7) A gyengeségeink, hibáink próbája


Mindenképpen szánjon egy kis időt a hallottak átgondolására! Vegye elő a Személyes fejlődési naplót és írja bele gondolatait, elhatározásait!

A 30 NAPOS KIHÍVÁS ELSŐ VIDEÓJÁT szeptember 24-ÉN KÜLDÖM.


Milyen hatással volt Önre ez a videó? Milyen érzéseket váltott ki Önből?
Volt már hasonló helyzetben? Hogyan élte meg?
OSSZA MEG VELÜNK GONDOLATAIT, TAPASZTALATAIT ITT LENT A HOZZÁSZÓLÁSNÁL!
Fogalmazza meg kérdéseit! Ha tudunk, válaszolunk!

Lehet, hogy az Ön hozzászólása fog másnak segíteni, vigasztalást, erőt adni!

6 válaszok
 1. Bernadett
  Bernadett says:

  Kedves Lóridoki! Úgy érzem, már ez a hét kihívás is bőséges “anyag” és feladat. Így végighaladva a könyv első részén, és a videókon az a gondolatom van, hogy kezdhetném előről az egészet, akkor is lenne bőven mivel foglalkoznom. Ez még sokszorozódni fog?? Olyan csüggesztő elégtelenség-érzésem van, mintha a sárkány-szelídítő kaland sosem akarna véget érni, mindig új bokorból bújik elő valamelyik sárkány újabb feje….

  Válasz
  • Lóridoki
   Lóridoki says:

   Kedves Bernadett! A “sárkányszelídítés” bizony lassú és küzdelmes folyamat, nem adják meg könnyen magukat. Egy hangszerből is csodás dallamokat kicsalogatni, türelmes gyakorlás és állhatatosság kérdése. De haladva az úton, egyre könnyebben megy, egyre természetesebb lesz. Van egy, sőt két jó hírem is. Az agyunk tanulékony, és ha megtanítjuk új viselkedésre, az lesz számára a természetes és már nem erőfeszítés. Olyan mint a rózsa, folyamatos gondozást, törődést igényel, hogy szépen virítson. De az után örömünket leljük a szépségében és illatában. A sárkányaink nevelése sem egy befejezhető folyamat.
   A másik jó hírem, hogy a további gyakorlatok, kihívások mindezt megkönnyítik, segítik, tehát érdemes folyamatosan haladni és időről időre megállni, kicsit visszatekinteni, a bejárt utat értékelni és hálát adni. Ekkor azt mondhatjuk: “még messze nem vagyok tökéletes, de ma már jobb vagyok, mint tegnap voltam”. Aztán az esem baj, ha kicsit elidőzünk egyik-másik kihívásnál és csak később folytatjuk utazásunkat. nem megy ez teljesítményre és az sem baj, ha kisebbek a lépések. Amennyi tőlünk telik, a mai napon.

   Válasz
 2. Ágnes
  Ágnes says:

  Kedves Lóridoki!
  Mélyen megütötte a fülemet az “öntagadás” szó. Magam mögött hagyva egy nagyon nehéz időszakot, mégis ez a szó most nagyon felkavart. Újragondolva az akkori ÉN-emet ebben az öntagadásban éltem napjaimat. Mekkora öröm lett volna számomra akkor ez az előadás? Tisztelem és becsülöm Önt, hogy szebbé, jobbá akarja tenni VELÜNK a világot. Egyszerű, érthető, elvégezhető, önfejlesztő gyakorlatok amit sokunk nevében köszönök szépen. Formál, én formálódok,… megtapasztalok… és… megköszönöm tiszta szívemből ezt a segítséget! Isten áldja meg sokszorosan érte!! Már nagyon várom a “kihívásokat.”

  Válasz
  • Lóridoki
   Lóridoki says:

   Kedves Ágnes!

   Igen, bármikor, bármiben nemet mondunk mindarra, ami éppen vagyunk, az nem az életet támogatja, hanem feszültséget teremt. Az élet az elfogadás által növekedik. Igen azért mondok a sötét arcomra is, hogy a szeretet átalakíthasson. Magamhoz ölelem tehát, mint támogatásra szoruló felebarátomat.
   Nagyon örülök, ha támogatásunk inspiráló és bátorító az úton. Végezze el bennünk a jó munkát.

   Válasz
 3. Becker Katalin
  Becker Katalin says:

  Kedves Lóri Doki!
  Nagyon köszönöm a videókat, felkavarta a bennem levő állóvizet. Több olyan tényre világított rá, amit eddig nem vettem észre, vagy nem akartam. Van min elgondolkodnom, s változtatnom.Nagyon őszintén jegyzeteltem, s kíváncsian várom a következő 30 napot. Isten áldja munkásságát, s segítőkészségét!

  Válasz
  • Lóridoki
   Lóridoki says:

   Kedves Katalin! A legjobb dolgok közé tartozik, amikor valami felkavaró bennünket. Nem kellemes sokszor, de hasznos. Ekkor tudunk továbblépni, ezt-azt elhagyni, új irányba mozdulni. Örülök, hogy ez a program is segíthet ebben. A Szentlélek finom vezetését kívánom és bátor előre lépést az Ígéret Földje felé!

   Válasz

Hagyjon egy választ

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.