Oz 14,2-3
Izrael, térj vissza az Úrhoz, a te Istenedhez, hisz bűnöd miatt buktál el! Hozzatok szavakat magatokkal, és térjetek vissza az Úrhoz! 
5-8
Meggyógyítom hűtlenségüket, s szívemből szeretni fogom őket, elfordul tőlük haragom. Izraelhez olyan leszek, mint a harmat; virul majd, mint a liliom, gyökeret ereszt, mint a nyárfa. Hajtásai messze ágaznak, pompás lesz, mint az olajfa, s illatos, mint a Libanon. Visszatérnek, hogy árnyékomban lakjanak, búzát termelnek, és gondozzák a szőlőt, amelynek olyan híre lesz, mint a helboni bornak. 

Mi a jutalmam akkor, ha tényleg, komolyan és őszintén az Úr felé fordulok, Rá figyelek, az Ő szeretetével szeretem az embereket? Csodálatosak azok a kifejezések, amelyeket a fenti szentírási mondatokban olvasható: igazi mennyországi állapot vár azokra, akik képesek mindennap visszatérni az Istenhez.

Szembe-fordított tükrök

Örömöm sokszorozódjék a te örömödben.
Hiányosságom váljék jósággá benned.
Egyetlen parancs van, a többi csak tanács: igyekezz úgy érezni,
gondolkozni, cselekedni, hogy mindennek javára legyél.
Egyetlen ismeret van, a többi csak toldás: Alattad a föld, fölötted
az ég, benned a létra.
Az igazság nem mondatokban rejlik, hanem a torzítatlan létezésben.
Az öröklét nem az időben rejlik, hanem az összhang állapotában.
Weöres Sándor


TIPP:

Bennem van a létra, bennem megvan minden adottság ahhoz, hogy őszintén Istenhez forduljak. Ennek a legegyszerűbb formája a szeretet. Ha mai nap is megmaradok Isten szeretetében, el fog halmozni annyi jóval, amire álmomban sem gondoltam.

0 válaszok

Hagyjon egy választ

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük