Bevezető gondolat

„Adjatok hálát az Úrnak, mert jó, irgalma örökkévaló” (Zsolt 118,1)

A feltámadt Krisztus magával akar vonni minden embert a feltámadásba, és el akarja vezetni őket oda, ahol Ő örökké él, hogy részesévé tegye őket saját dicsőségébe.

MILYEN GONDOLATOKAT, ÉRZÉSEKET, ELHATÁROZÁSOKAT VÁLTOTT KI ÖNBŐL A MAI NAP ANYAGA?
Képzelje el, hogy Jézus itt ül vagy áll Ön mellett. Mit mondana neki?
Ha teheti, kérem, ossza meg velünk gondolatait!

15 válaszok
 1. Orbán Viktória
  Orbán Viktória says:

  Csak vasárnap reggel olvastam el nagyszombati írásaitokat, és nagyon élvezem őket!
  Azt hiszem, itt fogalmazódott meg az, amit eddig csak csináltam, nem tudtam, miért:
  Délben az Úrangyala helyett a Mennynek királynéasszonyát mondtam.
  Talán azért, mert „belém égett” a feltámadás?!
  Jó, hogy van ez a csapat! Köszönöm!
  A Feltámadott erejét, örömét, békéjét, és belénk vésett arcát kívánom Mindannyiotoknak!

  Válasz
 2. Irénke
  Irénke says:

  Édes Jézusom! Köszönöm, hogy vagy nekünk,hogy elfogadsz bennünket minden hibánkkal együtt, pedig hibáinkkal, bűneinkkel nehezítjük keresztedet. Igyekszünk, csak sajnos gyakran vétkezünk, mert gyarló emberek
  vagyunk. Köszönöm, hogy ezen a nagyhéten még szebben, odaadóbban tudtunk felkészülni az ünnepre Jézusunk
  mennybemenetelére, köszönet Vereb Istvánnak és kollégáinak, és résztvevő társaimnak is.Hálatelt szívvel gondolok erre a hétre. Kegyelem teljes, áldott ünnepeket kívánok

  Válasz
 3. Zsolt
  Zsolt says:

  Köszönöm Jézusom, hogy velem, velünk vagy életünk mindennapján, hogy tudtod nélkül egy hajunk szála sem görbülhet… Köszönöm, hogy Te úgy fogadsz el minket, ahogy vagyunk: bűneinkkel, esendőségünkkel, mégis látod bennünk a jót és hívsz a jóra… Add, hogy mi is így tudjunk nézni egymásra, felebarátainkra. Add, hogy Rád tudjunk hagyatkozni, engedjük, hogy formálj, alakíts minket. Keresztutadra emlékezve meríthessünk erőt botlasainkból való felálláshoz, és feltámadásod örömhíre vezéreljen életünkben.
  Köszönöm azokat a gondolatokat, melyeket lelkigyakorlatos társaim megosztottak, és egyúttal szeretném kérni imáikat, hogy a Szentlélek segítsen házastársi eskünk megtartásában, kapcsolatunk megújításában.

  Válasz
  • Judit
   Judit says:

   Drága Zsolt! Veled és Kedves Feleségeddel vagyunk imában….

   Ezennel felajánlom saját 44 évnyi házasságom minden fájó szenvedését és apró kudarcát engesztelésül a Jó Istennek, hogy Házasságotok megtapasztalható – áldással teli szakasza végre elindulhasson! Mi is Veletek küzdünk ugyanebben a bizalomban, és nap mint nap belekapaszkodunk a Feltámadt Úr Jézus kezébe! Áldott Húsvéti ünnepeket!
   Judit és Elemér

   Válasz
  • Ágnes
   Ágnes says:

   Kedves Zsolt! Köszönöm, hogy bizalommal fordult hozzánk, és imáinkat kérte. Szívesen teszem én is. Ez már egy hatalmas lépés, hogy valamit tenni szeretne a kapcsolat megújításához, és kéréssel fordul hozzánk. Amit szóval vagy cselekedettel nem tudunk megtenni….. azt imáinkban…Köszönöm még egyszer a bizalmat mindannyiunk nevében, és biztos vagyok benne, hogy mély hite alázatos őszinte kérése és imáink meghallgatásra találnak. Tiszta szívből kívánom, hogy ismét azt lássák egymás szemében amikor megismerték egymást.
   HÁZASTÁRSAK IMÁJA
   Uram! Segíts nekünk,
   hogy mindig emlékezzünk arra a napra,
   amikor megismerkedtünk,
   és megszerettük egymást.
   Segíts mindig meglátni
   a jót a társamban.
   Segíts, hogy közösen tudjuk megoldani gondjainkat.
   Segíts kimondani egymás iránti érzéseinket..
   Tudjunk bocsánatot kérni egymástól.
   Uram! kezedbe adjuk házasságunkat! Ámen

   Imával és szeretettel: Ágnes

   Válasz
  • Mónika
   Mónika says:

   Kedves Zsolt!
   Imádkozom én is Értetek, teljesülni fog a kérdésed, csak ki kell tartanod a szeretetben.
   Mi is hasonló gondokkal küzdöttünk, de az Úr minket is megsegített Szentlelke által.
   Újra boldogok vagyunk és nagyon szeretjük egymást.
   Legyen így a Ti életetekben is!

   Válasz
 4. Ágnes
  Ágnes says:

  Uram! Köszönöm, hogy egy ismeretlen, mégis Veled testvéri közösségben együtt, méltóképpen készülhettünk fel erre a szép ünnepre. Bízom benne,hogy a lelkigyakorlatozók gondolatai, kérései, imái, az egymásért mondott imáink meghallgatásra talátak Nálad. Botladozva, de mindannyian Téged akarunk követni, keresztjeinket a Te példamutatásoddal, segítségeddel horozni. Föltámadásod örömhíre járja be az egész világot, és töltsön el bennünket a feltétel néküli szeretet és reménység, hogy van értelme és még nagyobb jutalma keresztjeink hordozásának. Köszönöm hogy itt vagy közöttönk mindenhol..”
  „Ott lélegzel a fában, ott vagy a nyíló virágban,
  ott vagy a szélben a frissben ó boldog, boldog Isten.
  Szép sorsomat Te szőtted, jó leborulni előtted,
  Te vagy az útnak a vége Szent mélység áldott béke!”

  Kegyelemteljes ünnepeket kívánok minden lelkigyakorlatozónak!!

  Válasz
  • Judit
   Judit says:

   Drága Ágnes,

   szívembe írtam minden nap az elmélkedéshez fűzött gondolataidat, és kedves – bátor imáidat Veled együtt mondtam!
   Most hálatelt szívvel – mindketten köszönjük Vereb Istvánnak és csapatának, hogy földi pártfogóként mellénk álltak, és vezettek minket az idei nagyhéten! Áldja meg Őket az Úr sok-sok erővel és hittel, hogy evangelizáló munkájukat továbbra is töretlenül végezhessék. Bízom abban, hogy az itt együtt imádkozó testvérek – majd egyszer – lélekben együtt örvendezve – ölelhetik egymás – Mennyei Atyánknál! Áldott Húsvéti ünnepetek Mindenkinek! Judit

   Válasz
   • Ágnes
    Ágnes says:

    Kedves Judit!
    Köszönöm kedves szavaidat, imáimban hordozlak Téged. Tiszta szívemből kívánom, hogy ez a nagyheti lekigyakorlat megerősítsen, bátorítson Téged a Te élet-keresztutadon. Nem vagy egyedül!!!!
    A Vereb házaspárnak pedig én is erőt és egészséget kívánok, hogy még sokáig kamatoztathassák közöttünk azt a talentumot amit a Jóistentől kaptak!!! Egész biztosan töltekeznek ők is a mi „ébredéseinkből”!

    Válasz
 5. Cecília
  Cecília says:

  Drága Jézusom!
  Tegnap még sírtam, ma már nevetek! Hálát adok minden tettedért, amit értünk megtettél. Ezt földi ember nem tudta volna megtenni! Köszönöm, hiszen megmentettél büneinktől!
  Szeretlek drága Istenem! Ámen!

  Válasz
 6. Judit
  Judit says:

  Drága Jézusom, igen, talán pont ma értettem meg legkézzelfoghatóbban, hogy „csak átutazóban vagyunk itt a Földön” – és az a célunk, hogy egyszer végre elérhessünk az Örök Hazába – ahol színről színre láthatjuk majd Mennyei Édesapánkat!

  Isten – Téged, „mint Szeretett Fiát” ajándékozott nekünk – a bűn rabságában szenvedő Világnak, és leküldött közénk ide erre a földi kalandra, hogy utat mutass az embereknek, miként lehet végrehajtani azt a nehéz hivatást, amit keresztény életformának nevezünk. Mi magunktól csak kétségbe esni tudunk, mert képtelenség nem aggódni az egészségünk megromlása miatt, vagy anyagi gondjaink közepette.

  Jézusom, Te – földi életedben végig olyan példát mutattál nekünk, amiben csak egyet tartottál fontosnak – a bármilyen nehéz élethelyzetben is – szívből mondott – szüntelen imát, ami élő kapcsolatot tart fenn Teremtőjével! Az ima az az eszköz, amivel „megművelheti az ember a talajt a magok szárba szökkenéshez”, azaz lehetőséget ad Istennek arra, hogy szívünkben megfoganhassanak tanításai.

  Köszönöm, hogy ezen a héten megtapasztalhattam, hogyan egyeztetheti össze az ember a földi létfenntartásához elengedhetetlen napi teendőinek becsületes továbbvitelét – azzal a bizalomra épült Hittel, amit Jézus kér tőlünk! Állhatatos és alázattal végzett napi imával!
  Kérlek, Jézusom – továbbra is maradj velem – életem minden napján! Ámen.

  Válasz
 7. Tóthné Ani
  Tóthné Ani says:

  Jézusom, köszönöm , hogy értem is föláldoztad magadat. Kérlek segíts, hogy a mindennapokba többet tudjak rád figyelni, ne hagyjam, hogy az evilági dolgok elsodorjanak tőled. Amen

  Válasz

Hagyjon egy választ

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük