Bevezető gondolat

Jézus azt mondja: „Urem, könyörülj rajtam, gyógyíts meg, mert vétkeztem ellened!”

Az Isten eltorzítja az Ő gyönyörű arcát a szenvedésben és a kereszthalálban, hogy odaszoríthassa a mi bűntől eltorzult, keserves arcunkhoz.

MILYEN GONDOLATOKAT, ÉRZÉSEKET, ELHATÁROZÁSOKAT VÁLTOTT KI ÖNBŐL A MAI NAP ANYAGA?
Képzelje el, hogy Jézus itt ül vagy áll Ön mellett. Mit mondana neki?
Ha teheti, kérem, ossza meg velünk gondolatait!

9 válaszok
 1. Irénke
  Irénke says:

  Drága Jézusom! köszönöm, hogy itt vagy velem, és nap-mint nap terelgeted az én kedves családom útját.Nagyon
  nagy szükségünk van Rád. Érzem,hogy segítségeddel egyre alázatosabb vagyok, segítőkész vagyok a rászorulók
  felé, mindent megteszek Családomért. Segítséged nélkül ez nem menne, tudom még sokat kell fejlődnöm.
  Naponta többször megköszönöm Neked, hogy velem, velünk vagy és fogod kezünket. Már másképp látom saját
  keresztemet, elfogadom és igyekszem javítani rajta, hogy szenvedésedet könnyítsem. Kérlek ne hagyj el.

  Válasz
 2. Kübler Istvánné
  Kübler Istvánné says:

  „Jézus minden következő lépéssel tisztában van. Világosan látja a jövőt, ami a jelen gyötrelmes perceiben még mindenki más előtt homályban van. Mégsem tesz semmit, hogy megakadályozza a rá törő fájdalom egyre hatalmasabb hullámait. Nem menekül, nem emeli fel a kezét, hogy védekezzen. Minden újabb lelki és testi ütésbe szabadon bocsátkozik bele.”
  Uram, kérlek, add meg nekünk a mindennapi küzdelmekben az elfogadás és Veled való egyesülés vágyának kegyelmét. Legyen meg a Te akaratod a mi életünkben.

  Válasz
 3. Böszörményi Györgyné
  Böszörményi Györgyné says:

  A szeretet győzelmét a gyűlölet fölött, a kegyelem győzelmét a bűn fölött, az élet győzelmét a halál fölött. Ez a Jézus által beteljesített győzelem adjon nekünk is erőt. Én ezt szeretném megvalósítani az életemben Köszönöm szépen!

  Válasz
 4. Ágnes
  Ágnes says:

  A kép csodálatos. Magasság-mélység, sötétség- fény, egyedül- de mégsem egyedül, a mindenség egy részeként nekem ezt jelenti ez a kép, pedig maga a kép csak azt mutatja, hogy egy ember ül a hegyen, sötétben egyedül. A történet még mélyrehatóbb! Köszönöm!!
  Jézusnak elmondanám, hogy nagyon nehéz a kereszthez érni, elfogadni, sőt még hordozni is. Mi az én fájdalmam az Övéhez képest? És értem is teszi… Csak egy kis „ízelítőt” kaptam a szenvedésből – csak annyit amit akkor el tudtam hordozni – nekem nagyon hosszú időnek tűnt, de nagyon megérte. Megtörtem, de hitemben megerősödtem. Sok-sok ellentét a képben, a történetben, az életemben is. És meg ez is, ami lehet a talán a titok nyitja is: Isten végtelen szeretete ÉRTEM a fájdalmas megkínzott testben. Ésszel fel nem fogható, tudományosan nem magyarázható, azonban a lelkemben érzem, értem hogy mindez ÉRTEM is történt. Nem akarom többé a kereszteket kikerülni. Veled Uram mindhalálig!

  Válasz
 5. Judit
  Judit says:

  Drága Jézusom! Képzeld – a mai nap reggelének áhítatába valamiért belemártotta ujját a Kísértő: – amikor is ezt olvashattuk az elmélkedés elején. – Jézus azt mondja: „Uram, könyörülj rajtam, gyógyíts meg, mert vétkeztem ellened!”

  No, de Jézus, hogy imádkozhatna így az Atyához? – panaszkodtam magamban. – Ő, aki bűntelen….. – nem mondhatott ilyet. Szívemben berzenkedéssel fogtam hozzá mai lelki levelem megírásához. Nem értettem, így majd hogyan fogom megközelíteni azt a szép gondolatot, hogy az Isten eltorzítja az Ő gyönyörű arcát a szenvedésben és a kereszthalálban, hogy odaszoríthassa a mi bűntől eltorzult, keserves arcunkhoz.

  Azt egyértelműen tudom, hogy az én arcom keserves és eltorzult a bűneimtől, de ha egy ilyen hibás mondat miatt még azt is hagyom, hogy az Jézus gyönyörű arca ködbe vesszen előttem, hol lehet reményem?

  Szeretnék most ellene mondani ennek a kísértésnek, és hittel-bizalommal megvizsgálni önmagamat:
  Milyennek látsz Te engem Jézusom?
  Gyere – kérlek, emeld rám tekintetedet és gyógyíts meg engem!

  Jézusom, mivel gyarló ember vagyok, bizony sűrűn követek el hibákat, amik engem távol tartanak Tőled. Ilyenkor mégis arra törekszem, hogy a környezetem azért jónak lásson, és elfogadjon így is, a korlátaimmal együtt. Túlzottan fontosnak tartom, hogy mit gondolnak rólam az emberek. Pedig a mai napi kis példatörténet pont arra tanít, hogy ez ne legyen a szempont nekem. Hiába van bennem ilyenkor is a jó szándék, mivel sajnálom önmagamat, hogy mások ezt nem látják és ha még meg is kritizálnak, elkeseredem. Ez az érzés ilyenkor megakadályoz abban, hogy sikertelen tetteim valódi gyökerét megleljem és kijavíthassam bűneimet.

  Milyen jó, hogy adtad nekünk ma ezt a képet, ahogy a fiatal Férj ott áll – a meghitt lámpafényben – eltávolodva a VILÁG megítéléstől – és szépnek tartja Felesége eltorzult arcát. Megértettem, hogyha elegendő áhítatos CSENDET adok Neked Jézusom a mindennapjaimban, akkor Te engem is be fogsz burkolni akkora Fénnyel és szeretettel, hogy már nem lesz szükségem önmagam emberi védelmére. Köszönöm Jézusom! Ámen.

  Válasz
  • Ágnes
   Ágnes says:

   Kedves Judit!
   Sokáig én is így kifelé éltem, hogy az embereknek tetszen az amit csinálok, fontosnak tartottam a külső dícséreteket, és ráadásul ez még motivált is. Az igazán mély gödörben jöttem rá, hogy nicsenek mellettem azok az emberek akik addig dícsértek, nem kerestek mi történt velem? Akik mellettem voltak – a családom és ők igazán tartották bennem a lelket – pedig az én számomra kevés volt. Azok véleménye hiányzott akik nem rám voltak kíváncsiak csak a tetteimre. Hosszú volt az út mire megértettem, hogy nem szabad azokra az emberekre sem neheztelnem akik elfordultak akkor tőlem. A legfontosabb értéket a lelkemben hordozom, nyitottabb boldogabb ember lettem

   Válasz
   • Judit
    Judit says:

    Kedves Ágnes, köszönöm, hogy írtál és ezzel megerősítettél engem.. Igyekszem a saját gyengeségemen úrrá lenni és minden kedves – bátorító szó és ima – segítség ebben! Köszönöm, ha velem imádkozol. Judit

    Válasz
    • Ágnes
     Ágnes says:

     Kedves Judit! Természetesen szívesen imádkozom veled és érted. Én nagyon szeretem a csendet, itthoni teendőimet is tv, rádió zúgása nélkül teszem.
     A csendben sok minden történhet. Önsajánlat, zúgolódás, de ha csak elengeded magad és minden csatornádat megnyitod szem, szív, fül, meghallod a benned lakozó Lélek hozzád intézett szavait. Szívből kívánom és imádkozom érte hogy megkapd ezt a kegyelmet, és mielőbb meg is tapasztald. Kedvenc imáim egyike: „Uram gyógyíts meg engem, – működj bennem, – és sugározz belőlem.”
     Imával és szeretettel: Ágnes

     Válasz
 6. Mónika
  Mónika says:

  Édes Jézusom!
  Köszönöm hogy mellettem álltál a szenvedésben, hogy nem hagytál elveszni, mikor elgyengültem, öledben hordoztál.
  Nem könnyű a feltétlen, megbocsátó szeretet útja, de erre hívtál el engem és én követek Téged.
  Köszönöm, hogy mindennap áldásokkal halmozol el.
  Remélem, egy kicsit sikerül visszaadnom Neked ebből az irgalmas szeretetből. Ámen.

  Válasz

Hagyjon egy választ

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük