Ne várd, hogy a föld meghasadjon
És tűz nyelje el Sodomát.
A mindennap kicsiny csodái
Nagyobb és titkosabb csodák.

Tedd a kezed a szívedre,
Hallgasd, figyeld hogy mit dobog,
Ez a finom kis kalapálás
Nem a legcsodásabb dolog?

Nézz a sötétkék végtelenbe,
Nézd a szürke kis ezüstpontokat:
Nem csoda-e, hogy árva lelked
Feléjük szárnyat bontogat?

Nézd, árnyékod, hogy fut előled,
Hogy nő, hogy törpül el veled.
Nem csoda ez? S hogy tükröződni
Látod a vízben az eget.

Ne várj nagy dolgot életedbe,
Kis hópelyhek az örömök,
Szitáló, halk szirom-csodák:
Rajtuk át Isten szól: jövök.

Az Ön életében milyen csodák voltak? Történnek-e a mindennapjaiban apró csodák?
Legyen hálás értük! Ossza meg velünk bátran!

44 válaszok
 1. Hné Marika
  Hné Marika says:

  Köszönöm szépen a gyönyörű verset! Köszönöm a szép hozzászólásokat is! Isten áldjon meg mindenkit!
  Imádságos szeretettel: Marika.

  Válasz
 2. Szné Magdolna
  Szné Magdolna says:

  Egy csoda : társasutazásról tartottunk hazafelé Pestre. Éjfél felé járt, s ha nem érem el az utolsó vonatot a Nyugatiban, hajnalig várhatok. A fiam aznap d.u. indult haza Németországból, ahol dolgozik, hívtam telefonon, s javasolta , szálljak le a budaörsi benzinkútnál. Itt többeket vártak, én ott maradtam egyedül az éjszakában. Tíz perc múltán mellém kanyarodott a fiam,s együtt jutottunk haza. Nem lehet elégszer megköszönni!

  Válasz
 3. Pintér Antalné Bori
  Pintér Antalné Bori says:

  Hálásan közönöm,ezt a gyönyörü verset . Erőt és biztatást ad a hétköznapokhoz . A jó Isten áldása kisérje munkájukat és életüket .

  Válasz
 4. Kovácsné Füle Margit
  Kovácsné Füle Margit says:

  Köszönöm a szép verset és a heti lélekemelôket! Jó egészséget kívánok mindannyiuknak! Az életünkben gyakran vannak csodák,csak nem mindíg vesszük észre. Én egyszer nagyon bánatos voltam, séta közben felsóhajtottam; Istenem vígasztalj meg! Egy perc sem telt el és megszólalt a telefonom. A lányom hívott és közölte,hogy egy picuri ficánkol a pocakjában. Abánatom örömre változott. Dicsôség az Úrnak!

  Válasz
 5. Cserhalmi Rita
  Cserhalmi Rita says:

  Köszönöm a bátorítást. Köszönöm a verset. Isten megsimogatta a lelkemet. Ez csodás érzés! Kedves István és Réka és munkatársaik! Az úr áldja meg önöket és segítse munkájukat!

  Válasz
 6. Pál
  Pál says:

  Csoda, hogy Isten kegyelme rám talált.
  Meghallgatott imádságok.
  1. Se pénzem sem ételem nem volt. Holnap vajon mit fogok enni? “Uram könyörülj rajtam” imádkoztam éjfél körül haza fele menet. Még be sem fejeztem imádságom a kihalt sötét utca járdáján találtam egy 50 Ft-t.
  2. Meghívtak egy kis faluba (Hernádvécse) fiatalok közé szolgálni. “Uram tudod, hogy örömmel elmennék
  de ha valóban ezt szeretnéd akkor az anyagi helyzetemet oda bízom a te kezedbe”. Pár nap múlva a házi néni postai utalványom érkezett pénzt nyújtott át. Előszőr mérges lettem. Nem ismerek semmilyen Pásztor Dávidot. Honnan is jött a pénz? Mozgóposta Zsoltárok útja 23/1 Dávid király előzetesen pásztorkodott a Zsoltárok szerzője…. az ige szakasz: Az Úr az én pásztorom nem szűkölködöm.
  Szívesen sorolnám még. Füle Lajos versével fejezem be: Éltemben annyi csoda van, csordultig van a poharam, Igéddel áldott a napom, az Élő Vizet ihatom.

  Válasz
 7. peterfi nora
  peterfi nora says:

  Egy csodát osztok meg Önökkel, melynek mi is szemtanúi lehettünk.
  Vonaton utaztunk férjemmel hazafele Csíkszeredába, mellettünk egy család: anyuka aranyos kisgyermekkel és egy kevés bizalmat keltő bányász apuka. Beszélgatésünk során kderült, hogy a gyermek súlyos betegségben szenved, az orovosok szerint sosem fog lábra álllni és látván a tévében egy adást a csíksomlyói Szűzanyáról az anyuka kérlelésére elhozták a gyermeket Hozzá. Nagyon meglepődtünk ezen az erős hiten, mert más felekezettűek, más nemzetiségűek voltak. Csíkszeredába értünk éjjel és látva, hogy nincs szállásuk felajánlottuk a mi kis hajlékukat- őszintén szólva nem kis aggodalommal- de úgy gondoltuk, mi is segitségükre kell legyünk ebben a nehéz helyzetben. Eltelt egy pár hónap ettől az eseménytől, már teljesen megfeledkeztünk róla, amikor kaptunk egy telefonhívást egy román nyelvű férfitől, aki boldogan újságolta, hogy a Szűzanya meghallgatta kérésüket: a gyermek jár, pedig egy orvos sem talált rá addig megoldást és meg sem tudják magyarázni. Nagy hála volt a szívünkben a Jó Isten és a Szűzanya iránt, nagy leckét kaptunk e család által.
  Hínni kell a csodákban, mert vannak, csak nyított szívvel kell járni és észre kell venni.
  Köszönöm a szép gondolatokat

  Válasz
 8. Fehér Magdolna
  Fehér Magdolna says:

  Csodák történnek az életünkbe, nem mindig vesszük észre.
  Legnagyobb csoda sok évvel ezelött történt velünk.
  Németországból haza felé kocsival éjjel utaztunk., ,
  Nagyon iparkodtunk szereteinkhez.
  Éjfél után kető órra lehetet a fáradságtól nem vettük észre ,hogy a sáv amelyen haladunk megszünt.A melletünk haladó autó átvágott a másik sávra ,mi pedig kőkorlát és az autó között hatalmas sebességgel,huztun el..
  Hiszem, Isten figyelemel kisért minket egy hatalmas balesetől óvót meg benünket Hála és dicsőség Istennek.
  Neki köszönhetjük hogy még ma is élünk . Számtalan csoda történik vlünk napról napra hosszú lenne mind leirni.
  De azt érzem Isten szeret és még terve van velünk szeretettel üdvözlöm az egész közösséget.

  Válasz
 9. Molnáry Irén
  Molnáry Irén says:

  Miden nap van valamilyen csoda az életemben, mindig meg is köszönöm az Úrnak, és hálás vagyok, hogy csodáival mutatja meg az utat amin kell járnom.
  Köszönöm, hogy mindig kapok egy-egy biztatást Önöktől !

  Válasz
 10. Kismődiné Katalin
  Kismődiné Katalin says:

  Csodálatos volt ez a vers. Nem ismertem Reményik Sándor verseit, de ezután keresni fogom. Köszönöm szépen ezt az élményt.

  Válasz
 11. Bartek Rozália
  Bartek Rozália says:

  Köszönöm a verset és a képeket, ismerem már jó ideje,zenei aláfestéssel és képekkel a You Tube-ról is.
  Magam is sok apró csodát megéltem már eddigi életem során, és élek meg nap, mint nap.Maga a létem is csoda. Rengeteg csoda vesz körül a természetben is, amelyek lenyűgöznek és Istenhez emelik a lelkem. Például, amikor a harmatos fűszálakon ott csillog a reggeli napfény, és úgy érzem, tele van a kert gyémántokkal, vagy eső után a fenyő tűlevelei. Ilyenkor úgy érzem, nincs nálam gazdagabb ember a földön, bár az én gyémántjaim nem egy bank trezorjában vannak.
  De mondhatnám este az égen szikrázó millió csillagot,mint sok-sok kicsi mécsest. Hálát adok azért, hogy ezeket az apró csodákat megélhetem, mert általuk valóban Isten üzen és jelzi, hogy itt van velem. Ez erőforrás,töltődés a miden napok kereszthordozásához.

