Bevezető gondolat

„Mivel viszonozzam az Úrnak, ami jót tett velem? Veszem az üdvösség kelyhét és segítségül hívom az Úr nevét” – mondja a 116. zsoltár

Ma nagycsütörtökön arra emlékezünk, hogy Jézus testével táplált és vérével meghintett emberek ki tudnak tartani a földi vándorút zord megpróbáltatásai közepette. A bűn rabságából átjuthatunk Isten gyermekeinek szabadságára.

Minél inkább készen állunk a szolgálatra – ahogyan Jézus is mutatta -, Jézus befogadására, annál inkább felderül az életünkben Krisztus világossága.

MILYEN GONDOLATOKAT, ÉRZÉSEKET, ELHATÁROZÁSOKAT VÁLTOTT KI ÖNBŐL A MAI NAP ANYAGA?
Képzelje el, hogy Jézus itt ül vagy áll Ön mellett. Mit mondana neki?
Ha teheti, kérem, ossza meg velünk gondolatait!

7 válaszok
 1. Zsolt
  Zsolt says:

  Uram, leteszem eléd gyarlósagaimat, fogadkozásaimat, amik Nélküled mind hiábavalók. Add kegyelmedet, hogy virrasztani tudjak Veled, hogy ha szükséged van rám, ne fussak el…
  Tenyereden hordoztál, s én megfeledkeztem Rólad, elfordultam Tőled, s Te nem álltál utamba.
  Mégis, mikor arcomat Feléd emeltem, nem kellett soká keresnem tekinteted, mely azóta visszavár. S én megyek, éhesen, rongyosan, megtörve, botladozva…

  Válasz
 2. Böszörményi Györgyné
  Böszörményi Györgyné says:

  Hálás vagyok Uram, hogy megtanítasz szeretni! Jézusom, most meg arra kérlek, hogy mosd meg a lábamat, hogy részem legyen benned! Köszönöm, hogy erőt adsz, és segítesz, hogy a bajból mielőbb kikerüljön a fiam!

  Válasz
 3. Margit
  Margit says:

  Nagyon sokáig azt hittem, szabad vagyok. Aztán rájöttem, hogy egyáltalán nem vagyok az. Van egy rakás kötelék (vastagabbak, vékonyabbak), ami fogva tart: a hiúságom, a gőgöm, az akaratosságom, az önelégültségem. Próbálom minden megkötöttségem felfedezni és a kötelékeket szétvagdosni. Szabad akarok lenni az Isten szeretetére.
  Különben nagyon jó a lelkigyakorlat, hálás köszönet érte.

  Válasz
 4. Judit
  Judit says:

  Drága Jézusom, ma leborulok lábaid előtt, és beismerem, mennyire megkötöz engem a saját gyengeségem abban, hogy Téged követhesselek. A hét elején elhatároztam, hogy reggelente azonnal felemelem a szívemet Hozzád, amikor elolvasom és végig elmélkedem a Pirkadat c. közös lelkigyakorlat anyagát. Ma mégis egészen mással töltöttem el a nekem adott szent időt. Emberi módon javítgatni szerettem volna a világot, a körülöttem lévő embereket és eseményeket, s így már nem maradt időm meghallani a Szent Lélek hozzám intézett szavait. Mire ide eljutottam, és letérdeltem Eléd, már szinte dél lett, és hívnak a napi feladatok. Most nem indulhatok ima nélkül tovább – mert nagycsütörtök éppen azt a tanítást szeretné nekünk átadni, hogy „Veszem az üdvösség kelyhét és segítségül hívom az Úr nevét”- nekem is – ebben a nehéz órában segítségül kell hívnom Jézust.

  Köszönöm, kedves Emese testvérem, hogy most idemásolhatom a Te mai napi (egyházközségünk számára megírt) rövid elmélkedésedet, amivel jelképesen ma mégis odaállhatok én is az Úr elé, és kérhetem irgalmát, és segítségét:

  „Ha nagy fájdalommal, vagy rosszal találkozunk, sokszor bezárkózunk az otthonunkba. Visszahúzódunk, hogy megvédjük magunkat. Elzárjuk magunkat Isten és az emberek elől. Jézus is megjósolja itt, hogy a tanítványok ezt fogják tenni. De Jézus azt is mondja nagycsötörtökön nekünk, hogy ő akkor sem volt egyedül, amikor a tanítványok elaludtak mellette. Ahogyan mi sem vagyunk egyedül, mert ha újra képesek leszünk a nyitásra, rögtön megtapasztaljuk, hogy az Atya valójában végig ott volt és csak arra várt, hogy magunktól jussunk el erre a pontra.

  Imádkozzunk:
  Jézus Krisztus, amikor a kísértés arra ösztönöz, hogy elhagyjunk Téged, bennünk imádkozol. És arra bátorítasz, hogy ne maradjunk a sötétben, hanem a Te világosságodban éljünk. – Fogadjátok szeretettel: Emese”

  Kedves Testvéreim! Imádkozzunk együtt Emesével mi is … Ámen.

  Válasz
 5. Gulácsi Ica
  Gulácsi Ica says:

  Köszönöm Úram,hogy megtanitasz a türelemre mások elfogadására a SZERETETRE.Köszönöm,hogy erőt merithetek
  belőled minden bajomban.”Viszem a keresztem csak erőt adj hozzá,,

  Válasz
 6. Ágnes
  Ágnes says:

  Uram, a napokban azt tanultam, hogy „A szeretet csúcsa az alázat”. Feladatként kaptuk egy elmélkedésre. Engem ismét az ellentét, a kettőség fogott meg. Te tudod, mi játszódott le bennem akkor is. Felemelő példát adtál, hogy letérdelél, és egyformán mindenkiét, még Júdás lábát is megmostad – pedig ismerted minden gondolatát! Mégis megtetted. Miért? Nem hagytad ki őt, nem aláztad meg a többiek előtt. /Elég baj volt neki az, amikor ő maga jött rá, valójában mit is tett./
  Gyarlóságaim tudatában én biztosan nem így tettem volna. Köszönöm Neked hogy ez a példa, ez a kép előttem lehet, erőt és bátorságot ad a hétköznapokban is. Már tudom azt is hogy gyengeségeimben rejlik a legnagyobb erő, és az tesz engem igazán nyitottá. Köszönöm Uram!! – „Az alázatból fakadó tökéletes szeretet szabaddá tesz és felemel.” (Szent Benedek tanítása)

  Válasz

Hagyjon egy választ

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük