10. nap: Minden jónak, ami az életemben van, Isten az alkotója

A zarándokút ezen napján egy csodálatos dolog történt velem. Kijutottam egy nagyobb tisztásra, ahol valami elképesztő élményben volt részem. Szinte meghatódtam a látványtól, ami elém tárult. Levettem a hátizsákom és leültem.

9. nap: A kudarc új lehetőségek forrása lehet

A következő nap örömmel ébredtem. Gyönyörű volt az idő. Reggeliztem, felkerekedtem és máris indultam. Szépen haladtam a túristautakon. Bíztam benne, hogy le tudom dolgozni a hátrányomat, ami a vihar miatt keletkezett. Azután egy útelágazásnál döntésre kényszerültem.

8. nap: A csöndben elkezdett beszélni hozzám az Isten

Ahogy elmúlt a vihar és elállt az eső, úgy döntöttem, hogy csurom vizesen nem megyek tovább. Ott az erdő szélén kerestem egy alkalmas helyet és felállítottam a sátram. Összeszedtem ágakat és tüzet raktam, hogy átmelegedhessek és megszáríthassam a ruháimat.

7. nap: Amikor határaimba ütközöm, valójában Istenbe ütközöm

Az éjszakai bolyongás megpróbáltatásai után azt gondoltam, hogy végre nyugisabb nap következik és mindenféle probléma nélkül haladhatok a kitűzött célom felé. Tévedtem. Nem így történt. Dél körül egy iszonyatos borulás jött nyugat felől.

6. nap: Igen, féltem, amikor minden sötétbe borult

Egyik nap olyan sokáig kerestem az ideális szálláslehetőséget, hogy csak mentem, mentem és arra lettem figyelmes, hogy már kezd sötétedni. Hol aludjak? Sátorban vagy bekopogjak valakihez? Aztán furcsa dolog történt.

5. nap: Gyere, megtaláltam a forrást!

Amikor csomagoltam, rájöttem, hogy kettő vizespalack helyett csak egyet rakok a hátizsákba, mert nagyon nehéz lesz így is. Bíztam benne, hogy útközben majd találok valami forrást, ahonnét vizet vételezhetek.

4. nap: Vannak pillanataim, amikor tisztán látok

Ahogy mentem a zarándokúton, kezdtem megszokni az emelkedőket, lejtőket. Edzésbe jöttem. Ahogyan kezdett alkonyodni egy völgybe értem. Szinte egyik pillanatról a másikra köd borult a tájra.

3. nap: Könnyebb feladni, nehezebb tovább menni

Végre elindultunk. Tele vagyok örömmel, lelkesedéssel. Vidáman nézem a tájat, gyönyörködöm a természetben. Egyszercsak történik valami meglepő.

2. nap: Mindent nem lehet. Valamiről le kell mondani.

Lássuk, mit viszünk magunkra a zarándoklatra, a hegyre? Mire lesz szükség? Hátizsák, bakancs, víz, élelem, megfelelő ruha, esőkabát, térkép, iránytű, bicska, szentírás, sebtapasz ...

1. nap: A cél, hogy tudjam, mit kell tennem

Ezzel a rövid videó-köszöntéssel kezdjük az online zarándoklatot. A zarándokúthoz 5 kulcsszó tartozik, amelyeket mindenképpen érintünk: az ÉLET, a KAPCSOLATOK, az IMÁDSÁG, az ÁLDOZAT(VÁLLALÁS) és a SZERETET.