4. Aki te Szent Szűz a templomban bemutattál

Az ÖRVENDETES rózsafüzér negyedik titka: Aki te Szent Szűz a templomban bemutattál

Mária nem mondta azt, hogy az Atya már úgyis ismeri, nem szükséges a törvény megtartása. Nem jutott eszébe, hogy kiváltságokat kérjen. Az Atyának ajánlással a megváltás műve – az anya szolgálatával – elkezdődött. A meghívás nekünk is szól: az Atya minden gyermekére számít, szolgálatra és áldozatra nekünk is az Atya elé kell állnunk. (Garadnay Balázs)

Mária egy volt közülünk. Nem volt kiváltságos. Ő is szenvedett, őt is érték veszteségek, ő is nélkülözött. De ő Istennek szentel saját és szerettei életét. Szenteljük Istennek mi is az életünket! Adjuk oda Istennek mindenünket, amink csak van! Értelmünket, jószándékunkat, javainkat, szeretetünket. Ő az, aki megsokasítja és áldássá teszi.

IMASZÁNDÉK:

Uram, ma több száz testvéremmel együtt imádkozom azért, hogy a Te gondviselésedre tudjam bízni mindazt, amim van: értelmemet, szeretetemet, javaimat, családomat. Te vezess engem (minket)! Te gondoskodj rólunk akkor is, amikor már nem tudunk mit tenni!

Miatyánk …

Üdvözlégy Mária … (10x)

Dicsőség az Atyának …

Ó, Jézusom, bocsásd meg bűneinket! Ments meg minket a pokol tüzétől és vidd a mennybe a lelkeket, különösen azokat, akik legjobban rászorulnak irgalmadra. Amen.

***

A lelkigyakorlat összes eddigi anyagát itt találod.

***

Nyugodtan megoszthatod gondolatodat, imaélményedet, vagy ami megérintett a többi lelkigyakorlatozóval, itt a hozzászólásnál!

0 válaszok

Hagyjon egy választ

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük