Bevezető gondolat

„Mivel viszonozzam az Úrnak, ami jót tett velem? Veszem az üdvösség kelyhét és segítségül hívom az Úr nevét” – mondja a 116. zsoltár

Ma nagycsütörtökön arra emlékezünk, hogy Jézus testével táplált és vérével meghintett emberek ki tudnak tartani a földi vándorút zord megpróbáltatásai közepette. A bűn rabságából átjuthatunk Isten gyermekeinek szabadságára.

Minél inkább készen állunk a szolgálatra – ahogyan Jézus is mutatta -, Jézus befogadására, annál inkább felderül az életünkben Krisztus világossága.

MILYEN GONDOLATOKAT, ÉRZÉSEKET, ELHATÁROZÁSOKAT VÁLTOTT KI ÖNBŐL A MAI NAP ANYAGA?
Képzelje el, hogy Jézus itt ül vagy áll Ön mellett. Mit mondana neki?
Ha teheti, kérem, ossza meg velünk gondolatait!

7 válaszok
 1. Zsolt
  Zsolt says:

  Uram, leteszem eléd gyarlósagaimat, fogadkozásaimat, amik Nélküled mind hiábavalók. Add kegyelmedet, hogy virrasztani tudjak Veled, hogy ha szükséged van rám, ne fussak el…
  Tenyereden hordoztál, s én megfeledkeztem Rólad, elfordultam Tőled, s Te nem álltál utamba.
  Mégis, mikor arcomat Feléd emeltem, nem kellett soká keresnem tekinteted, mely azóta visszavár. S én megyek, éhesen, rongyosan, megtörve, botladozva…

  Válasz
 2. Böszörményi Györgyné
  Böszörményi Györgyné says:

  Hálás vagyok Uram, hogy megtanítasz szeretni! Jézusom, most meg arra kérlek, hogy mosd meg a lábamat, hogy részem legyen benned! Köszönöm, hogy erőt adsz, és segítesz, hogy a bajból mielőbb kikerüljön a fiam!

  Válasz
 3. Margit
  Margit says:

  Nagyon sokáig azt hittem, szabad vagyok. Aztán rájöttem, hogy egyáltalán nem vagyok az. Van egy rakás kötelék (vastagabbak, vékonyabbak), ami fogva tart: a hiúságom, a gőgöm, az akaratosságom, az önelégültségem. Próbálom minden megkötöttségem felfedezni és a kötelékeket szétvagdosni. Szabad akarok lenni az Isten szeretetére.
  Különben nagyon jó a lelkigyakorlat, hálás köszönet érte.

  Válasz
 4. Judit
  Judit says:

  Drága Jézusom, ma leborulok lábaid előtt, és beismerem, mennyire megkötöz engem a saját gyengeségem abban, hogy Téged követhesselek. A hét elején elhatároztam, hogy reggelente azonnal felemelem a szívemet Hozzád, amikor elolvasom és végig elmélkedem a Pirkadat c. közös lelkigyakorlat anyagát. Ma mégis egészen mással töltöttem el a nekem adott szent időt. Emberi módon javítgatni szerettem volna a világot, a körülöttem lévő embereket és eseményeket, s így már nem maradt időm meghallani a Szent Lélek hozzám intézett szavait. Mire ide eljutottam, és letérdeltem Eléd, már szinte dél lett, és hívnak a napi feladatok. Most nem indulhatok ima nélkül tovább – mert nagycsütörtök éppen azt a tanítást szeretné nekünk átadni, hogy „Veszem az üdvösség kelyhét és segítségül hívom az Úr nevét”- nekem is – ebben a nehéz órában segítségül kell hívnom Jézust.

  Köszönöm, kedves Emese testvérem, hogy most idemásolhatom a Te mai napi (egyházközségünk számára megírt) rövid elmélkedésedet, amivel jelképesen ma mégis odaállhatok én is az Úr elé, és kérhetem irgalmát, és segítségét:

  „Ha nagy fájdalommal, vagy rosszal találkozunk, sokszor bezárkózunk az otthonunkba. Visszahúzódunk, hogy megvédjük magunkat. Elzárjuk magunkat Isten és az emberek elől. Jézus is megjósolja itt, hogy a tanítványok ezt fogják tenni. De Jézus azt is mondja nagycsötörtökön nekünk, hogy ő akkor sem volt egyedül, amikor a tanítványok elaludtak mellette. Ahogyan mi sem vagyunk egyedül, mert ha újra képesek leszünk a nyitásra, rögtön megtapasztaljuk, hogy az Atya valójában végig ott volt és csak arra várt, hogy magunktól jussunk el erre a pontra.

  Imádkozzunk:
  Jézus Krisztus, amikor a kísértés arra ösztönöz, hogy elhagyjunk Téged, bennünk imádkozol. És arra bátorítasz, hogy ne maradjunk a sötétben, hanem a Te világosságodban éljünk. – Fogadjátok szeretettel: Emese”

  Kedves Testvéreim! Imádkozzunk együtt Emesével mi is … Ámen.

  Válasz
 5. Gulácsi Ica
  Gulácsi Ica says:

  Köszönöm Úram,hogy megtanitasz a türelemre mások elfogadására a SZERETETRE.Köszönöm,hogy erőt merithetek
  belőled minden bajomban.”Viszem a keresztem csak erőt adj hozzá,,

  Válasz
 6. Ágnes
  Ágnes says:

  Uram, a napokban azt tanultam, hogy “A szeretet csúcsa az alázat”. Feladatként kaptuk egy elmélkedésre. Engem ismét az ellentét, a kettőség fogott meg. Te tudod, mi játszódott le bennem akkor is. Felemelő példát adtál, hogy letérdelél, és egyformán mindenkiét, még Júdás lábát is megmostad – pedig ismerted minden gondolatát! Mégis megtetted. Miért? Nem hagytad ki őt, nem aláztad meg a többiek előtt. /Elég baj volt neki az, amikor ő maga jött rá, valójában mit is tett./
  Gyarlóságaim tudatában én biztosan nem így tettem volna. Köszönöm Neked hogy ez a példa, ez a kép előttem lehet, erőt és bátorságot ad a hétköznapokban is. Már tudom azt is hogy gyengeségeimben rejlik a legnagyobb erő, és az tesz engem igazán nyitottá. Köszönöm Uram!! – “Az alázatból fakadó tökéletes szeretet szabaddá tesz és felemel.” (Szent Benedek tanítása)

  Válasz

Hagyjon egy választ

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük