4. Aki téged, Szent Szűz a mennybe fölvett

A DICSŐSÉGES rózsafüzér negyedik titka: Aki téged szent Szűz a mennybe fölvett

Jézus ennyire megbecsülte tisztaságodat, azaz az isteni akarattal való teljes megegyezésedet. Te, aki sajátos egységben voltál földi életedben az Istennel, elszenderülésed pillanatától kezdve teljes közösségben lehetsz Vele a mennyben. Te, aki a kegyelem teljességét fogadtad magadba, esd ki számunkra is ezt a megnyílást Isten ajándékozó jósága előtt, hogy szívünk egészét Neki tartsuk fenn, s az ítéleten találjon jobbjára méltónak bennünket! (Garadnay Balázs)

Mikor az egyház Mária földi vándorlásának végét vizsgálja, szeretettel és tisztelettel eltelve tekint az első kegyelem gyümölcsére, melyet az Angyal így nyilvánított ki: „Kegyelemmel teljes” (Lk 1,28). Ez a gyümölcs fogja át az Egyházat az anya utolsó misztériumában – melyet kezdettől fogva „mennybevételnek” neveztek – hasonlóan a „mennybemenetel”-hez, mely a Fiú utolsó földi misztériuma.

IMASZÁNDÉK:

Uram, ma több száz testvéremmel együtt imádkozom azért, hogy az én életemben is – akárcsak Mária esetében – a kegyelem munkálkodjék. Az én életem is legyen kegyelemmel teljes. Akkor tud az életem gyümölcsöt teremni, ha Mária példáját követve, az Isten lesz az életem középpontjában. Uram, segíts, hogy felismerjem, az életemben minden kegyelem. Kérem ehhez Mária szerető közbenjárását is!

Miatyánk …

Üdvözlégy Mária … (10x)

Dicsőség az Atyának, a Fiúnak és a Szentléleknek, miképpen kezdetben, most és mindörökké. Amen.

Ó, Jézusom, bocsásd meg bűneinket! Ments meg minket a pokol tüzétől és vidd a mennybe a lelkeket, különösen azokat, akik legjobban rászorulnak irgalmadra. Amen.

***

A lelkigyakorlat összes eddigi anyagát itt találod.

***

Nyugodtan megoszthatod gondolatodat, imaélményedet, vagy ami megérintett a többi lelkigyakorlatozóval, itt a hozzászólásnál!

1 válasz
  1. Izabella Zölde Mátyásné
    Izabella Zölde Mátyásné says:

    Egy betegnek elkültem az imátságot , rrmélem hogy ségit , lelki probléma , imátkozunk érte , üdv. szeretettel Iza

    Válasz

Hagyjon egy választ

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük