2. Aki a mennybe fölment

A DICSŐSÉGES rózsafüzér második titka: Aki a mennybe fölment

Jézus sose szűnik meg ember lenni, nem veti le magáról emberi természetét. Ami őt itt a földön érte, az helyet kapott a mennyben. Gyöngeségeinket szemlélve rossz arra gondolni, hogy amit ma teszünk, annak illeszkednie kell a mennyhez. De Isten irgalmára tekintve még a küzdelmeink is dicsőséges sebhelyekké válnak, s mint a lelki életünk kitüntetései fogják hitelesíteni botladozó törekvéseinket. (Garadnay Balázs)

Azután „felhő takarta el őt szemük elől” (ApCsel 1,9). Olyan volt ez, mintha egy látomás tűnt volna el szemük elől. A valóságban a látomás megmaradt és még mindig tart (vö. Mt 28,20). Az, aki látja Jézust, látja az Atyát is. Az Egyház ebből a látomásból él, melyet az Úr hagyott rá. Ez a látomás megmutatkozik az Evangéliumban, az imában és az áldozatban, áthatja az Egyház egész tudatát, ez alkotja küldetését, örömét a nehézségek közepette, hitét, reményét és szeretetét.

IMASZÁNDÉK:

Uram, ma több száz testvéremmel együtt imádkozom azért, hogy tudatosítsam magamban, hogy az életem minden pillanatában velem vagy, még akkor is, ha fizikailag nem látlak. Uram, köszönöm, hogy sosem hagysz el! Ha apám, anyám, házastársam, gyerekem, barátom el is hagyna, Te akkor is mellettem állsz! Istenem, velem vagy, mi több, bennem vagy (testemben, elmémben, szívemben) és életet adsz nekem. Köszönöm.

Miatyánk …

Üdvözlégy Mária … (10x)

Dicsőség az Atyának, a Fiúnak és a Szentléleknek, miképpen kezdetben, most és mindörökké. Amen.

Ó, Jézusom, bocsásd meg bűneinket! Ments meg minket a pokol tüzétől és vidd a mennybe a lelkeket, különösen azokat, akik legjobban rászorulnak irgalmadra. Amen.

***

A lelkigyakorlat összes eddigi anyagát itt találod.

***

Nyugodtan megoszthatod gondolatodat, imaélményedet, vagy ami megérintett a többi lelkigyakorlatozóval, itt a hozzászólásnál!

0 válaszok

Hagyjon egy választ

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük