Ha görbülsz a teher alatt…

Közeledj Istenhez 26 hét alatt,
és Ő segít felegyenesedni!

Ebben támogat téged 2023. augusztus 1. és 2024. január 31. között

HETI LÉLEKEMELŐ KÖR!
Az Isten-közelségre vágyó emberek lelki programja – immáron 4. éve.

„Szombaton az egyik zsinagógában tanított Jézus. Volt ott egy asszony, akit már tizennyolc éve gyötört a betegség lelke; teljesen meg volt görbülve, úgyhogy nem is tudott fölegyenesedni.

Amikor Jézus meglátta, odahívta és így szólt hozzá: »Asszony, megszabadultál betegségedtől.« Közben rátette a kezét. Az rögtön fölegyenesedett, és dicsőítette az Istent.” (Lk 13,10–13)

Gondolj bele: mit jelenthet tizennyolc éve görbe háttal járni! Úgy tűnik, az élet súlya komoly nyomot hagyott az asszonyon. Már nem tud az „égre” nézni, nem veszi észre az élet számos ajándékát sem. Jézus így szól ilyen esetben: „Gyertek hozzám mindnyájan, akik elfáradtatok, s akik terhet hordoztok.”

Nekünk is megvannak a magunk kisebb-nagyobb terhei, amelyek nyomot hagynak az életünkben. Gyakran nem érezzük magunkat elég erősnek, hogy cipeljük a terheinket. 

Gyötörnek, meggörbítenek bennünket a külső nehézségek, de a belső törekvéseink is, hogy tökéletesek, hibátlanok, bűntelenek legyünk, hogy minden jól sikerüljön.

Merjünk közeledni az Úrhoz, merjük kinyújtani felé a kezünket, merjünk Rá tekinteni, és akkor Ő megfogja a kezünket, felemel és magához ölel!

Jézus ismeri emberi voltunkat. Nemcsak megérint és gyógyít, hanem azt is mondja nekünk: „Gyertek hozzám, és megkönnyítlek titeket.” Jézus fölegyenesít, és megkönnyít bennünket. A 80. zsoltárban ez áll: „Hátáról levettem a terhet, kezéből kivettem kosarát.”

Ha van rá igényünk, hogy az Isten megérintsen, hogy békét teremtsen bennünk, hogy elfogadjuk az ajándékait, hogy megtanuljunk teljesen Rá hagyatkozni, akkor erősekké tesz minket. „Mert az erő a gyöngeségben nyilvánul meg” – biztosít Pál apostol.

Engedd, hogy Isten véghez vigye benned a gyógyító, enyhítő, felegyenesítő művét! Neked is szól: „De akik az Úrban bíznak, új erőre kapnak, szárnyra kelnek, mint a sasok. Futnak, de nem fáradnak ki, járnak-kelnek, de nem lankadnak el.” (Iz 40,31)

Te is lehetsz ez a görbe asszony, akit az Isten felegyenesít.

Ehhez nyújt támogatást számodra a Heti Lélekemelő Kör a következő 26 hétben.

Ilyen értékekhez jutsz, ha a

Heti Lélekemelő Körhöz tartozol:

Nem kapsz egyszerre sok anyagot, így nem lesz megterhelő számodra (időben sem).
Hétfőn, csütörtökön, szombaton küldjük el számodra.
Így áttekinthetőbb, „emészthetőbb” lesz.

.

PÉLDÁZATOK – minden hétfőn
Kettő részből áll:

   • Az első részben: tanulságos történeteket, elmélkedéseket találsz. 
   • A második részben: önismereti, valamint az emberi, családi kapcsolatainkat érintő, azok javítását célzó példák, módszerek, gyakorlatok lesznek.

***

LÁTTAM ISTENT! – minden csütörtökön
Istent keressük az egész életünkben, pedig ott van a szemünk előtt, ott van, ahol szeretet van.
Ha ezen „szemüvegen” keresztül nézed a történéseket és az embereket magad körül,
akkor nem a szemetet veszed észre, hanem a szeretetet
. E látásmód kialakításában segítünk!

Kettő részből áll:

   • Az első részben: „Jelek” címmel egy új sorozatot indítunk.
    Néhány mondatos, rövid gondolatok formájában megosztok veled olyan tapasztalatokat, lelki élményeket, amely megnyithatják szemedet, füledet, és szívedet a körülötted lévő jelekre, amelyek kegyelmet közvetítenek számodra.
   • A második részben: Az alábbi témákat találod felváltva, minden héten másik jön:
    • Ahogyan a szentek látták: Egy-egy szent példáját hozzuk, ahogyan felfedezte életében az Isten vezetését. (Havonta 1x)
    • Más szemmel nézd!: Teremtettségünk szépségeinek felfedezése. Egy-egy kifejező fotó mondanivalóján elmélkedünk. (Havonta 1x)
    • Szemléletformáló percek: Hogyan tekints az életed legkülönfélébb helyzeteire? Lehet, hogy másképpen, mint eddig? Személyes hangvételű, saját élményekre épülő – alkalmanként videós – szemléletformáló gondolatok. (Havonta 1x)
    • Élet-mód: Hogyan vigyázzunk a Szentlélek templomára – a testünkre? Ötletek, javaslatok, hasznos gyakorlatok, hogy ép testben legyen az ép lélek! (Havonta 1x)

***

VASÁRNAPOK – minden szombaton
Kettő részből áll:

   • Az első részben: Dr. Finta József atya, a kecskeméti főplébánia plébánosa tanulságos, motiváló történetét, elmélkedését, gondolatait olvashatod. A téma mindig az éppen aktuális vasárnapi, illetve ünnepnapi szentírási szakaszok.
    Így lélekben is fel tudsz készülni az Úr napja megünneplésére.
    Ráadásul, még hozzá is szólhatsz: megoszthatod a többiekkel, mi az, ami megérintett, illetve leírhatod aktuális imaszándékodat is!
   • A második részben: „Hála az életünkben” címmel minden héten egy-egy olyan területre világítunk rá, amelyért különösen is hálát adhatsz. Így tudatosan gyakorolhatod minden héten a hála erényét!

***

GYŰJTEMÉNY
Folyamatosan rendelkezésedre áll a Heti Lélekemelő Kör zárt külön weboldala,
ahol a 6 hónap alatt megkapott anyagokat bármikor visszanézheted. 

A HETI LÉLEKEMELŐ KÖR
egy nagyszerű lelki program, töltekezés és erőforrás lesz számodra fél évig.

Az ALAP hozzájárulási összeg 6 hónapra: 4990 Ft/fő
(mindössze 832 Ft havonta, amelyet kevésbé hasznos dologra is elköltenél)

+ AJÁNDÉKBA MEGKAPOD:

ALAP hozzájárulás esetén: „Örülj” c. kiadványunkat.
A készlet erejéig.
(Belföldre nincs postaköltség, külföldre elküldhetjük elektronikusan, pdf-ben is). Ha már megvan neked a kiadvány, akkor tovább ajándékozhatod és örömöt szerezhetsz másnak.

Pozitív gondolkodást, szemléletet segítő gondolatokat, tippeket, történeteket, verseket, imákat gyűjtöttünk össze számodra ebben a kis kiadványban.

***

PRÉMIUM hozzájárulás esetén, ha önkéntesen legalább 6990 Ft-tal támogatod a Laudetur missziós munkáját: a „Kiút a viharból” kiadványunkat. (A piaci ára egyébként: 2590 Ft) (Belföldre nincs postaköltség, külföldre elküldhetjük elektronikusan, pdf-ben is). Ha már megvan neked a könyv, akkor tovább ajándékozhatod és örömöt szerezhetsz másnak.

Akkor való Neked ez a könyv, ha nyitott gondolkodású, lelkileg is fejlődni akaró ember vagy, akinek az életében vannak ugyan változások, veszteségek, kihívások, eltévelyedések, küzdelmek, de szeretnél más szemmel nézni önmagadra, a problémáidra.

***

EXTRA hozzájárulás esetén, ha önkéntesen legalább 8990 Ft-tal támogatod a Laudetur missziós munkáját: a „Bátorság, ne félj!” kiadványunkat.
A kiadványt PDF formában, elektronikusan küldjük el emailben. Pluszban megkapod a Kiút a viharban című könyvet postai úton. 

Egy könyv, aminek segítségével szembe nézhetsz önismereteddel, kapcsolataiddal, fordulópontjaiddal, az  egészséges életmódoddal, a jövőddel, pszichológusok, párterapeuták, lelkipásztorok segítségével.

JELENTKEZÉSI HATÁRIDŐ: AUGUSZTUS 01.

.