  Válasz
 12. Herczig Klára
  Herczig Klára says:

  Köszönöm a gyönyörű verset, erőt ad a holnapokhoz. Nekem az is csoda, hogy csatlakozhattam ehhez a közösséghez!

  Válasz
 13. Julianna
  Julianna says:

  Én egyszerűen csak szeretném hálával megköszönni.
  Áldjon meg az Úr minden embert, aki az Ő nevét tiszteli és az Ő nevének dicséretére cselekszik !

  Válasz
 14. Mádai Mariann
  Mádai Mariann says:

  Nagyon köszönöm a verset, és a munkájukat, azt, hogy Isten szeretetét közvetítik az interneten keresztül. Ez is egy csoda, amely hétről hétre felemel bennünket, felemeli a lelkünket. Azt gondolom, hogy, aki teljes szívvel keresi Istent, annak az életébe be-, beköszönnek a csodák. Ez történt velem is, amikor a kertünkben imádkozva felütöttem a Bibliát. Az Ésaiás, ha úgy jobban tetszik Izajás 54-nél nyílt ki, ami egy gyönyörűséges üzenet, és miközben olvastam felnéztem az égre, ahol egy szivárvány jelent meg. Aki veszi a fáradságot és elolvassa ezt az igét, megérti, hogy mi ebben a történetben a valóban nem mindennapi csoda.

  Válasz
 15. Fehér Magdolna
  Fehér Magdolna says:

  Köszönöm a szép verset. Köszönöm a tanúság tételeket
  Nekem is számtalan csoda történt az életem során.
  Csak nyitott szivvel igaz hittel kel élni.

  Válasz
  • Vereb István
   Vereb István says:

   Kedves Magdolna!
   Örömmel vesszük, ha Ön a csodáiból megoszt velünk egyet, ugyanis minden csoda Isten dicsőségét hirdeti.

   Válasz
 16. Rádiné Gál Ilona
  Rádiné Gál Ilona says:

  Gyönyörű vers!
  Hálásan köszönöm munkájukat.
  Segítenek, amikor göröngyös az út!
  A családom, a Közösségem, a világ, amit Isten körém teremtett, gyógyulást adott, apró örömök!
  Mindenért hála van bennem!
  Köszönöm!

  Válasz
 17. Szőts László
  Szőts László says:

  Igen naponta csodákat élünk meg! egyszer igyekeztem Adonyba, késve indultam Dunaharasztiból. Az volt a szándékom, hogy a Tököli komphoz megyek és a komppal átmegyek a Dunán túlra. Ráadásul elvétettem egy kereszteződést , vissza fordultam, nézem az órámat, pár perc és indul a komp. Elkezdtem imádkozni, és két hangra lettem figyelmes: az egyik azt mondta fordulj meg, annyival is kevesebbet késel. A másik hang azt súgta LÁTNOD KELL A KOMPOT! A feleségem Adonyban várt. Azon a napon ez volt az utolsó járat! Az a hang volt erősebb amely azt mondta LÁTNOD KELL A KOMPOT! Erre haélgattam. ráfordulok a Dunával párhuzamos útra, már világítani kellett, egyszer csak látom a kompot a kikötőben, megdobban a szíve, nézem az órámat 10 perc késés, ráhajtok a felhajtóra, rám int a kompos siessek. Itt vagyok!! MINEK KÖSZÖNHETEM A SZERENCSÉMET? Egy uszály vonat ment lefelé, amíg el nem érjük a biztonsági távolságot nem indulhatunk el!!!
  Mesélem barátaimnak a történteket. Válasz szerencséd volt! IGEN, AZ ÚRISTEN FEDŐNEVE A SZERENCSE!!! ÉS MINDENKI GONDOLHAT AMIT AKAR!!! Én tudom, hogy mi történt. Ha bizonytalanságban vagyok eszembe jut(!) LÁTNOD KELL A KOMPOT! Kívánom minden olvasónak lássák meg a kompot!!!

  .

  Válasz
  • Farkasné Ági
   Farkasné Ági says:

   Köszönöm a Szűzanyának, hogy velem és a családommal van nap mint nap. Tapasztalom, hogy segít.
   “A KOMPOT MINDIG MEG KELL NÉZNI”

   Válasz
 18. Bodnár Andrea
  Bodnár Andrea says:

  Nagyon köszönöm! Ismerem a verset, gyakran megosztom az ismerőseimmel. Valóban gyönyörű Reményik Sándor minden költeménye.
  Például:

  Ama keskeny út

  A szálerdő már elmaradt,
  Most törpefenyő jő, s boróka,
  Az ösvény egyre keskenyebb, –
  Jövök, – ki tudja már mióta
  S megyek, – ki tudja meddig még.
  A célom – Isten tudja csak –
  Talán a semmi – tán az ég.

  Az ösvény egyre keskenyebb
  És egyre zengőbb a szívem.
  Úgy zeng, mint egy kristályharang.
  Pedig nem rázza senki sem.

  Még feljebb gyér fű és moha, –
  Majd puszta gránit, vagy bazalt,
  Szélkürtök héjja-riadója,
  Vagy síri csend, – minden kihalt.

  Jövök, nem tudom már mióta.

  Egy ismeretlen túlvilág már
  Fagyasztó áramot lehel.
  Megyek, – ki tudja meddig még.

  Ez tán a mennybemenetel.

  Válasz
  • Hrtyan Pál Dánielné
   Hrtyan Pál Dánielné says:

   Nagyon köszönöm ezt a verset. Sokunkat megérintett e mondanivalója. és sokunkat írásra késztetett. Reményik Sándornak a Kegyelem című verse az én kedvencem. Kötelességemnek éreztem megtanulni, és szívembe vésni minden sorát, mert nekem, Neked és mindenkinek szól.
   Prohászka Ottokár verse a másik kedvencem: Kő az úton. Köszönöm áldozatos munkájukat, amivel sokunkat az üdvösségre vezető úton terelgetnek. Isten áldása kísérje és segítse az elkövetkező időben is szorgoskodásokat, amivel ezt a hatalmas online közösséget összetartják.

   Válasz
 19. Bajusz Mária
  Bajusz Mária says:

  A létezés csodája mindig lenyűgöző, Reményik Sándor Isteni sugallatra ezt gyönyörűen ecseteli. Köszönöm!

  Válasz
 20. ORGOVÁNYI ÉVA
  ORGOVÁNYI ÉVA says:

  Nagyon szépen köszönöm pont erre a szavakra volt szükségem, a vers csoda szép egyébként is nagyon nagyon szeretem a verseket, különösen azokat amik megpendítenek egy húrt , egy érzést, egy életérzést. KÖSZÖNÖM.

  Válasz
 21. Csiki Piroska
  Csiki Piroska says:

  Könnyek között olvastam ezt a csodálatos verset. Az egész életem egy csoda. Amikor a fiam megszületett nagyon beteg voltam, azért imádkoztam, hogy legalább egy éves koráig vele lehessek. Aztán tovább alkudoztam, hogy legalább kezdje el az iskolát, majd, hogy befejezze. Most 40 év távlatából visszatekintve, Isten nemcsak meghallgatta kérésemet, hanem túlteljesítette. Nemcsak felneveltem (felneveltük) gyermekeimet, hanem a három unokám nevelésébe is besegíthetek. Köszönöm ATYÁM!
  Önöknek is köszönöm a Heti lélekemelőt.

  Válasz

Szóljon hozzá!

Szeretné elmondani véleményét?
Szívesen vesszük!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.