2. Aki a kánai menyegzőn kinyilvánította isteni erejét

A Világosság rózsafüzér második titka: Aki a kánai menyegzőn kinyilvánította isteni erejét

Jézus Mária közvetítésével fordul a szolgák felé, illetve felénk, hogy puhítsa meg az emberszíveket, az okoskodó értelmeket, s az önféltő akaratot. S ha meg merünk tenni bármit, amit Jézus kér tőlünk – azt is, ami kínos következményekkel is járhat, csupán azért, mert Jézus mondta – akkor részesei leszünk a csodának. De Isten nagyszerűsége nem fér be a kicsinyességbe, a szűkkeblűségbe, csak a mindenre kész önátadottságba. (Garadnay Balázs atya)

Ha megtesszük azt, amit a lelkiismeretünk által az Isten mond nekünk, csodálatos dolgok fognak történni velünk!

IMASZÁNDÉK:

Uram, ma több száz testvéremmel együtt imádkozom azért, hogy felismerjem Isten ajándékait, csodáit az életemben. Uram, te bőven árasztod rám a kegyelmedet, jelen vagy az életemben. Segíts, hogy észrevegyem azokat az apró jeleket a mindennapokban, amelyekkel segítesz, vezetsz engem, hogy közelebb kerüljek Hozzád, hogy beteljesítsem küldetésemet.

Miatyánk …

Üdvözlégy Mária … (10x)

Dicsőség az Atyának, a Fiúnak és a Szentléleknek, miképpen kezdetben, most és mindörökké. Amen.

Ó, Jézusom, bocsásd meg bűneinket! Ments meg minket a pokol tüzétől és vidd a mennybe a lelkeket, különösen azokat, akik legjobban rászorulnak irgalmadra. Amen.

***

A lelkigyakorlat összes eddigi anyagát itt találod.

***

Nyugodtan megoszthatod gondolatodat, imaélményedet, vagy ami megérintett a többi lelkigyakorlatozóval, itt a hozzászólásnál!

0 válaszok

Hagyjon egy választ

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük