Kedves Napló Olvasó!

Engedje meg, hogy az utolsó nap egy kicsit rendhagyó videóval búcsúzzam.

Előtte szeretném megköszönni, hogy velem tartott, esetleg hozzá is szólt némelyik bejegyzéshez. Azt hiszem, mindannyiunk lelki gazdagodására szolgálhatott!

A következő 16 perces videó egy fiatal, magyar énektanárról, Tóth Árpádról szól. Ami az ő életében az éneket jelenti, az számomra sokban hasonlított ahhoz a keresztény hivatáshoz, ami egy hívő ember számára az Istenhez fűződő kapcsolatot jelenti. Ilyen szemmel nézze ezt a történetet:

Gondoltaim a videó kapcsán:
Hisz a jövőben és ez óriási erőt ad neki. Az én hitem mennyi erőt ad nekem?
Képes ennyire lelkes lenni az éneklésben. Én is képes vagyok ennyi lelkesen Isten jelenlétében élni?
Az éneklés képes egy fantasztikus lelki élményt adni az embernek. Az Istennel való találkozás mennyi erőt és boldogságot jelenthet számomra? Az Istennel való találkozás valami elképesztő boldogságot képes kihozni valamennyiünkből.
Az együtt éneklés egy nagyszerű, csodálatos dolog. A szeretet megélése – amit Jézustól tanultunk – sohasem magányos tevékenység, hanem közösségi. Nem lehetünk igazán Krisztus követők magányosan, hiszen a szeretet mindig kiárad, mindig közösségi. A közös imádság is hasonlít a közös énekléshez.
A légzésgyakorlat hasonlít az imádsághoz. A éneklés egészen hasonlít az imádsághoz, az Isten jelenlétében való elmélyüléshez. Az imádságban mennyire tudom átadni magam?
Minden hang szép, ami eszembe jut az éneklésnél. Minden szó helyénvaló, amit az imádságban mondok az Istennek.

Nagyon sok minden lehetséges lenne, ha egy picit imádságosabb emberek lennénk!


TIPP:

Kívánom, hogy találja meg a saját hangját – Istennel!

KÉRÉS:
Megköszönöm, ha itt a hozzászólásokhoz, vagy válaszemailben leírja, mit jelentett Önnek ez a Nagyböjti Napló! Miben tudott változtatni? Miben fejlődött? Milyen “eredménye”, “hozadéka” lett az Ön számára?

Isten áldása kísérje a további életét!

121 válaszok
« Régebbi KommentekÚjabb kommentek »
 1. Andrea
  Andrea says:

  Így, a 40. nap végén úgy érzem, soha nem voltam még ilyen közel Istenhez, soha ennyire nem szomjaztam közelségét, és ezzel együtt soha nem éreztem még ennyire szükségét annak, hogy még többet tegyek, tudjak, és még közelebb és közelebb kerüljek Hozzá!
  Nem indult túl könnyen az év, sok lelki megpróbáltatás ért, így a legjobbkor hallottam a Laudetur Nagyböjti naplójáról – azonnal regisztráltam. Ahogy társaimtól korábban olvashattuk, valóban így van ez: függőséget okozott nálam is, szomjaztam az új történeteket, tanácsokat, tanúságtételeket, naponta többször vissza-visszatértem, hogy újra elolvassak egy-egy szép imát, együtt sírjak és érezzek a Hozzászólókkal, a nehéz helyzetben levőkkel, a gyászolókkal… És akkor az ember, aki addig csak a saját maga nyomorúságán kesergett, rájött, hogy másoknak mennyivel nehezebb, rosszabb…Különbözőek vagyunk, különböző életkorban, sokszor másként is gondolkodunk, de mindannyian hiszünk, bízunk és remélünk: Isten a mi közös nyelvünk.
  Köszönöm szépen Istvánnak, Rékának, és minden Hozzászóló lelkigyakorlatos Testvérnek az elmúlt 40 napot, nagyon sokat segített!
  Isten áldását kérem mindannyiukra, és kegyelemmel-teljes, áldott Húsvétot kívánok Mindenkinek!

  Válasz
 2. Regecz Ágnes
  Regecz Ágnes says:

  Köszönöm szépen, nagyon jó útravaló volt minden napra. Áldott Húsvétot kívánok!

  Válasz
 3. Dr Érné Galgóczy Ilona
  Dr Érné Galgóczy Ilona says:

  Örömmel olvastam a felkészülés napjainak kedves kis történeteit, amik mind nagy tanúságot rejtettek.
  Hálás köszönet a Házaspárnak fáradhatatlan munkájukért.
  Áldott Húsvétot, jó egészséget és Istentől áldott további tevékenységet kívánok.
  Sok szeretettel.

  Válasz
 4. Zsuzsanna Milojevic
  Zsuzsanna Milojevic says:

  Nagyon szépen köszönöm hogy naponta együtt lehettünk, megtapasztalva azt hogy mindenki kereszt hordozó, saját keresztünket hordozzuk. Nem tehetjük le, el nem dobhatjuk, hisz kaptuk. Mi csak könnyíthetünk egymás nehézségein, de önmagunknak kell a megoldáson lenni. Segítséget kapunk fogadjuk el. Énekeljünk ,imádkozzunk együtt. Mindenki szíve szerint cselekedje azt amivel úgy érzi hogy közelebb tud kerülni az Úrhoz. Ez az utolsó videó is nagyon tetszett .Több ilyen lelkes tanítóra lenne szükség. Meglepően gyorsan eljött e Nagyböjti napló vége. Tanulságos volt minden történet. Köszönöm .

  Válasz
 5. Rné Erzsébet
  Rné Erzsébet says:

  Kedves Réka, István és Mindenki, aki közreműködött ebben a 40 napban!
  A Nagyböjti Napló minden nap közelebb hozott Istenhez, 40 napon keresztül mutatta az utat. Még nem volt ilyen rendszeres, tartalmas , lélekemelő felkészülésem. Az első naptól vezettem magamnak a napi naplóból ami megérintett és az az napi feladatomat.Sok olyan nap volt, amikor szinte nekem szólt az üzenet.Van amiben tudtam fejlődni, és sok van ami még megoldásra vár. Sokat tanultam úgy a napindítóból, mint a hozzászólásokból.A későbbiekre is segítség lesz számomra a jegyzetem. Nagyon hasznos volt, hogy a napi olvasmányokhoz, evangéliumhoz voltak kapcsolva a történetek, gondolatok. Minden nap lelki feltöltődés volt!
  Hálás vagyok, hogy a gondviselés megmutatta ezt az utat, és Önökhöz vezetett. Hálásan köszönöm áldozatos munkájukat, hogy előkészítették a húsvétot lélekben. Áldott nagyhetet és kegyelmekben gazdag Húsvétot kívánok! Szeretettel: Erzsébet

  Válasz
 6. Margir
  Margir says:

  Elgondolkodtató és irányt mutató volt minden nap. Ajándék a számunkra, amit szívből köszönök. A jó Isten áldása legyen munkájukon, egész életükön. Ami nekem még nagyon pozitív élmény volt, hogy olyan közösség alakult, akik között szeretet és segíteniakkarás volt a kapocs. A hozzászólások mindig hálásak és építő jellegűek voltak. Nagy kincs ez a mai világban. A szeretet az ismertető jele annak, hogy Istenhez tartozunk. Áldott húsvétot kívánok!

  Válasz
 7. Kati
  Kati says:

  Hálásan köszönöm a lélek emelő gondolatokat és hogy részese lehettem! Már régóta tagja vagyok a Laudeturnak., szívesen olvasom és úgy érzem, hogy formál, erősíti Isten kapcsolatomat. Majdnem minden reggel nekem is szólt. Várom a hétfői napokat. További munkájukhoz Isten áldását kérve: Áldott Húsvéti ünnepeket kívánok Mindenkinek!

  Válasz
 8. Ábrahám Aranka
  Ábrahám Aranka says:

  Köszönöm, hogy együtt zarándokolhattunk a Nagyböjt 40 napján. Az Úr segítsége legyen mindennapjainkban. Áldott Húsvéti ünnepeket kívánok.

  Válasz
 9. Hegyi Leventéné (Bibi)
  Hegyi Leventéné (Bibi) says:

  Én csak egy történettel köszönök el:
  November 30.-án volt 4 éves a lányunokám. Pesten élnek, és itthon voltak Szekszárdon. Pénteken a keresztút előtt bementünk a templomba. Még csak 1-2ember volt bent. Végignéztük a stációkat. Az oltáron egy töviskoszorú volt, amihez háromszor is visszatért. A háromnegyed órás keresztutat is végigjárta velem.
  Este otthon lefekvés előtt betakargatta a plüss pingvinjét, és mesélni kezdett neki. Elmesélte szinte az egész keresztutat. Egyszercsak abbahagyta a mesét, és azt mondta: Mami! Én nagyon sajnálom Jézust. Ha találkoznék vele, átölelném, és feleségül venném.
  Mindenkinek áldott Húsvéti ünnepeket kívánok. Köszönöm a 40 napos lelki “wellnest”.

  Válasz
 10. Ágnes
  Ágnes says:

  Szívből köszönöm ezt a 40 napos interaktív elmélkedési lehetőséget. A történetek és a hozzá kapcsolódó tippek “sokunkat” indítottak tanúságtételre. Köszönöm a hozzászólásokat – nagyon sokat tanultam belőlük – és hogy ennek az online lelki közösségnek tagja lehetek. Ez alatt az idő alatt az önmagam elé tartott tükröt megtisztítottam. Mások szemében a szálkát… Voltak nagyon izgalmas felismeréseim önmagamra nézve!!
  Kezdetben mi is hasonlóan reagáltunk mint a videón az énektanár nézőközönsége. Féltünk a mi kis “csoffadt”- nak tűnő gondolatainkat, megélt történeteinket belevinni a közös nagy felkészülésbe, azután belejöttünk és mi lett belőle? Sok- sok felismerés, tanulás, öröm, együttérzés és már szinte függőség. Igen, nagyon jó ilyen közösséghez tartozni!!!
  Réka és István hitt abban, hogy segítségükre lehetnek teljesen idegen embereknek,- bár a keresztségben kapott szeretet által már egy közösséget alkottunk!?! – hogy a lelki megújulás útjára lépjenek és a feltámadás ünnepére magukat is új életre keltsék. Ezek vagyunk MI! A Vereb házaspárnak, minden olvasónak, és a gondolatát megosztónak tisztelet és hála. Legyen ez a megújult lelkű kis közösség Isten dicsőségére! Áldott húsvéti ünnepeket kívánok mindenkinek!

  Válasz
 11. Júllia
  Júllia says:

  Nagyon szépen köszönöm a napi elmélkedéseket. Továbbra is fogom járatni a HETI elmélkedéseket.
  Isten állja Önöket érte!
  Áldott Húsvéti ünnepeket kívánok!

  Válasz
 12. Veronka
  Veronka says:

  Hálásan köszönöm,Istvánnak és Rékának,a sok szép gondolatokat történeteket,Kedves lelki testvérek hozzászólásait,A teljes lelkí megűneplésére!.Áldott Húsvét Ünnepeket kívánok,sok szeretettel!

  Válasz
 13. Marika S
  Marika S says:

  Hálás szívvel köszönöm a 4o napi felkészitöt, szép gondolatokkat melyek segítettek zarándok útamon , sokat jelentettek számomra . Isten fizesse meg áldozatos munkájukat !

  Kegyelem

  A kapcsolat mely Veled összeköt
  egyre vonz, vonz engemet.
  S szívem mélyén megfogant a vágy ,
  hogy egészen a Tied legyek .

  A sőtétség útán itt a pirkadat,
  át ölel a fény s azt súgja nekem:
  boldog igazán csak akkor lehetek,
  mikor mint áldozat, másokért éghetek.

  S hogy , már ég bennem e tűz
  azt Néked köszönöm.
  Meg van a vágy , hogy szétosszam magam ,
  hogy hogyan ? azt Te tudod Uram,
  ez mind,mind kegyelem .!

  Válasz
 14. Visnyei Katalin
  Visnyei Katalin says:

  Kedves Réka, István és munkatársai!
  Köszönöm a 40 nap üzenetét.Hitünket is folyamatosan erősíteni kell, tudásunkat növelni, és önmagunkat megismerni és változni, fejlődni.
  Áldott Húsvétot kívánok. Visnyei Kati

  Válasz
 15. Enikő
  Enikő says:

  Nagyon sokat jelentett nekemvoltak olyan üzenetek amelyek pont aznapra ,pont nekem szóltak …ÉS helyrebillentettek. ÉN is azzal kezdtem a napot, ébredés után. A kommentelők hozzászólása is szivszoritó volt néha, kicsit belelattunk egymás életébe. Kívánok mindenkinek áldott ünnepet, a gyászolóknak vigasztalást , mindenkinek erőt egészséget Atyának, Rékának Istvánnak Isten áldását a munkájukért
  Hálás köszönettel
  DrTódor Enikő

  Válasz
 16. Rudnyánszky Lívia
  Rudnyánszky Lívia says:

  Hála Istennek, hála az Őt szerető Tanúságtevőkért, kiknek közölt ajándékai által is
  megbizonyosodhattunk Isten irántunk való, szüntelen szeretetében, hála Istennek!
  A nagyhét szent idejében imáimban kérem, hogy Megváltó Jézus Krisztusunk növelje
  bennem, és minden résztvevőben, a Hit, Remény, Szeretet életadó ajándékát! Ámen.

  Válasz
 17. Csilla
  Csilla says:

  Köszönöm,ujra vissza találtam a lelki utra ebben a nagyböjtbe önök által! Áldott husvéti készülödést mindenkinek!!! Hianyozni fog a napi elmélkedés

  Válasz
 18. Bodnárné Judith
  Bodnárné Judith says:

  Ez most nem vélemény hanem összegzése egy közös útnak. Hálatelt szívvel mondok Hallelúját ezért a zarándoklatért az önök vezetésével.Sokszor elakadt a lélegzetem egy-egy gondolatébresztő íráson vagy vídeon.Volt lehetőségem márc.elején egy 5napos lelkigyakorlaton résztvenni,ez még különlegesebbé tette ezt a lelki zarándokutat mely a husvét titkába vezet,és még nincs vége a szent három nap elöttünk áll.Nem szeretném kihagyni az elmult hetetsem a zarándoklatból.Van egy imacsoportunk ahol kedden felelevenítette lelkivezetőnk a szent három nap gyökereit az Ó szövetségben , ezt követte a csoport pénteki keresztút elmélkedéseinek vezetése,majd szombaton néhányan résztvettünk virágvasárnap elöesti szentmisén amit Ber Miklós P.atya tartott a végén egy rendhagyókeresztút amelyben Silye Jenő zenei aláfestéssel B.M.Püspök atya elmélkedései tettek lelkileg elméjülté. Hála és Dicsőség Istennek Judith

  Válasz
 19. Sotir Ildikó
  Sotir Ildikó says:

  Kszönöm a lehetöséget,nagyon sokat jelentett nekem a mindennapi lelki feltöltödés.Àldja meg az Ùr!

  Válasz
 20. Sötét Máté
  Sötét Máté says:

  Kedves István!
  Nagyon köszönöm munkáját, hogy segített a ebben a böjti időszakban a lelkemet készíteni húsvét ünnepére és Istenre figyelni.
  Régóta készültem, hogy egyszer lesz okostelefonom, amit örömmel vártam, de félve is, hogy tudom e jól (hasznosan) használni. A nagyböjti napló olvasása is erősen összefügg ezzel. Az okos készülékem segítségével minden reggel ébresztő után rögtön meg tudtam nyitni az e-mailt, és azzal kezdtük a napunkat a feleségemmel, hogy felolvastam a napi gondolatokat. Köszönjük a kérdésfelvetéseket, a tippeket, és a tapasztalatot, hogy a technika vívmányit lehet jól is használni.
  Az összes nap közül a február 24.-i Teréz anya imáját emelném ki, és amikor az volt hozzá a tipp, hogy válasszak egy sort belőle. Én a A jóleső érzés? A belső béke.- címűt választottam. Nagyon vágyom a belső békére, szeretném ha nem idegesíteném magam ha valami nem jól alakul. Bár ez a napom sem volt egyszerű. de megadatott az a kegyelem, hogy minden nehézséget, helyzetet békével tudtam megélni. A feleségem sem akarta elhinni, hogy tényleg nem bosszant a hosszas vásárlás, és hogy valóban béke van bennem. Bár nem tudok minden nap ebben a békességben élni, mégis megtapasztalhattam, hogy létezik, és hogy lehet így is élni. Ezt a gondolatot biztos magammal viszem húsvét után is. Béke!
  Továbbra is Isten áldása legyen munkáján!
  Szeretettel:
  Sötét Máté

  Válasz
 21. Nagy Alma
  Nagy Alma says:

  Hálás szívvel köszönjük, hogy az Önök által napról napra elküldött gondolatokkal lelkünket meg tudtuk erősíteni a Nagyböjti időben!
  A Húsvéti idő után is tovább fog élni lelkünkben a hétköznapok megpróbáltatásainál a szép fotók, felemelő videók, és a mindig ember közeli gondolatok!
  Hála mindenért!
  Kegyelmekben, áldásban bővelkedjék a Húsvét Önnek és Munkatársainak!

  Válasz
 22. Pilipovic Jolán
  Pilipovic Jolán says:

  Megöszönöm a szép irásokat és gondolatokat.Boldog Husvétot kivánok mindenkinek szeretettel Jolán

  Válasz
 23. Wahr Emília
  Wahr Emília says:

  W.Emi. Mindazoknak köszönöm akik hozzásegítettek ahhoz,hogy ezen a 40 napon együtt lehettünk.Mindenek előtt Vereb Istvánnak és Rékának,meg a velük dolgozó Stábnak,az Atyáknal , lélekemelő írásaikat.
  Köszönöm “Lelki Testvéreimnek”megható beszámolóit.Sokszor megkönnyeztem,nem csak a felvezető,mély gondolatokat kiváltó példákat,hanem egyes tanulságtételeket is. Isten áldása legyen Mindannyiukon.
  Én így az utolsó napon azzal a gondolattal fejezném be köszönetemet,hogy Teréz Anya gyönyörű soraival zárom
  a 40 napot.Mivel mi csetlő-botló Emberek vagyunk,Bármi is történik velünk az életben, Isten segítségével,maradjon meg szikla szilárdan ISTEN-be vetett hitünk.
  Ha jót teszel,megvádolnak,hogy önzés és hátsó gondolat vezérli cselekedetet, Mégis tégy jót !
  Ha sikeres vagy,hamis barátokat és igaz ellenségeket nyersz, Mégis érj célt !
  A jó amit teszel,holnap már feledésbe megy, Mégis tedd a jót !
  A becsületesség és őszinteség sebezhetővé tesz, Mégis légy becsületes és nyílt !
  Amit évek alatt felépítesz,egy nap alatt lerombolják, Mégis építs !
  A lagjobbat add a világnak abból,amid csak van s ha verést kapsz cserébe, Mégis a legjobbat add
  a világnak,amid van !
  Imám ! Uram Jézus járj előttem,ha lankadok állj mögöttem
  Pajzsként lebegj fölöttem,jobbról,balról segíts engem.!
  Mindig Téged keresselek,mindig találkozzam Veled,minden léptemben szüntelen,
  Te,csak,Te jöjj szembe velem!
  Te légy szó a nyelvemen,más szavával Te szól nekem !
  Minden egyes pillantásom,mindenkiben Téged lásson !
  Te légy út az utamon,Te légy utam végén a jutalom ! Ámen.
  Áldott szép Húsvéti Ünnepeket Kívánva , Szeretettel W. Emi.

  Válasz
 24. Aratóné Nárai Mária
  Aratóné Nárai Mária says:

  A mai videó is telitalálat volt! De jó lenne, ha sok ilyen lelkes tanár tanítaná az ifjúságot! Hála és köszönet Istvánnak és Rékának ezért a kezdeményezésért, hogy 40 napig egy közösség tagjai lehettünk. Kaptuk a szebbnél szebb gondolkodásra késztető, lelkiekben megújító írásokat és a hozzászólásokkal is segíteni tudtuk egymást a Jézushoz vezető úton. Egy pécsi kórház hirdetőtábláján olvastam az alábbi verset, mellyel szeretnék kegyelem teljes Húsvéti Ünnepeket kívánni a Laudetur Kiadó minden Munkatársának kérve a jó Isten áldását további munkájukra, valamint minden kedves Naplótársamnak is!

  Szabó Éva: Hét csoda
  Tudod mi volt a hét csoda?
  Egy újszülött kis homloka,
  Egy falevélen az az ér, amely a gyökerekig ér,
  Egy szó, amely idejében jött,
  Egy darab ég a csönd fölött,
  Egy kéz, amely utánad nyúlt,
  mikor csillagod a földre hullt,
  Télen egy jó meleg szoba,
  S ha szépen érkezel…..ODA!

  Válasz
 25. Irén
  Irén says:

  Kedves Réka és István!

  Én is köszönöm a 40 napra kapott elmélkedéseket. Külön szeretném megköszönni az igényes, gyönyörű fotókat is! Áldott húsvéti ünnepeket kívánok, és már most várom a legközelebbi hasonló, minden napra szóló gondolatébresztő kezdeményezésüket. Isten áldja meg a munkájukat!

  Válasz
 26. Cecília
  Cecília says:

  Ez a negyven nap tanulságos, szép és szomorú volt
  de hitben erőt adott.
  Mindennap gyermeki izgalommal ültem a gépemhez,
  hogy ma mit olvashatok,láthatok?
  Köszönöm Rékának, Istvánnak az értékes írásokat,
  filmeket.
  Várom a hétfői napokat, Heti Lélekemelő írásokkal.
  Elnézést a néha egyszerű,gyerekes válaszaimért.
  ÁLDOTT HÚSVÉTI ÜNNEPEKET
  kívánok mindenkinek.
  Dicsértessék a Jézus Krisztus.

  Válasz
 27. Beáta
  Beáta says:

  Hálásan köszönöm ezt a negyven napot, amely hihetetlen lelki erőt adott. Lelki erőt a hitben, a gyászunk megélésében, szeretetünk erősödésében. Köszönöm az együttérző szavakat, a hozzászólásokból eredő biztatásokat, együttérzéseket. Isten áldását kívánva legyen áldott a Húsvétunk!

  Válasz
 28. Florek Margit
  Florek Margit says:

  Hálásan köszönöm a lélekemelö gondolatokat és hogy részese lehettem! Áldott Húsvéti ünnepeket kivánok!
  Üdvözlettel: Florek Margit

  Válasz
 29. BALÁZS ERZSÉBET
  BALÁZS ERZSÉBET says:

  JEZUS FELTÁMADOTT , JÉZUS ÉL ÉS MINDENNAP VELÜNK VAN HA AJTÓT NYITUNK NÉKI ÉS BE ENGEDJÜK.
  NAGYON FOGNAK HIÁNYOZNI E SOROK AMIKET ITT 40 NAPON ÁT OLVASHATTUNK.
  A JÓ ISTEN ÁLDÁSA KISERJE UTJUKAT AZON SZEMELYEKNEK AKIK ÖSSZE ÁLLÍTOTTÁK ÉS NEKÜNK EL JUTATTÁK HOGY RÉSZESE LEHESSUNK A JÓ ISTEN KÖZÖSSÉGÉNEK SOKAT TANULHATTUNK EZEN PELDA BESZEDEKBOL.
  NAGYON JÓ OLVASMANYOK VOLTAK.
  ISTEN FIZESSE MEG A MUNKATOKAT.
  ÁLDOTT HÚSVÉTI ÜNNEPEKET

  Válasz
 30. Felszeghy Márta
  Felszeghy Márta says:

  “Amennyi az éjszaka, annyi a nappal. Amennyi az öröm, annyi a bánat. Minden nappalhoz szükséges egy éjszaka, és minden éjszakához szükséges egy nappal. Minden bánattól megnő az ember itt bent egy kicsit, itt bent (…) -, itt bent, érted. Megnő az ember, meglombosodik, mint a fa. Megtanul valamit. Mint a fa, a lombja által. Több napfényt magába szívni, ameddig süt a Nap, és félretenni belőle valamit a levelekbe…érted? Jobban örvendeni az örömnek, érted?. És félretenni belőle valamit. Ehhez kell értsen az ember. És erre való a bánat, hogy megtanítsa…” Wass Albert: A funtineli boszorkány (részlet)

  Ezzel a gondolattal kívánok örömteli HÚSVÉTOT Mindenkinek, aki olvassa ezeket a sorokat, megköszönve a nagyböjti gondolatokat:) Márta

  Válasz
 31. Lévainé Somogyváry Katalin
  Lévainé Somogyváry Katalin says:

  Nagyon szépen köszönöm a 40 napot! Minden napot azzal kezdtem, hogy a napi evangélium után a nagyböjti naplót olvastam el. Kár, hogy nem folytatódik. Az éneklés egy csodálatos dolog. Azért válaszolok csak most, mert délelőtt a Máté passiót énekeltük el. Nagyon jól sikerült, sok embernek tudtunk örömet, lelki örömet adni. Nagyon jó érzés volt, amikor a szentmise után többen gratuláltak.
  Még egyszer nagyon szépen köszönöm, s remélem, hogy jövőre újból olvashatjuk a Nagyböjti Naplót!
  Áldott, boldog Húsvéti ünnepeket kívánok mindenkinek!

  Válasz
 32. dr.Gáll Ágnes
  dr.Gáll Ágnes says:

  A legjobb a közösségi érzés volt,hogy együtt készülünk az újabb Húsvét megélésére,de ugyanakkor felkavarodott bennünk a múlt,a sok megélt és átélt élmény-maga az életünk történései,amit megoszthattunk egymással,segítve és biztatva a másikat,hogy senkinek sem könnyű az élete,de mindnyájunknak felragyog a Húsvét és az újjászületés reménysége,lehetősége.
  Köszönettel Dr.Gáll Ágnes

  Válasz
 33. vacskamati
  vacskamati says:

  Rendkívül sokat jelentett, és nagyon szépen köszönöm. Isten áldása legyen munkájukon!

  Válasz
 34. Szalontai Mihályné
  Szalontai Mihályné says:

  Nagyon szépen köszönöm a 40 napon át küldött lélekemelő gondolataikat,
  Ilyen sok széppel nem készültem, ennyi lelki támaszt nem kaptam az Advent
  megéléséhez és megünneplésére. Hála az Úrnak, hogy megismertetett Önökkel.
  Feledhetetlen 40 nap volt!! Sokat segített Istent még közelebb érezni magamhoz,
  meghallani és megérezni jelenlétét
  Mindent köszönök és ÁLDOTT HÚSVÉTI ÜNNEPET kívánok Önöknek és minden embertársamnak.
  Tisztelettel Szalontai Mihályné

  Válasz
 35. Farkas Eszter Márta
  Farkas Eszter Márta says:

  Nagyon tetszett a mai napló, elgondolkodtató…., köszönöm, hogy részese lehettem az elmélkedéseknek, örömmel töltött el. Áldott Ünnepet kívánok Mindenkinek! 🙂

  Válasz
 36. Berta
  Berta says:

  Voltak napok amikor a kozolt iras hataskoreben szerettem volna elni,,de ujabb keresztekkel kerultem szembe.Batoritas volt szamomra,kitartasra buzditott,Istennel szenvedni nem hiabavalo dolog,megha balganak is tart sokszor a vilag.Koszonom az egyuttletet,a sok tanitast.Aldott kegyelmekben gazdag Nagyhetet,es Boldog Feltamadast.

  Válasz
 37. Ágnes52
  Ágnes52 says:

  Köszönöm, hogy részt vehettem ebben a minden elismerést megérdemlő programban!
  Megköszönöm Önöknek a 40 nap lelket erősítő élményét. Sok elmélkedésre, tovább gondolásra érdemes példázattal találkoztam ez idő alatt. Követve a napi útravalókat, több szempontból próbáltam megközelíteni, új nézőpontba állítani kapcsolatomat Istennel, felebarátaimmal, szeretteimmel. Volt, amikor nem érintett meg az aznapi történet, volt, amikor könnyekig meghatott, hatása alatt tartott.
  Szerintem mindenki, aki erre nyitott, talált olyan üzenetet, amelyről azt gondolhatta: “Ez csakis nekem szól!”
  A Jóisten áldása kísérje útjukat, minden jóra való törekvésüket!

  Válasz
 38. Andrea
  Andrea says:

  Nagyon szépen köszönöm a napi elmélkedéseket,a sok elgondolkodtató elmélkedés segített a nagyböjti felkészülésben. Áldott húsvéti ünnepeket kívánok:Feltámadt Krisztus,valóban feltámadt.

  Válasz
 39. Nora
  Nora says:

  Nagyon szépen köszönöm e negyven napos elmélkedést, ami segített a mindennapos életből kiragadni és közelebb vinni Istenhez és Jézushoz.

  Válasz
 40. Riedler Lászlóné
  Riedler Lászlóné says:

  Szeretnék az ÓRÁIRA bemenni……élvezettel hallgattam.
  Nagyon lecsökkentették az ének órákat a tanmenetben…..sajnálom,így NEM nagyon lesz NÓTÁS KEDVŰ MAGYAR EMBER!!!
  Most a MENŐ:járjon a gyerek sok pénzért magán órákra,már aki szert énekelni vagy a szülei áldoznak rá.
  Ügyes tanár és kívánom neki,hogy még a “némákat is “énekeltesse meg ISTEN SEGÍTSÉGÉVEL.Van egy mondás:KI szépen énekel kétszeresen imádkozik…..úgy legyen.Tisztelettel:Edit
  Hálásan köszönöm a 4O napot a Nagyböjti Napló olvasását.

  Válasz
 41. Némethné Marcsi
  Némethné Marcsi says:

  Hálâs szívvel köszönöm a 40 nap csodás elmêlkedéseit,
  írâsait! Isten állja Önöket érte!
  Áldott Húsvêtot!

  Válasz
 42. Fülöp Zoltánné
  Fülöp Zoltánné says:

  Kedves István és Réka! Köszönöm a bőségesen adakozó szeretetüket. Kár, hogy csak keveseknek jut belőle. Nem csupán címzettekhez kellene eljuttatni, akik amúgy is jámbor, hívő emberek vagyunk, hanem még inkább azokhoz, akiknek visszatalálását, haza érkezését kívánjuk.
  Üdvözlettel: Márta néni

  Válasz
 43. Pál
  Pál says:

  Köszönöm és hálás vagyok az elmúlt 40 nap üzeneteiért. Minden napra adott elgondolkozni valót nekem. És külön köszönöm, hogy a mai napon megosztottátok velünk az ars poétikátokat. Legalábbis számomra ezt jelentette. Tisztelet érte és követni való.

  Válasz
 44. Marton Lívia
  Marton Lívia says:

  Nagy hála van a szívemben a napi írásokért.Úgy érzem sikerült több időt Isten közelében töltenem.
  Áldott ünnepet kívánok ÖNÖKNEK,akik ezt a szolgálatot végezték .

  Válasz
 45. Mihalik Béláné
  Mihalik Béláné says:

  Isten Áldását kívánom – minden egyes nap – 40 napi – üzenet küldéséért. Hálás szívvel tettük meg Istennel a böjt minden napját – és leborulva az Úr előtt várjuk a Nagyhét eseményeit.
  KÖSZÖNÖM

  Válasz
 46. Kornélia
  Kornélia says:

  ” Minden pici áldozat, minden mosolygós tekintet,
  minden kedves szó és tett által meg akarom mutatni, hogy mennyire szeretlek Istenem” /Liseux-i Szent Teréz/

  Válasz
« Régebbi KommentekÚjabb kommentek »

Hagyjon egy választ

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük