1. Aki a Jordán vizében megkeresztelkedett

A Világosság rózsafüzért első  titka: Aki a Jordán vizében megkeresztelkedett.

Jézus egy akart lenni közülünk. A bűnbánók sorában élre állt, hogy megkísértettségünk percében is tudjuk követni. Aki úgy véli, hogy nincs bűne, az se az Útkészítőhöz, se az Úthoz nem jutott még közel. (Garadnay Balázs atya)

Keresztelő János sok tekintetben példa arra, hogy milyen legyen a keresztyén ember: engedelmes, bátor, kemény, mégis alázatos. Ne a maga hasznát nézze, hanem azt, hogy elvégezze, amivel Isten megbízta, hogy beteljesítse küldetését.

IMASZÁNDÉK:

Szívünk megtéréséért imádkozunk, hogy váljék szorosabbá vele való kapcsolatunk, és a mindennapokat tudjuk nem-mindennapi módon élni, ahogy Ő szeretné.

Uram, ma több száz testvéremmel együtt imádkozom azért, hogy legyen mindig bennem a megtérés lelkülete. Minden nap újra kell kezdenem. Minden nap az Úrra kell figyelnem, az Ő vezetését kell kérnem. Segíts Uram, hogy soha ne fáradjak bele bűnbánatot tartani, tudva, hogy Te minden bűnömtől megtisztítasz engem. Ad nekem a megtérés kegyelmét minden nap!

Miatyánk …

Üdvözlégy Mária … (10x)

Dicsőség az Atyának, a Fiúnak és a Szentléleknek, miképpen kezdetben, most és mindörökké. Amen.

Ó, Jézusom, bocsásd meg bűneinket! Ments meg minket a pokol tüzétől és vidd a mennybe a lelkeket, különösen azokat, akik legjobban rászorulnak irgalmadra. Amen.

***

A lelkigyakorlat összes eddigi anyagát itt találod.

***

Nyugodtan megoszthatod gondolatodat, imaélményedet, vagy ami megérintett a többi lelkigyakorlatozóval, itt a hozzászólásnál!

0 válaszok

Hagyjon egy választ

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük