3. Aki meghirdette Isten országát

A Világosság rózsafüzér harmadik titka: Aki meghirdette Isten országát

Jézus rámutatott Isten országának közeliségére, köztünk és bennünk létére. Aki Jézus személyében felismeri ezt az országot, az azonnal elismeri bűneit, és megismeri az irgalom által megnyílt új lehetőségét. Ez az ország nem e világból való. Napjaink megszokott elemei itt ismeretlenek. Népét a remény élteti, kommunikációja a szeretet, kapcsolatai a hit bizonyosságára épülnek. (Garadnay Balázs atya)

Isten országa olyan, mint a földbe rejtett kincs (vö.: Mt 13, 44-46).
Isten valóságos és hiteles felfedezése örömet ad. A szeretet megtapasztalásának öröme ez, és a szeretet állandósága attól, Aki sosem változik. Ilyenkor el tudjuk engedni a másfajta szeretetet, sőt embereket is, akik esetleg távol tartanak Istentől és Isten országától. Egyedül a kincshez kötődünk, melyet felfedeztünk: Isten szeretetéhez, és azokhoz, akik hozzá visznek közelebb. Az egyetlen gondunk az, hogy élettel töltsük meg Jézus örömhírét a világ számára.

IMASZÁNDÉK:

Uram, ma több száz testvéremmel együtt imádkozom azért, hogy minden nap éljem a szeretet parancsát – még akkor is, ha nehéz -, ugyanis az emberek közötti szeretet Isten országának jelenlétét hirdeti. Uram, add, hogy minden szavammal, cselekedetemmel tanúságot tegyek a Te jóságodról, irgalmadról azok felé, akikkel ma találkozok.

Miatyánk …

Üdvözlégy Mária … (10x)

Dicsőség az Atyának, a Fiúnak és a Szentléleknek, miképpen kezdetben, most és mindörökké. Amen.

Ó, Jézusom, bocsásd meg bűneinket! Ments meg minket a pokol tüzétől és vidd a mennybe a lelkeket, különösen azokat, akik legjobban rászorulnak irgalmadra. Amen.

***

A lelkigyakorlat összes eddigi anyagát itt találod.

***

Nyugodtan megoszthatod gondolatodat, imaélményedet, vagy ami megérintett a többi lelkigyakorlatozóval, itt a hozzászólásnál!

0 válaszok

Hagyjon egy választ

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük