4. Aki érettünk a keresztet hordozta

A Fájdalmas rózsafüzér negyedik titka: Akit érettünk a keresztet hordozta

Jézus nem ünnepi körmeneti keresztet hordozott, és nem is aranyozott ékszerként viselte a nyakában. Az, amit Ő tett, az a véres valóság volt. Értünk tette. Vállalva a gúnyolódó tömeg szemeláttára az elesést, és a felkelés embert próbáló küzdelmét. Mintát adott nekünk. És most mi is felvesszük a keresztünket, és lassan megpróbálunk elindulni vele. Minden mozdulatunk fáj, de értelemmel és érdemmel bír. Még az elesés is, mert zuhanásunk közben közelebb jutunk célunkhoz, s felállni már pár centiméterrel előbbre fogunk. (Garadnay Balázs)

Mikor a gyalulatlan, súlyos keresztfát előhozták és Jézus megpillantotta azt, szíve-lelke megremegett. Ez a „gyalázat fája”, hogy rajta megdicsőüljön!… Ez lesz a szent kereszt, amelyet évezredeken át tisztelni fognak. Ez az áldozati oltár, amelyen engesztelő áldozatát az Atyának bemutatja! A kínok, gyötrelmek és szenvedések fája, mely ezentúl minden emberi szenvedésnek és áldozatnak szimbóluma lesz. Szenvedő, vérző testtel, erőtlen kézzel, de mégis szívére öleli, magához szorítja: (Ave crux!) „Üdvözlégy Kereszt! Üdvözlégy szent Kereszt!”

IMASZÁNDÉK:

Uram, ma több száz testvéremmel együtt imádkozom azért, hogy újra és újra fel tudjak állni minden kudarcból, minden megpróbáltatásból. Uram, Te háromszor is elestél és mindig felálltál, vitted tovább a kereszted. Segíts engem Istenem, hogy soha ne fáradjak bele újrakezdeni, megújulni, Feléd fordulni és az önzés helyett inkább a Szeretetet választani. Tudom, hogy minden utamon velem vagy!

Miatyánk …

Üdvözlégy Mária … (10x)

Dicsőség az Atyának, a Fiúnak és a Szentléleknek, miképpen kezdetben, most és mindörökké. Amen.

Ó, Jézusom, bocsásd meg bűneinket! Ments meg minket a pokol tüzétől és vidd a mennybe a lelkeket, különösen azokat, akik legjobban rászorulnak irgalmadra. Amen.

***

A lelkigyakorlat összes eddigi anyagát itt találod.

***

Nyugodtan megoszthatod gondolatodat, imaélményedet, vagy ami megérintett a többi lelkigyakorlatozóval, itt a hozzászólásnál!

0 válaszok

Hagyjon egy választ

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük