Sokkal jobbá válhat az életed, sokkal egészségesebb lehetsz testileg is,
ha fitt maradsz lelkileg! Ebben segít téged a Laudetur Fitnesz Program.

A PROGRAM TAVASZI KURZUSAINAK MOTTÓJA: „KIEGYENSÚLYOZOTTSÁG A VIHARBAN”

A családi problémák, a betegségek, az anyagi nehézségek, a kiszámíthatatlan jövő,
a belső félelmeink nap, mint nap próbára tesznek bennünket. 

Aggódhatnánk is, de helyette inkább váljunk egészségesebbekké lelkileg, hogy
szembe tudjunk nézni minden kihívással, amit az élet elénk hoz!

Egészséges lélekkel megváltozhat a nézőpontunk, megtanulunk új módon reagálni,
szabadabbakká válunk, jobban felismerjük Isten akaratát, bátrabban cselekszünk
és javulni fog a kapcsolataink minősége is. 

SZERETETTEL HÍVLAK A PROGRAM MÁSODIK KURZUSÁRA,
MELYNEK CÍME
:

MIRŐL SZÓL EZ A KURZUS? MIÉRT ÉRDEMES EZEN RÉSZT VENNED?

Világunk bizonytalanná és kiszámíthatatlanná vált, amelyben még jobban meg kell becsülnünk azt,
ami érték
.
Meg kell becsülnünk a hitünket, a tapasztalatainkat, de a küzdelmeinket, erőfeszítéseinket is.
Tudatosítanunk kell, hogy minden, ami velünk történik, annak jelentősége van, még a fájdalomnak,
a kudarcnak, a veszteségnek és a halálnak is.

A kurzusban szereplő összesen 20 történet (illetve A hajtóerő c. kiadványban
szereplő gondolatok, példák)
olyan konkrét élethelyzeteket tartalmaz, amelyekkel lehet,
hogy te is találkoztál, vagy valami hasonlót átéltél, vagy amivel akár most is meg kell küzdened.

A kurzus célja:
megismerj olyan embereket, akik számos küzdelmen, megpróbáltatáson, szenvedésen mentek és mennek át.

Az ő történeteik bátoríthatnak, erőt adhatnak ahhoz, hogy megtaláld a saját utadat, megoldásaidat.
Azt fogod érezni, hogy nem vagy egyedül a gondjaiddal!
Ez óriási vigaszt jelent számodra a mindennapok megpróbáltatásaihoz! 

ENGEDD ÁT MAGAD EZEKNEK A TANÚSÁGTÉTELEKNEK!
ENGEDD, HOGY HASSANAK RÁD ÉS FORMÁLJANAK A VALLOMÁSOK
ÉS FELISMERÉSEID SZÜLESSENEK!

Ha jelentkezel a kurzusra, akkor egyúttal bekapcsolódsz egy mini közösségbe is!
Leírhatod akár a saját nehézségeidet is, amivel most küzdesz, sőt imádságot is kérhetsz a többiektől!

A kurzus ára 9.000 Ft
(tartalmazza a kiadvány postaköltségét is belföldre; külföldi megrendelőknek elektronikusan küldjük)

Az ARCOK A VIHARBAN KURZUS AZ ALÁBBI 3 RÉSZBŐL ÁLL:

ARCOK #1: VIDEÓS MÉLYINTERJÚK – embert próbáló történetek, beszélgetések

A videók linkjét emailben fogjuk küldeni!

SZIFFER PÉTER
Amit bolyongásaimban megleltem

Az apja nem volt jelen az életében. Kamaszként szinte ő gondoskodott édesanyjáról, aki nem sokat foglalkozott vele. Fiatalon seftelt, hogy megéljen. Bejárta Izraelt, Amerikát, Indiát, Egyiptomot, Japánt és Ázsia több országát. Pillanatról pillanatra élt. Volt, amikor egyszerre érezte a megsemmisülést és az újjászületést. A „viharai”, bolyongásai hozzájárultak, hogy meglelje a békéjét, önmagát! 

KÁRÁSZ ESZTER
Hullámhegyeket és völgyeket jártam be

Nyolcévesen belecsöppent a művészvilágba (a Szamárköhögés c. filmben szerepelt). Próbált mindenkinek megfelelni, hogy továbbra is szeressék. Az édesanyja egyedül nevelte. Megtanulta, vállalni kell a gyengeségeit, a hiányosságait. Kudarcként élte meg, hogy nem vették fel a Színművészetire, amiért ma már hálás. A Pető Intézet főiskoláján értette meg, mit jelent akarni, küzdeni, kitartani, nem-feladni. Később bohóc doktor lett.

FRIDVALSZKI NÓRA ÉS RICHÁRD
A mély fájdalomban egymásba kapaszkodtak

Richárd és Nóra évekig imádkoztak egy társért, majd kalandos úton megismerkedtek. Előtte azonban Richárdnak széthullott a családja, amely megtörte. Nóra pedig számos betegséggel küzdött fiatalon. Házasságkötésük után kiderült, Nóra meddő. Ennek ellenére gyermekük fogant, ami kész csoda volt, viszont a várva várt babát korán elvesztették. A viszontagságokból sok mindent megtanultak. 

HOLLÓ ANDRÁS
Hogyan éltem túl egy balesetet és hogyan kezdtem új életet?

András mondhatni sikeres életet élt, szép házasságban született két gyermeke, amikor egy motorbalesetben melltől lefelé lebénult. Két évig kórházban volt. Megosztja mély krízisélményét, és azt, hogy miként találta meg abban a helyzetben újra az életét, hogyan segített ebben a felesége és miként élnek azóta is együtt az erőt próbáló helyzetükkel.

GÓDORNÉ HAZENAUER ZITA 
A traumák, küzdelmek által lett másokért élő ember

A kilencvenes években jól fizető állása volt egy multinál, majd feladva karrierjét, tizedannyi fizetésért elszegődött tanárnak. Az apukája alkoholista volt, anyukája depressziós. Könyvekből tanult meg „élni”. Sok gyereket szeretett volna a férjével, azonban sorra vesztette el a magzatokat. Ezen kívül egy gyógyíthatatlan betegségben is szenved.

DRÁVUCZ RITA
Nehéz felkészülni a váratlanra, az ismeretlenre

Az egykori világ – és Európa bajnok vízilabdázó kislánya dongalábbal jött a világra. A helyzet annyira megrémítette Ritát, hogy majdnem összetört. Idővel kiderült, hogy egy genetikai rendellenességgel is fel kell venniük a harcot. Rita nemcsak felállt a padlóról, hanem ma egy emberként küzd kislánya jelenéért és a hozzá hasonló, akadállyal élő fiatalok jövőjéért.

RÓZSA ATTILA ÉS MARIANNA
Megbocsátással Istenben mindig van újrakezdés

Rózsa Attila és Mariann négygyermekes szegedi házaspár, 30 éve ismerik egymást, a mindent elsöprő nagy szerelem után eljutottak a válásig is, majd szentségi házasságot kötve teljesen új alapokon kezdték újra közös életüket. Fordulatokban gazdag történetük jó példa arra, hogy Istenben mindig van újrakezdés. Nála soha nincs elveszett vagy lehetetlen ügy.

ARCOK #2: SORSOK, 13 megrendítő történet – elektronikus kiadvány (pdf)

Az elektronikus kiadványt is emailben küldjük, melyben ezekről a történetekről olvashatsz:

» 10 lépés az elviselhetetlen lelki fájdalomtól a megbékélésig

Gyurci a Gondviselésnek köszönhetően került időben orvoshoz. Három hetesen igen előrehaladott stádiumú Neuroblastomát diagnosztizáltak nála. Gyurci élete első két évét kórházban töltötte. A lelki fájdalom elviselhetetlen. Az édesanya szinte képtelen volt megtartani a saját súlyát, összerogyott. Több év távlatából visszagondolva 10 lépésben tudta feldolgozni az elviselhetetlen lelki fájdalmat és jutott el a megbékélésig. Ezt a 10 lépést osztja meg veled. 

***

» Többször is újraterveztük az életünket: Szilvi és Kálmán története 

Szilvi és Kálmán egy Pest megyei faluban nevelik öt gyermeküket. A második gyerek, Dóra Down-szindrómával született, azonban, mint mondták, ez nem betegség, csak egy állapot: Dóri akkor lett beteg, amikor leukémiát állapítottak meg nála. Választ kapunk arra, milyen kétlaki életet élni a kemoterápiás kezelés idején, ahogy arra is, hogy Dóri milyen gyors a megbocsátás terén, és mi a külvilág reakciója, ha Down-szindrómás gyereket lát. 

***

» A 105 éves Gizi néni így tudta átvészelni a nehéz helyzeteket

Gizi néni legalább harminc évet letagadhat a korából. Idén tölti a 105. életévét, ennek ellenére irigylésre méltó formában és egészségi állapotban van. Hihetetlenül aktív: olvas, keresztrejtvényt fejt, számítógépezik, filmet néz, kézimunkázik, de még sütni és főzni is szokott. Édesanyja is szép kort élt meg, 103 évesen tért örök álomra. Édesapja már nagyon fiatalon megtanította arra, hogy mindig alkalmazkodni kell a körülményekhez, szerinte így tudta átvészelni a nehéz helyzeteket és a történelmi időket. Istenbe vetett hite a mai napig erős benne.

» Paolo a legnagyobb ajándékot a betegségével kapta

Paolo 17 évesen vette észre először, hogy kiesik a kezéből az evőeszköz. Idővel a betegsége miatt teljesen lebénult. Pár éve a szemével mozgatott beszédszintetizátor segítségével tud kommunikálni. Paolo megtanulta, az időnk kevés és értékes, intenzíven kell élni, szeretve és másokkal törődve. Tanácsait itt olvashatod.

***

» A megpróbáltatások után Zita elért teljesítőképessége határához

Zita harmadik várandósága problémás volt. A megszületett gyermek élete első évében alvás közben gyakran „elfelejtett” levegőt venni. Mire ezen túljutottak, a náluk lakó 83 éves dédimama kapott agyinfarktust. Közben állandóan építkeztek, hozzáépítettek, szigetelték öreg házukat. Zsófi születése után még élt bennük a vágy egy negyedik gyermek után. 2003 nyarán jött ki rajta egy ismeretlen eredetű autoimmun betegség. Évekig küszködött, szenvedett a fájdalom különböző mértékétől. Teljesítőképességem végső határán érezte sokszor magát. Sokat vívódott lelkében, olykor perlekedett az Istennel. Élete legmeghatározóbb Istenélménye egyik éjszaka történt. Több év után egészséges fiúnak adott életet.  

***

» Aki képes volt lehetőséget látni az akadályokban

„Nincs fogyatékos ember, csak négyérzékű, de az a hiányzó ötödik érzék sorsszerűen gazdagabbá teszi őket” – mondta egyszer egy jeltolmács néni. Tőle tanultam, hogy a másság nem más, mint egy feneketlen zsák, amelybe mindent beledobálunk, amivel nem tudunk mit kezdeni. Pedig az isteni tökéletességhez képest mindannyian kiegészítésre szorulunk. Edina egyike azon bátor embereknek, akikről ez a néni mesélt. Nemcsak azért, mert a magyar hallássérültek között elsőként szerzett angol nyelvből diplomát, majd jogosítványt, hanem mert képes lehetőséget látni az akadályokban is.

***

» A küzdés nagymestere

Réka számára a karantén-lét nem ismeretlen; három éve leukémiát, azaz vérrákot diagnosztizáltak nála. Szenvedélye és egyben missziós tevékenysége a fotózás, mellyel célja beteg nőtársai életének jobbá tétele.

Minden erejével küzdött: blogot indított, hogy ezzel is segítsen magán és másokon, emellett jótékonysági célú tevékenységbe fogott a Leukémiás Gyermekekért és Betegekért Közhasznú Alapítvány megsegítésére.

***

» A szenvedésben meg kell merítkezni, hogy el tudjunk rugaszkodni a verem aljáról

Zita nem csak szorongó volt gyerekkorában, hanem rendkívül érzékeny is. A pánikbetegsége miatt is élt meg mélységeket. Ráadásul később férje szenvedélybetegsége miatt is szenvedett. „Úgy voltam kénytelen siratni a nőiességem egy részét, hogy közben férfiként kellett helytállnom a munka világában, szinte kézzelfogható volt ennek a kettős küzdelemnek a nehézsége.”

„A szenvedésben meg kell merítkezni, és akkor lehet elrugaszkodni a verem legaljáról, ha az ember megkapaszkodott, ha átlátja a körülményeit és lehetőségeit, de ehhez idő kell” – vallja Zita.

» A nyomorból megszabadulva neurobiológus lett a roma kisfiú

Szakmai elismerést vívott ki romaként Krisztián neurobiológus. Hosszú út vezetett számára a putriból a felemelkedésig. A mai napig azt érzi, hogy nincsenek meg a gyökerei. Pécs közelében egy faluszéli putriban lakott egy nővel, akiről csak később derítette ki, hogy az anyukája. Csúnya emlékek fűzték hozzá, hiszen mindennapi volt a fizikai és verbális agresszivitás.

***

»  A poklok poklát is együtt jártuk meg

Anna és László boldog házasságban éltek. Bár született egy nem beszélő, súlyosan autista lányuk, még két gyermeket vállaltak. Amikor lányuk, Panni iskoláskorú lett, a semmiből hozták létre az Egri Autista Alapítványt. Tudatosan figyeltek rá, hogy egyforma figyelembe részesítsék gyermekeiket. A családi idillnek László tragikus munkahelyi balesete vetett véget. Anna magára maradt a három gyermekkel, akiknek sokáig poszttraumás tüneteik voltak. Kellett egy pár év mindannyiuknak, de összefogva, egymást segítve megoldottak minden nehéz élethelyzetet. Az élet sok mindenre megtanította őket: küzdelemre, elfogadásra, újrakezdésre.

***

» A betegség segített megtalálni a helyemet

Patríciát gyermekkorában cserepek és a zöld növények legkülönfélébb árnyalatai vették körül. kertek, növények, termések között nőtt fel. Beleégett a természet szeretete. A mások által felállított elvárásoknak kiskorától kezdve igyekezett megfelelni. Jövőkép hiányában egy nagykövetségen kezdett dolgozni. Két évtized után a változtatni akarás érzése teljesen felülkerekedett rajta, mindennapossá vált. Ekkor már nem tudta elnyomni, sem meggyőzni magát, hogy jó neki itt. Dönteni nem bírt. Az élet közbeszólt. Ízületi gyulladása lett, amitől szinte teljesen mozgásképtelenné vált. 

Betegség csendre ítélte és megtanította elég a „majd”-ból. Felmondott és a rokonától kapott kertet rendbe hozta párjával. Végül így, itt lett kertész, ahonnan sehová máshová nem vágyik már. 

***

» Az élet nehéz, még sincs ennél szebb

Béla meglepően sokszor volt boldog, annak ellenére, vagy éppen azért, mert nemcsak látta, hanem meg is tapasztalta: az élet nehéz. Gyermekkorában szeretett apai nagyszüleinél lenni. Halk, melegszívű, türelmes nagyapjára akart hasonlítani. Apja 56 után megjárta a munkatábort. Hazatért, de már nem az volt, aki elment. Édesanyja tartotta össze a családot. Kivándoroltak az NSZK-ba, bentlakásos iskolába került 13 évesen. Így lett „árva”, nincstelen. Szenvedett, túlélt. Közben zenélt, fotózott. Megmászta a szakmában a szamárlétrát, ismertebb fotóstúdiókban dolgozott.  

***

» Az igazi boldogság a szenvedésből fakad

Janka különleges kislány: még a szemét sem nyitotta ki erre a világra, mégis megküzdött az életéért. Néhány napos korában életmentő szívműtéten esett át. Amikor édesanyja, Antónia és a férje megtudták a diagnózist, teljesen összeomlottak, az iszonyatos bizonytalanság és kiszolgáltatottság letaglózta őket.
A műtét után a szülők boldogsága két napig tartott, mert trombózis miatt belilult az egyik lábfeje Jankának. Sajnos a kislány bal lábának egy részét amputálni kell, mivel megindult benne az elhalási folyamat.

ARCOK #3: A HAJTÓERŐ – nyomtatott kiadvány – lelkesítő gondolatok, példák, szentektől

Postán küldjük belföldre

Neked is szükséged van hajtóerőre!

35 példakép (szent) gondolatait, életpéldáit gyűjtöttük össze számodra ebben a kis kiadványban, hogy a küzdelmek, nehézségek idején erőt, vigaszt meríthess belőlük, mint egy tiszta forrásból.

A kiadvány segít jól megélni a hétköznapjaidat, hogy a viharok idején is kiegyensúlyozott maradhass. Egyfajta „lelki muníció”, hajtóerő ez számodra, amely a nehézségek idején is vinni fog téged előre.

Olyan ismert és kevésbé ismert szenteket, boldogokat gyűjtöttünk össze számodra, akiknek az élete nem volt egy „fáklyás menet”, tele volt megpróbáltatással. Így az átimádkozott gondolataikból, cselekedeteikből te is sokat meríthetsz.

Tartsd a kiadványt az éjjeli szekrényeden vagy az íróasztalodon, hogy amikor szükséged van rá, bármikor belelapozhass és feltöltődj! Vagy akár vidd magaddal a táskádban, hogy akár a napi gondok közepette is útmutatásra lelj!

A kiadványt csak ehhez a kurzushoz készítettük – önállóan megvásárolni nem lehet később sem! Ezért korlátozott számban érhető csak el.

.