Birkózóból virágkötő

Versenyszerűen birkóztam válogatottban 15 évig. Ezt egy sérülés miatt kényszerültem abbahagyni. 2015-ben adódott a lehetőség, hogy a nővéremmel átvegyünk egy meglévő, működő virágbolt vezetését. Szerencsés véletlenek sokaságának köszönhető, hogy akkor beindult a vállalkozás. Bár a birkózáshoz képest ez éles váltásnak tűnhet, de mindig is érdekelt a virágok világa, ahogy a nővéremet is, aki ráadásul nagyon kreatív e téren. Úgy gondolom, hogy jól döntöttünk, mikor belefogtunk, szeretünk ezzel foglalkozni.

Azóta annyiban változott a cégen belüli felállás, hogy a sógorommal vezetjük a vállalkozást, az ő családja egyébként Magyarország legnagyobb krizantémtermelője. Miután átvettük a virágboltot, sógorom családja volt segítségünkre, bevezettek bennünket a virágok világába. A virágkötészettel kapcsolatos szakmai tapasztalatot sógorom adta, nővéremmel pedig az üzleti oldalt fejlesztettük.

A legtöbb trend a nemzetközi piacról érkezik, ezeket igyekszünk követni. Mikor elkezdtünk vállalkozni, termékeink többségét a szigetszentmiklósi Flora Hungaria Nagybani Virágpiacról szereztük be, azóta azonban egy holland partnerrel is együtt dolgozunk. Manapság egyenesen Hollandiából érkezik üzletünkbe a virágok többsége, hetente kétszer. A holland partner hozzánk szállítja a virágokat, ezáltal számos esetben kikerüljük a köztes virágpiacot, ennek köszönhetően pedig sokkal frissebb, jobb minőségű virágok találhatók meg boltunkban, ráadásul kedvezőbb áron, mint a konkurenciánál.
Üzletpolitikánk alapján nem is szeretünk túl nagy hasznot rátenni a virágokra, hiszen romlandó termékekről van szó, nekünk is az a jó, ha még frissen vásárolják meg őket.

Ezen kívül nagy figyelmet szentelünk az egyedi igények kielégítésére is, ha például a megrendelő a koszorút kék virágból szeretné elkészíttetni, akkor kék virágból készítjük. Elég nagy a raktárkészletünk, ha pedig épp nincs egy termék raktáron, azt nagyon gyorsan be tudjuk szerezni.

A vállalkozásról itt többet megtudhat »

0 válaszok

Hagyjon egy választ

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük