5) A megfelelési kényszereink próbája


Mindenképpen szánjon egy kis időt a hallottak átgondolására! Vegye elő a Személyes fejlődési naplót és írja bele gondolatait, elhatározásait!

A következő próba videóját szeptember 17-én küldöm.


Milyen hatással volt Önre ez a videó? Milyen érzéseket váltott ki Önből?
Volt már hasonló helyzetben? Hogyan élte meg?
OSSZA MEG VELÜNK GONDOLATAIT, TAPASZTALATAIT ITT LENT A HOZZÁSZÓLÁSNÁL!
Fogalmazza meg kérdéseit! Ha tudunk, válaszolunk!

Lehet, hogy az Ön hozzászólása fog másnak segíteni, vigasztalást, erőt adni!

5 válaszok
 1. Ágnes
  Ágnes says:

  Kecves Lóri doki! Nagyon szeretünk Téged! Köszönjük hogy a sárkányinkkal szembesítesz és a kezünkbe adod a kardot hogy mi magunk tegyük meg a lépést a kísértővel szemben Az én életemben is meghatározó volt sokáig az elismerés. Az emberi elismerés! Aztán amikor minden összedőlt amit addig felépítettem rájöttem illetve rávezettek: nem ez a fontos. Gyermekem szembesített vele: „..Anyu te olyan emberek elismerésére vágysz akitől sosem fogod megkapni, aki pedig szeret és elfogad olynnak amilyen vagy az számodra nem FONTOS…” Na puff! Hatalmas pofpon a fiamtól, de ez végre felébresztett. A belső béke mindennél fontosabb és ez nem a körülmények függvénye. Ma már nem akarok mindenáron megfelelni mások igényeinek, a szokásoknak. Emiatt a közvetlen munkatársam nevezett először „ufó néni”-nek, mert sokszor nem álltam be a „sorba”. Bátran kiálltam az elveim mellett és a rossz emberről is tudtam jót mondani, a beszélgezés irányát elfordítani. A kívülállók számára a csoportunkban már nem csak egy „szentfazék” van hanem gyarapodnak ezek a bizonyos tároló edények

  Válasz
 2. Keveváriné MM
  Keveváriné MM says:

  Kedves Lóridoki!
  A megfelelési kényszer nálam is erősen működött, csak amint nyugdíjas lettem, tudtam némileg átértékelni az életet. Keresem és járom az utam, amiben – úgy vélem – ez a szemlélet, tanítási módszer (a pszichológia és a hit/vallás gyakorlása összekapcsolása) is segít. Köszönöm közreműködésed.

  Válasz
  • Lóridoki
   Lóridoki says:

   Bármikor jó lehet megállni, újragondolni, átértékelni utunkat, hozzáállásukat és ezen kicsit fordítani. Örülök, hogy ez a közös lelki gyakorlatozás is segítségül szolgál ebben. És annak is örülök, hogy tetszik ez a szemlélet

   Válasz
 3. Stumpf Melinda
  Stumpf Melinda says:

  Nekem nagyon tetszett ez a videó! A Jóisten egy ideje már arra tanít, amit itt is hallottam. Még nem sikerült legyőznöm ezt sárkányt (nekem ez a legnehezebb próba), de hiszem, hogy Isten segítségével győzni fogok! És kedves Lóri doki! Nekem nagyon bejön, hogy a pszichológiát ötvözöd az egyházi tanításokkal! Régóta pont egy ilyen szakembert kerestem és nagyon hálás vagyok, hogy az Úr Feléd vezetett! Köszönöm szépen!!!

  Válasz
  • Lóridoki
   Lóridoki says:

   Kedves Melinda! Köszönöm ezt a megerősítő visszajelzést. Én is azt gondolom, hogy életünk mindennapi küzdelmeiben mindkét forrás igen nagy segítséget jelent. Októbertől Szegeden élő előadásokkal is szolgálók majd ezzel a sajátos megközelítéssel.

   Válasz

Hagyjon egy választ

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük