3. Aki nekünk a Szentlelket elküldte

A DICSŐSÉGES rózsafüzér harmadik titka: Aki nekük a Szentlelket elküldte

Aki a Lélek erejében él, azt nem a drog teszi lendületessé, nem a képzettsége teszi bölccsé, és az nem számításból fogja szeretni embertársait. A Lélek világítja meg bennünk a jézusi tanítást, Ő ad hozzá erőt, kitartást, és tüzet a továbbterjedéséhez. Ő adja ajkunkra az Istenhez méltó dicsőítő szavakat, miként Mária ajkára adta a Magnificatot. Aki azonban ellenáll a Léleknek, kizárja magát az Istennel való közösségből. (Garadnay Balázs)

A Szenlélek eljövetelekor az apostolok élete gyökerestől megváltozott. A félénk emberek bátor tanúságtevőkké váltak. Hatással lettek környezetükre és terjedt a szeretet vallása.

IMASZÁNDÉK:

Uram, ma több száz testvéremmel együtt imádkozom azért, hogy világosság költözzék a szívembe és az elmémbe és bátran tanúságot tegyek a te szeretetedről. Uram, gyakran sötétségben botorkálok, összekuszálódnak bennem a dolgok és nem látom világosan, mit kell tennem, hogyan kell élnem, milyen úton kell elindulnom. Küldd el Szentlelkedet, hogy erőt kapjak a mindennapok kihívásaihoz és bátor tanúdként sugározzam a szeretetet a környezetemben!

Miatyánk …

Üdvözlégy Mária … (10x)

Dicsőség az Atyának, a Fiúnak és a Szentléleknek, miképpen kezdetben, most és mindörökké. Amen.

Ó, Jézusom, bocsásd meg bűneinket! Ments meg minket a pokol tüzétől és vidd a mennybe a lelkeket, különösen azokat, akik legjobban rászorulnak irgalmadra. Amen.

***

A lelkigyakorlat összes eddigi anyagát itt találod.

***

Nyugodtan megoszthatod gondolatodat, imaélményedet, vagy ami megérintett a többi lelkigyakorlatozóval, itt a hozzászólásnál!

2 válaszok
  1. Toma Maria
    Toma Maria says:

    Köszönöm szépen az e-mail- okat. Szeretném ha ez a Szentlélek ereje a 30 éves Schizoid( 1 éve lett diagnosztizálva)hasonlít az autistákhoz, a Dr. Nő azt mondta hogy kicsi korában az volt… depresziós , szorongó fiamat is megvilágositana , azért ajánlom fel az imákat és ha lehet kérném a segítségét önöktöl is mert nagyon el vagyok keseredve érte.
    Köszönöm előre is az imákat, Isten fizesse.

    Válasz

Hagyjon egy választ

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük