1. Aki a halálból feltámadt

A DICSŐSÉGES rózsafüzér első titka: Aki a halálból feltámadt

Jézus győzött a világ felett. Velünk maradt, hogy a küzdő egyház tagjaként is állandó közösségben lehessek az eljövendő dicsőséggel. Húsvét fénye megmutatja nekünk a helyes utat: nem a holtak birodalmában kell keresnünk az élőt. Nem a föld szintjén tárul elénk az isteni boldogság magaslata, mégis valóság. Ahogy lángra lobbantotta az emmauszi tanítványok összetört szívét, úgy állít talpra bennünket is, és megeleveníti a lelkünkbe oltott reménységet. (Garadnay Balázs)

IMASZÁNDÉK:

Uram, ma több száz testvéremmel együtt imádkozom azért, hogy reményteli hittel tekintsek a jövőbe. Segíts Uram, hogy ne a félelem és az aggodalmaskodás vegyen erőt rajtam, hanem a feltámadásba vetett hit, mert ha Krisztus feltámadt, akkor rám is a feltámadás és az örök élet vár. Uram, a te feltámodásod ad értelmet az életemnek. Szeretném Uram, hogy az örök élet reménye már most, a Te derűs örömödben ragyogja be a földi életemet, és az örök életben véglegesen Rád találjak.

Miatyánk …

Üdvözlégy Mária … (10x)

Dicsőség az Atyának, a Fiúnak és a Szentléleknek, miképpen kezdetben, most és mindörökké. Amen.

Ó, Jézusom, bocsásd meg bűneinket! Ments meg minket a pokol tüzétől és vidd a mennybe a lelkeket, különösen azokat, akik legjobban rászorulnak irgalmadra. Amen.

***

A lelkigyakorlat összes eddigi anyagát itt találod.

***

Nyugodtan megoszthatod gondolatodat, imaélményedet, vagy ami megérintett a többi lelkigyakorlatozóval, itt a hozzászólásnál!

0 válaszok

Hagyjon egy választ

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük