Annyiszor feltesszük magunknak a kérdést az életünk során: “Vajon, most jól döntöttem? Helyesen cselekedtem egy adott helyzetben?”

Hogy egy adott szituációban, mi az, ami valóban fontos – nehéz eldönteni.

Lássuk most Tira esetét:

Lenyűgöző sportemberi magatartásnak lehettek szemtanúi a nézők a grossetói U20-as atlétikai Európa-bajnokságon a nyáron. A 3000 méteres akadályfutásban Tóth Lili Anna az első helyen esett hatalmasat, honfitársa Pavuk Tíra pedig nem foglalkozva a versennyel megállt, és igyekezett segíteni, ahogyan az alábbi videó is mutatja.

Utóbb Pavuk a Nemzeti Sportnak elmesélte, hogy próbálta bíztatni a földön fekvő társát, hogy álljon fel, menjen tovább, de Tóth azt mondta, hogy szédül, látszott, hogy sokkos állapotban van.

Pavuk aztán becsületből tovább ment, a közönség óriási biztatása mellett. A magyar lány azt mondta: először azt hitte, hogy más versenyszám miatt tapsolnak. Eltelt egy kis idő, amíg rájött, hogy a sportszerűségét díjazzák. A végén még előzni is tudott, 12. helyen ért célba.

Jó példa arra, hogy vannak olyan helyzetek, amikor a szeretet azt kéri tőlünk, hogy még a saját érdekeinket is tegyük félre. Igen, ez áldozatot kíván.
TIPP:
Amikor döntés előtt áll – bármilyen kicsi dologról is legyen szó -, tegye fel magának a kérdést:
Mit tenne most a szeretet?
Ha aszerint cselekszik, amit belülről érez, mindig jól fog dönteni és semmit nem kell megbánnia.
5 válaszok
 1. fehér istvánné
  fehér istvánné says:

  Nagyon tetszett a történet .Jó olvasni ilyeneket,mert ezek boldogság és örömet adóak a mai negatív töltetű világban még ha az ember komolyan hisz Istenben és ráhagyatkozik ezek az apró dolog írások feltudják emelni.Számomra ez üzenet volt.

  Válasz
 2. Menyhártné V Judit
  Menyhártné V Judit says:

  Nagyon figyelmeztető jel arra nézve hogyan kellene reagálnunk különböző helyzetekbe!A bibliánkat,ha fellapozzuk ott is megtaláljuk azokat a sorokat ,melyben le van írva:”minden dolgotok szeretetben menjen végbe. 1kor.16,14″.,erre tanít végig Jézus bennünket.Bárcsak ez jellemezné az életünket akkor a világ is jobb lenne!

  Válasz
 3. Kürtiné Ani
  Kürtiné Ani says:

  Köszönöm az ilyen történeteket. A szeretet valóban mindent fölül ír, s egyben fel is repít az erkölcsi magasságba, mint a bátor sportágat.

  Válasz
 4. Molnáry Irén
  Molnáry Irén says:

  Csak szeretetből és szeretettel lehet élni és cselekedni. Köszönöm ezt a szép történetet, sokat segíthet , ha döntenünk kell.

  Válasz
 5. Dr.Gáll Ágnes
  Dr.Gáll Ágnes says:

  Folyamatosan döntéseket hozok a szakmámból adódóan /gyermekorvos vagyok/ és igyekszem sokat imádkozni,ha csak tehetem,hogy jól döntsek,segítsek.segítsek és ne ártsak,mert nagyon szeretem a gyerekeket.
  Köszönettel Dr.Gáll Ágnes

  Válasz

Szóljon hozzá!

Szeretné elmondani véleményét?
Szívesen vesszük!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.