4. Aki a Tábor hegyén megmutatta isteni dicsőségét

A Világosság rózsafüzér negyedik titka: Aki a Tábor hegyén megmutatta isteni dicsőségét

Jézus nem akarta bizonytalanságba hagyni tanítványait: beavatta őket isteni életének titkába. Számunkra is feltárul ez a bizonyosság: mielőtt a vért verítékező küzdelem elkezdődik, feltárja nekünk műve értelmét. S így már meg tudjuk várni, mire betelik az idő, és részeseivé válunk isteni dicsőségének. Addig azonban visszaküldött a feladataink végzésére, melyeket a megtapasztalásból merítve tudunk új minőségben végezni. (Garadnay Balázs atya)

Hálát adok Istennek a sugallatokért és bátorításért, amit az imában kapok, és kérem, hogy őrizhessem meg hétköznapjaimban, hogy egyszerre legyek jelen Istennek és barátaimnak.
Hálát adok azokért a hétköznapi “csodákért”, amelyek során megtapasztalhattam Jézus dicsőségét, gondoskodását.

IMASZÁNDÉK:

Uram, ma több száz testvéremmel együtt imádkozom azért, hogy megtapasztalhassam a Te erődet és dicsőségedet az életemben és a családom életében. Uram, segíts, hogy a Te jelenléted erejét vigyem tovább a hétköznapokban, hogy a nehezebb időszakokban is azokból táplálkozhassak.

Miatyánk …

Üdvözlégy Mária … (10x)

Dicsőség az Atyának, a Fiúnak és a Szentléleknek, miképpen kezdetben, most és mindörökké. Amen.

Ó, Jézusom, bocsásd meg bűneinket! Ments meg minket a pokol tüzétől és vidd a mennybe a lelkeket, különösen azokat, akik legjobban rászorulnak irgalmadra. Amen.

***

A lelkigyakorlat összes eddigi anyagát itt találod.

***

Nyugodtan megoszthatod gondolatodat, imaélményedet, vagy ami megérintett a többi lelkigyakorlatozóval, itt a hozzászólásnál!

0 válaszok

Hagyjon egy választ

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük