2 féle megújulásra van igazán szükségünk (Virágvasárnap)

Csíkszentmihályi Mihály professzor Flow című könyvének kilencedik fejezetében olvasható egy különösen szomorú történetet. A sztori egy ejtőernyős gyakorlatról szólt, melynek során felfedezték, hogy nincs elegendő hagyományos ejtőernyő. Az ejtőernyők zsinórja ugyanis – mivel az emberek túlnyomó része jobbkezes – természetesen a jobb oldalon van, azonban mivel a jobbkezes ejtőernyők elfogytak, ennél az ugrásnál egyvalakinek már csak balkezes jutott. 
 
Ez is tökéletesen ugyanúgy működik, azt a különbséget leszámítva, hogy itt a zsinór a másik oldalon van. Az ugrást levezénylő tiszt mindezt pontosan el is magyarázta annak a férfinak, akinek a balkezes ernyő jutott. Minden simán is ment, azonban az ejtőernyős ugrást mégis egy halálos balesettel zárták. Annak a férfinak, akinek másfajta ernyője volt, nem nyílt ki az ejtőernyője, és belehalt az ugrásba. Hogy miért? 
 
A utólagos vizsgálat végül kiderítette, hogy az ejtőernyő egyáltalán nem volt hibás, tökéletesen működött – volna. Mi köze ennek a történetnek az életedhez? Erről beszélek ebben a videóban, ami kapcsolódik a húsvéthoz is:

Amikor átvizsgálták a holttestet akkor az ernyőt kioldó zsinór kihúzatlan állapotban, érintetlenül volt. Az ejtőernyő hámjának jobb oldala azonban teljesen szét volt kaparva. A férfi annak ellenére ott kereste a kioldózsinórt, hogy tájékoztatták őt arról, hogy a másik oldalon fogja találni. Eszébe sem jutott, hogy a helyén keresse.

Sokan vagyunk így. Tudjuk mit kellene tennünk, de mégsem tesszük meg. A szokásaink rabjai vagyunk. 

Éppen ezért szükségünk van a folyamatok megújulásra!

Arra hívlak kedves Testvérem, hogy újulj meg az ISTENKAPCSOLATODBAN és a CSALÁDI KAPCSOLATAIDBAN! Mindkettő nélkülözhetetlen ahhoz, hogy béke legyen a szívedben és a Feltámadott öröme töltsön el!

Csatlakozz itt mielőbb a programunkhoz, hogy mindkét területen meg tudj újulni a nagyhéten »

9 válaszok
 1. S. Mária
  S. Mária says:

  Köszönöm szépen a Nagyböjti napló építő gondolatait, megható történeteit és a hozzá kapcsolódó videókat. Nagy segítséget nyújtottak a Nagyböjt megélésében és a Nagyhétre való felkészülésben. Minden nap igyekszem meghallani Isten szavát, kérni a segítséget a hitben és a szeretetben való növekedésben, és megköszönni Isten gondoskodó szeretét!
  Köszönet a fáradozásukért. Áldott, békés Nagyhéti készülődést és áldott Húsvéti ünnepeket kívánok szeretettel!

  Válasz
 2. Ivády Réka
  Ivády Réka says:

  Nagyon szépen köszönöm a lelki gyakorlatot a kiadó munkatársainak és az imákat, imakéréseket, valamint a klubtagok hozzászólásait. Nagyon jó volt a napló gondolataival indítani a napot.
  Mindenkinek kívánok áldott, szép ünnepet és Isten áldását kérem mindnyájunkra.

  Válasz
 3. Arató Lászlóné
  Arató Lászlóné says:

  Hálásan köszönöm a 40 nap építő gondolatait és a megható történeteket, melyek segítettek abban, hogy ne foglaljanak le a saját lehúzó gondolataim. Igyekezzem meghallani Isten szavát a hétköznapokban és kérni a segítséget a hit növekedésében, felfedezni a szeretetét még a rossz dolgokban is!
  Áldott, békés Nagyheti készülődést kívánok szeretettel!

  Válasz
 4. Cecília
  Cecília says:

  Köszönöm a Nagyhétre való töltekezési segítséget,
  Minden videót nézem és hallgatom.
  Reményekkel teli „Feltámadást” várunk.
  Köszönettel, Szűcs Cecília.

  Válasz
 5. R.Zsuzsa
  R.Zsuzsa says:

  Józsefné Rieth
  márc. 27., Szo 15:42 (21 órával ezelőtt)
  címzett: Sárközi

  Kedves Réka és István!
  Nagy-nagy tisztelettel köszönöm a „naplót.” Óriási munkát végeztetek. Igyekeztem minden nap elolvasni a feladatot és elgondolkozni, végrehajtani. Isten áldjon benneteket és további munkátok is legyen gyümölcsöző. Sok-sok piros pont számotokra az „Élet könyvébe” Istentől számotokra!
  Ezt kívánom szeretettel:Zsuzsa

  Válasz
 6. É. Ildikó
  É. Ildikó says:

  Hálás szívvel köszönöm az elmúlt 40 nap Gondolatait és Tippeit, amely segítségemre volt a Nagyhétre való felkészülésében.
  Ezúttal azt is szeretném megkérdezni – valószínű, hogy nem figyeltem kellőképpen -, hogyan tudok részt venni a 4 napos lelkigyakorlaton, mivel nem vagyok a Közösség tagja.
  Válaszát előre is köszönöm!

  Válasz

Hagyjon egy választ

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük