PIRKADAT

Gondolatok a hitről, a húsvét titkáról
és a Lélek működéséről

Csodálatos látvány, amikor hajnalban szép lassan világosodik az ég alja, aztán egyszer csak felbukkan a Nap vöröslő karimája. Ez a pirkadat pillanata. Egy új nap, új élet.

Jézus feltámadása a pirkadat, amely új életet hozott számunkra is.

A PIRKADAT című kötetünkben 6 jezsuita szerzetes és 4 Fokoláre lelkiséghez tartózó lelkipásztor akar hozzásegíteni téged ahhoz, hogy

» a sötét időszakok ellenére világosság támadjon az életedben.
» a húsvét fényében megértsd, mi miért történik az életedben. Tudj változtatni, amin szükséges.
» megérkezz oda, ahol igazán lenned kell, ahol önmagad lehetsz, ahol kiteljesedhetsz.
» a Szentlélek révén föltámadhass korlátaidból és meghalásaidból, így utat engedj a Lélek működésének.
» a Lélek erejével újjászülethess kicsinységedből és bűneidből.

Abban segít a könyv, hogy elmélyüljön benned, és életed részévé váljon Jézus szenvedésének és feltámadásának lényege.

A kötet ára 2590 Ft/db + postaköltség
Kedvezmény: 10 db-tól 2.250 Ft/db + postaköltség

AZ ALÁBBI 2 FEJEZETET TARTALMAZZA A KÖTET:

1. fejezet

Az útkereséstől a megtérésig
Beszélgetés 6 jezsuitával

Honnan tudom, hogy jó úton járok, az életem jó irányba tart?

Forrai Tamás jezsuita atya a torontói Szent Erzsébet templom plébánosa. Vele beszélgettem a jó döntések meghozataláról, a kudarcról, a boldogságról, a megtérésről. Gyakorlati példákkal segít abban, miként tudsz figyelni, csendet teremteni magadban, hogy észrevegyed Isten vezetését a mindennapjaidban.

Hogyan helyezhetem át a fókuszt magamról Istenre?

Keressük az utunkat, Isten jelenlétét az életünkben, a helyes döntést, ami előre visz bennünket, ahol vigaszban lehetünk. A helyes döntés meghozataláról, a megtérés folyamatáról beszélgettem Nagy Bálint SJ atyával, aki mindezekben segítséget nyújt gyakorlati példákkal is.

Hogyan tudok a fájdalmak, a nehézségek idején az Istenhez fordulni? Hogyan fogadom el Isten kezéből azt, amit ad?

Sajgó Szabolcs SJ atyával, a Párbeszéd Háza igazgatójával beszélgettem arról, hogyan tudjuk az Istenhez való visszatérést, az odafordulást gyakorolni a mindennapokban? Mi húsvét titka és ez mit üzen a ma emberének?

Hogyan kerülhetem el, hogy letérjek az Istenhez vezető útról? Mire mondjak igent és mire nemet?

Kajtor Domonkos SJ atya jelenleg teológiai tanulmányokat folytat Rómában. Vele beszélgettem a rácsodálkozásról, a megtérésről, az őszinteség fontosságáról. A remény és az elvárás közötti különbségről. Mindannyiunknak az a küldetése, hogy az életünkben megtaláljuk Istent. Ez folyamatos keresést igényel tőlünk. Egész életünk során ebben a keresésben vagyunk benne, egy zarándokúton járunk.

Mit tegyek, hogy ne szürküljek bele a megszokásokba, a hétköznapi vallásosságba? Hogyan újulhatok meg?

Koronkai Zoltán SJ atya a provinciális sociusa. Vele arról beszélgettem, miben nyilvánul meg az életében az Isten keresése. Hogyan vezet minket az Isten? Isten akaratát miként ismerhetjük fel az életünkben?

Hogyan engedhetem át magam Isten vezetésének?

Patsch Ferenc jezsuita atya Rómában tanít teológiát. Vele beszélgettem a boldogság kereséséről, vágyainkról, Isten vezetéséről. Ferenc atya személyes tapasztalatait és gyakorlati tippjeit is szívesen megosztja az olvasókkal.

2. fejezet

A húsvét titkáról és a Lélek működéséről
Beszélgetés a Fokoláre atyákkal

Mi köze a húsvétnak az életedhez, a megtérésedhez?

Amiről szó lesz: Mi történik, ha bezárkózunk a magunk világába a félelmeink következtében? Az újrakezdés lehetőségei, formái. Milyen érzés az, amikor megadjuk magunkat Istennek? Hogyan változzunk a jó irányba, milyen lépéseket érdemes tenni? Mit tegyünk, ha újra és újra ugyanazokat a hibákat, bűnöket követjük el? Egy új bánatima, amelyet te is használhatsz.

Mi történik, amikor felismered Krisztust az életedben?

Amiről szó lesz: Amikor el vagyunk kenődve, amikor veszteségek érnek … Hogyan ismerhetjük fel az Istent az utunkon? Isten ad válaszokat, hogyan tapasztalhatjuk meg a vezetését? Mit tegyünk, hogy Isten jelenlétét jobban felfedezzük? Konkrét példák. Egy megdöbbentő kórházi tapasztalat.

Valóban az élet, és a bőség az osztályrészünk?

Amiről szó lesz: Gyakran nem értjük, vagy nehezen értjük Isten üzenetét, szavát… Hogyan lehetünk figyelmesebbek? Az Úr nem automatikusan ami pásztorunk. Hogyan élhetem át azt, hogy az Isten megtalál engem? Tibor atya saját tapasztalata.

Mi az aggodalmaskodás ellenszere?

Amiről szó lesz: Miért olyan nehéz megélni azt, hogy ne nyugtalankodjunk, aggodalmaskodjunk? Mit kezdjünk a szorongásainkkal, félelmeinkkel? Vajon, tudom-e, hogy miért élek? Kérdés: hová akarok megérkezni. Erre hoz szép példákat. Mit jelent Tibor atya számára: Én vagyok az út, az igazság és az élet.

Hidd el, Isten megmutatja magát neked!

Amiről szó lesz: Miért is van szükségünk a Szentlélekre? Hogyan fogjuk fel a Szentlélek jelenlétét? Mitől lesz jobb az életem, ha egységben vagyok az Istennel? Konkrét imamódok. Hogyan mutathatja meg magát az Isten? Hogyan lehet kisközösségben megélni a kölcsönös szeretetet?

Mit tehetsz azért, hogy megelégedett életet élj?

Amiről szó lesz: Mi lehet az iránytűnk a nehéz időszakokban? Hogyan lehet számomra öröm Jézus üzenete? Hogyan élhetem meg a küldetésemet közösségben? Hogyan tehetjük jobbá környezetünket? Hogyan tudok szeretetközösséget építeni magam körül?

Hogyan működik a Lélek az életedben? Hogyan alakít, formál?

Amiről szó lesz: Milyen jelei vannak a Lélek működésének az életünkben? Hogyan fog a Lélek egyre nagyobb teret betölteni az életemben? Hogyan viszonyuljunk a kérő imádsághoz, a Lélek hívásához? A Szentlélek 7 ajándékának jellemzői… történetekkel fűszerezve. Fontosak a Lélek gyümölcsei…. Melyek ezek?

POSTAKÖLTSÉGEK A RENDELÉSHEZ

A könyv ára 2.590 Ft/db + pk.

POSTAKÖLTSÉGEK (elsőbbségi feladással, a Magyar Posta és NEM FUTÁR KÉZBESÍTI):
1-4 db esetében + 790 Ft
5-6 db esetében + 2120 Ft
7 db-tól csomagként küldjük, az ár a darabszámtól függ.

Külföldre 1-4 db könyv esetében 2420 Ft a pk.

Ha bármilyen kérdésed van, hívd Verebné Sárközi Rékát a 70/389-26-72 számon, vagy írj az iroda@laudetur.hu címre.