Éld át a pusztaságot! (Nagyböjt 1. vasárnapja)

A mai nap evangéliuma különösen is elgondolkodtató.

„Abban az időben a Lélek kivitte Jézust a pusztába. Negyven napig kint volt a pusztában, és megkísértette a sátán.” (Mk 1,12-15)

Ehhez is kapcsolódik az gondolatat, amit mondani szeretnék neked:

Ugye milyen sokszor a pusztában találjuk magunkat, ahol lelki szárazságot, szomorúságot élünk át?
Amikor nincs, ami éltessen minket, akkor vesszük észre leginkább, hogy valami (Valaki) hiányzik. Az Isten hiányzik az életünkben.
Ha képesek vagyunk keresni az Ő arcát, ez a pusztaság élettel telik meg és változni fog az életünk.

Olvasd el a Nagyböjti Napló 5. napjának történetét! Ez egy kemény történet lesz.
Isten szeretetéből mutat egy kis ízelítőt számunkra.

Próbálj meg a következő héten a megszokottnál jobban szeretni, jobban kimutatni a szeretetedet a családtagjaid, hozzátartozóid felé.

Örülök, ha megosztod velünk itt a hozzászólásnál:

 • Hogyan próbálod jobban szeretni hozzátartozóidat ezen a héten?
 • Hogyan indult számodra a nagyböjt?
 • Írd le ide imaszándékodat, ha szeretnéd, hogy itt a Közösségben imádkozzunk érted, a szándékodra, hozzátartozóidért!
43 válaszok
 1. KMM
  KMM says:

  Sokat jelent a nagyböjti napló és a klubtársak történeteinek, imaszándékainak olvasása. A Jóisten töltsön el kegyelmével bennünket.
  Imát szeretnék kérni a családom hitben, szeretetben való növekedéséért, a rám váró bonyolultabb műtét sikeréért, a gyógyulásért. Kérem Isten oltalmát mindannyiunkra. Köszönettel

  Válasz
 2. Mária
  Mária says:

  Kőszőnőm a Nagybőjti naplot .a kősősségeteteges vagyok bMinden reggel mondom Isten szeret engem szűkségem van rád
  Sűrűn megyek Szenmisére a Szentáldozás megerősitterrőt ad a mindennapokra .Egyedűl élek párom mrghalt beteges vagyok nagyon fájnak a lábaim alig birok menni botal járok .Van egy Jotékonysági csoport a FB és ott segitek beteg gyermekeknek felajánlásokat ,kőmyveket és egyebet amire a licitálnak és a pénz a beteg gyermekek gyogyulására megy ezt teszem Szeretetből .Fiam sokat segit és tegnap kért hogy sűsek dios palacsintát előszőr mondtam tudod hogy alig járok később Szentlélek sugalta Hisz ő mindent segit és ebédre sűtőttem palacsintát nehezen de nagyon őrűlt ez a szeretet .Imát kérek hogy a jo Isten adja meg hogy ha bottal is de tudjak menni amig élek kőszőnőm,MIindenkiért én is imádkőzőm .Nagyon jo volt a video amit az Apa tett az az igazi szeetet mert Jézus is életét adta értűnk

  Válasz
 3. Icu
  Icu says:

  A nagyböjt számomra nem úgy indult, ahogyan szerettem volna.
  Hamvazkodni sem tudtam, mert indulás előtti órában.rendelési idő végére, jött egy telefon, azonnal indulni kellett a papírokért a körzetbe, amik a Covid elleni védőoltáshoz elengedhetetlenek. A kényelmetlen érzést, fokozta, hogy a kétgyermekes asszisztensnek ránk várakozva kellett hátramaradnia.
  Aztán másnap csak a férjem kaphatta meg a Szputnyik oltást, mert nekem mást kell igényelni, súlyos, aktív, gyógyszerezett betegségem miatt.
  Csalódott és türelmetlen is lettem. Szerettem volna én is mielőbb biztonságba, védettségbe kerülni. A megnyugvás az esti hálaadás után ért utol, amikor is rájöttem a klinikus alapossága Isten gondviselő szeretete volt. Hiszen a betegségem miatt gyógyszeresen legyengített immunrendszerem veszélybe kerülhetett volna, ha megkapom a tervezett vakcinát.
  Így aztán további orvosi javaslatra, folytatódott elzárt életem…
  Közben a hétvégére tervezett,karitatív könyvosztási akciónk is elmaradt, mert egyik kulcsemberünket kisebb közúti baleset érte , majd még másnaptól láza, köhögős állapotba is került. Imáimmal és szüksége szerint tanácsaimmal segítem.
  Én, személyes áldozatként éltem meg a kényszer lemondásokat a nagyböjt kezdetén.
  Ugyanakkor vasárnap egy barátom szerető figyelmességéből, Mindszenty József szenvedéseiről kaptam egy éjfélig megnézhető videót.
  A jó tippet már tegnap is hasznosítottam, de nem csak a családom körében, s feltettem magamnak a ” Mit tenne a szeretet ?” kérdést.
  Általában abban a hitben voltam eddigi életemben, hogy a legjobbat cselekedtem, ami néha tépelődések, és megfontolások nehéz óráit követte. A felelősség másokért, egymásért a szeretettel kézen fogva működött bennem.
  S mégis előfordult, hogy a döntésem, cselekedetem nem a legmegfelelőbb volt, amiket csak utólagosan észleltem.
  Elhatároztam, hogy többet fogok mosolyogni, a keserű pirula lenyelése is kellemesebb, ha közben valaki a mosolyával is bátorítja az embert. Próbálom a szeretetem megnyilvánulásait,a figyelmem a családom felé egy -egy mosollyal,érintéssel megkoronázni. Szeretném, ha éreznék ,észlelnék valamivel jobban szeretem a héten őket, még több figyelmet, meghallgatást,megértést kapnak a szokásosnál.
  A család egy elengedhetetlen eleme az életemnek, mint a levegő, a víz, a mindennapi kenyér…
  Azért imádkozom, hogy a hozzám hasonlóan a nyilvános miséket nélkülözők, mint magam is, minden nap az ebből adódó többletidőt valami értékes lelki kapcsolatban éljék meg Istennel, Jézussal.
  Már máskor is kaptunk hasonló vezetést a LAUDETUR közösségtől, de ennek jelentősége ebben a járvánnyal terhelt időben fokozott számomra, s szerintem az összes regisztráltra, akiknek vágyódása volt Istent szeretni, és vele és Jézussal lenni.
  Hálával köszönöm!

  Válasz
 4. P. Nándor
  P. Nándor says:

  Dicsértessék a Jézus,Krisztus!

  Először is szeretnék köszönetet mondani,hálát adni ezért a Naplóért,magáért a Laudetur Közösségért!!Amikor csak tehetem olvasom a Hírlevelet,tanításokat!Erőt adnak a nehézségeimben,új ismeretekkel,tanításokkal bővítik eddigi tudásomat.Imát is szeretnék kérni Édesanyámért(72éves)(agyérproblémák,emésztési panaszok gyógyulásáért),s magamért(52éves egyedülálló féfi vagyok)(Depresszióból való szabadulásért,önszeretet,önelfogadási gondjaim gyógyulásáért,állandó munkahelyért,egy kedves és megértő Társért)
  Üdvözlettel,köszönettel és a jó Isten Áldását kérve Mindannyiukra!!P. Nándor

  Válasz
  • Blaskó Mónika
   Blaskó Mónika says:

   Kedves Nándor!
   Anyukád és a te betegséged odahelyezhető imában,hamár kérek az Ùrtól milyen munka lenne megfelelő?Az a helyzet legyél vele szemben bátor,mert 3,5 éve amikor meghalt a férjem idegileg,egzisztenciálisan teljesen kilátástalan helyzetem volt.Órákig írhatnék tanuságokat,annyiszor segített.Nos,a hittesóim a temetés után egy héttel elvittek Magyarszékre a Kármelitákhoz egy ünnepélyes szentmisére.Ott szó szerint azt éreztem,hogy beléptem az Isten nyugalmába.A heves szįvdobogásom ,ami egész héten leuralta a testem,ahogy oda beléptem,elmúlt.Az apácák ùgy énekeltek,mint a mennyei kórus.Én ott letérdeltem,és azt mondtam a Szűzanyának,hogy ő minden kétségemet tudja,azt is,hogy másik munka kell ahhoz,hogy fönntartsam a családot,teljesen rábįzom,de arra kérem,hogy ne kelljen utánajárnom,hozzám jöjjön az ajánlat,mert nincs erőm,többre.Vasárnap este hazaértem,másnap reggel az otthonomban egy hittestvér felkeresett állásajánlattal.Azóta is ott dolgozom,dicsőség Istennek és köszönet a Szűzanyának.

   Válasz
 5. Cseri Katalin
  Cseri Katalin says:

  Köszönöm a szép nemes gondolatokat. Ezúton kívánom mindannyiunknak, hogy a böjti időszak teremje bennünk a LÉLEK gyümölcseit! Élő és elhunyt szeretteim számára szeretnék kérni imát, én is imádkozom mindannyiunkért.
  Köszönöm!

  Válasz
 6. Jakó Károlyné
  Jakó Károlyné says:

  Testvérek!
  Nagy hatással volt rám a történet….miután
  reggel felkelt,addíg nem ment tovább,,míg
  nem tudatosította magában,hogy Isten most
  szereti és vele van.(reggelente gyakorolom).
  A Nagybõjti Napló hasznos.
  Életünket az apró örömök sokkal szebbé teszik,ezzel nem szeretem jobban a hozzátartozómat,de az apró figyelmesség
  kettős öröm.
  Megtapasztaltam,hogy a nagy megpróbáltatásoknak,mindíg van Istentől üzenete nekünk.
  Isten áldjon mindnyájatokat!

  Válasz
 7. Kanizsay Györgyi
  Kanizsay Györgyi says:

  Köszönöm a naplót.
  Fél éve Istenhez költözött férjem lelki üdvéért kérnék imát.
  Köszönöm a hozzászólás lehetőségét,azt,hogy imádkozhatunk egymàsért.
  Áldott nagyböjti napokat kívánok Mindenkinek,szeretettel.

  Válasz
 8. G. Eszter
  G. Eszter says:

  A böjt számomra lelki pusztasaggal kezdodott, mivel azt egy hosszabb imában és böjtben aktív korszak előzte meg az Anyósom és más beteg ismerőseim gyogyulasaert de sajnos Anyósomat csütörtökön temettuk, s én úgy éreztem a napokban hogy elfáradtam lelkileg is. A Napló mai gondolatai viszont megerősítettek, hogy nem adhatom fel, folytatnom kell az imát és a böjtöt is, nem engedhetek a pusztában a kísértésnek. Ezúton is köszönöm ezt az „online” lelki közösséget és imát szeretnék kérni Anyósom unokatestverenek teljes gyogyulasaert aki kómában fekszik a korhazban. Köszönöm.

  Válasz
 9. Éva
  Éva says:

  Nem tudom megállni, hogy ne írjam le ide Ferenc pápa bölcs tanácsait a bölttel kapcsolatban. Ő mindig olyan egyszerűen, de célratörően szól. A nagyböjtben vezetett naplóm elején is ezek a gondolatok állnak:

  „Mondj le a sértő szavakról: beszélj a többiekkel kedvesen!
  Mondj le a keserűségről: legyen hálatelt a szíved!
  Mondj le a haragról: legyél türelmesebb!
  Mond le a pesszimizmusról: szítsd fel magadban a reményt!
  Mond le az aggodalmaskodásról: bízz az isteni gondviselésben!
  Mondj le a sajnálkozásról: elmélkedj az egyszerűségen!
  Mondj le a keserűségről: töltsd meg szíved örömmel!
  Mondj le az önzésről: legyél együtt érzőbb másokkal!
  Mondj le arról, hogy neheztelsz másokra: bocsáss meg nekik!”

  Köszönöm a Közösség imáit, amit a hitbeli megerősödésemért, a betegek gyógyulásáért, családomért, barátaimért és a közösségem tagjaiért kérek, valamint azért, hogy a járványnak mielőbb vége legyen.
  Én is imáimba foglalom a Közösség tagjainak kérését.
  Köszönöm a nagyböjti napló által nyújtott segítséget, a húsvéti ráhangolódáshoz!

  Válasz
 10. Czáka Anna- Mária
  Czáka Anna- Mária says:

  Hálásan köszönöm a Nagyböjti Naplót . Sok erőt ad a mindennapokhoz . Hálát adva a Jó Istennek mindenért , imát szeretnék kérni minden beteg ember gyógyulásáért , és hogy őrizze meg mindanyiunk családjában a Szeretetet , a Békés egyetértést és az Egészséget .

  Válasz
 11. Laszlo & Maria Boros
  Laszlo & Maria Boros says:

    Halasan koszonjuk a Nagybojti Naplot. Orulunk, hogy egyutt vagyunk  ezen a szep lelki programon. Imatkozassal kozelebb kerulunk az Urunkhoz es egymashoz. Aldott nagyböjtot  kivanunk, imaval es jocselekedettel, amit igyekszunk gyakoroni. Jezus mondta: “ Aki utánam akar jönni, tagadja meg magát, vegye föl mindennap a keresztjét, és úgy kövessen engem”! (Lukacs 9:23).  Imatkozunk, csaladjainkert, baratainkert, kulonosen a betegek gyogyulasaert az Urunk akarata szerint. Kerjuk a jo Istent, hogy erositse Oket kegyelmevel, hogy  turelemmel viseljek a szenvedest ezt kerjuk hittel es koszonettel Jezus Neveben. Imádunk téged, Krisztus és áldunk téged! Mert szent  kereszted által megváltottad a világot. Amen.

  Válasz
 12. nerpel Mária
  nerpel Mária says:

  Kedves Mindenki!
  Sajnos anyukámat temettük hamvazó szerdán. Érte kérek imát a lelki üdvéért és idős apukám, aki 86 éves érte és a húgomért is, hogy erőt kapjunk a Jó Istentől a gyász feldolgozásáért. Két és fél nap alatt halt meg a kórházban, de nem a Covidban. Máig sem értjük, hogy ezt miért kaptuk, de remélem egyszer rájövünk.
  köszönettel Marcsi

  Válasz
 13. Andi
  Andi says:

  Ma délután Szentségimádáson voltam. Bejött a templomba egy fiatal, fülhallgatóval a fején, melyből bömbölt a zene. Odament az oltárhoz, és megfordította (háttal nekünk) a keresztet. Hirtelen megijedtem, hogy én és a 3 idős néni hogyan tudjuk megvédeni az Oltáriszentségben jelen lévő Jézust, ha a fiatalember problémázni kezd… de Jézus megóvott mindannyiunkat, az illető a padokat végigpásztázta, és elment. Elgondolkodtam, hogy miért zavarta őt a feszület, aztán rájöttem, hogy nem tudja mit cselekszik…

  Válasz
 14. Ágnes
  Ágnes says:

  Ez a böjti időszak egy kicsit más, de számámra sok újat ad. A napokra lebontott történeteket átgondolom és a kérdésekre válszt adok. Naplót vezetek, tudatosan le is írom, és a Ti segítségetekkel haladok előre. Hasonlóan érzem magam, (és ez nagyon jó) mint egy csendes lelkigyakorlaton. Irányított vezetés, de a folyamat bennem játszódik le. Csodálatos érzés. Kis lépések, kis cselekedetek, nagy elhatározás. Mindemellett nehéz a keresztem. Másfél éve befogadtuk családunkba az alkohol beteg bátyámat. Sajnos nem ismeri be, hogy alkohol függő és semmilyen segítő lehetőséget nem fogad el. Egyre nehezebb a légkör. Nem tudok rajta segíteni. Férjem elnéző és irántam való szeretete, ami eddig is megtartotta Őt nálunk, de ez úgy érzem véges. Imáitokat kérem.

  Válasz
 15. É. Ildikó
  É. Ildikó says:

  Köszönöm a lehetőséget, amelynek segítségével minél jobban felkészülhetek a húsvéti ünnepekre!
  Imát szeretnék kérni pedagógus és orvos hozzátartozóimért a járvány elkerüléséért.

  Válasz
 16. Márta
  Márta says:

  Kedves Réka és István!
  Köszönöm a nagyböjti naplót, számomra jól indult a nagyböjt, rögtön itt a kezdetén rátaláltam, Laczkó Zsolt görögkatolikus kórházlelkész a paptestvéreihez, barátaihoz és minden hívő emberhez szóló levelére nagyon meghatott.
  Örülök,hogy olvashattam, nagyon sok mindenről ír, de amit megosztok veletek azt azért teszem mert olyan elgondolkodtató- „ Cél nélkül hova tartok? Most is, a betegségemben is nem megadni akarom magam, hanem együtt akarok működni az Úristennel. „A sorsom: menni, menni, menni”- engemet nagyon megérintett.
  Idézet a levélből:
  „Mindig is pozitívan viszonyultam saját magamhoz, másokhoz és a dolgokhoz; növekedni és fejlődni akartam, akarok. Érdekelt a teológia, érdekelt minden, amivel foglalkoztam. Az életcélja – Irvin D. Yalommal szólva – mindenkinek saját és egyedi; de azok őrzik meg életkedvüket a legnehezebb helyzetben is, akiknek céljuk van (vö. V. E. Frankl). Ha nincs cél, út sincs. Akkor csak teng-leng a vakvilágban az ember. Cél nélkül hová tartok? Ha előbb van célom, nem biztos, hogy mindig látom az utat is, mely a célhoz vezet; de ha van cél, az utat is meg fogom találni. Fordítva nem igaz. Az út cél nélkül nem elég. Mindig megpróbáltam az emberi kapcsolataimra is odafigyelni. Kórházi munkámban is állandóan ez vezetett, amit Ferenc pápa olyan szépen fogalmazott meg:
  „A betegségnek mindig van arca… A közelség egy értékes balzsam, amely támaszt és vigaszt nyújt… A szolgálat mindig a testvér arcát nézi, érinti az ő testét, érzi a közelségét… Ezért a szolgálat sosem ideológiai, minthogy nem eszméket, hanem személyeket szolgál… Egy társadalom annál inkább emberi, minél inkább hatékonyan törődik a testvéri szeretet jegyében az esendő és szenvedő tagjaival… Törekedjünk e cél elérésére, hogy senki ne érezze magát egyedül, kirekesztve vagy magára hagyva” (pápai üzenet a betegek 29. világnapjára, 2021. február 11.).
  Minden találkozás új, mert az ember egy csoda, egy mélységes titok, az Isten titka. Soha nem akartam direktív, megmondó-ember lenni. Mert ami jó nekem, nem biztos, hogy jó a másiknak is. Mindnyájan a saját utunkat járjuk. Én legfeljebb útitársa, kísérője lehetek. Azt mondhatom: keressük együtt az ő kérdésére az ő válaszát. Segítek, vele vagyok, de nincs a zsebemben a bölcsek köve. Nem másoknak akartam megfelelni, csak az Úristennek és magamnak. Hitemnek az alapja bennem van. Itt találkozik az ember Istennel, a valósággal és önmagával. Ezt hívják a morálteológusok belső fórumnak, egészséges lelkiismeretnek, tulajdonképpen ez a lélek mélye, a Szentlélek vezetése. Ez a belül gyökerező hit szabadságot ad, és teljesen személyes jellegű. Benne sosem lehet megállni, ez egy folyamat. Vezetve vagyok. Mindig van egy titok jellege.
  Mintha szembekötősdit játszanék az Úristennel, ahol én is játszani akarok: Ő vezet, és nekem van a sál a fejemen.
  Korábban már beszéltem valahol erről: a vallásosságomat talán ki lehet pipálni, a hitemet soha. Ez állandó munkát igényel. Nem hagyom sodródni magam, én is akarom keresni az irányt és haladni aktívan a célom felé. S ezek a célok, ha csak lehet, hosszú távú, belső, lelki célok. Most is, a betegségemben is nem megadni akarom magam, hanem együtt akarok működni az Úristennel. „A sorsom: menni, menni, menni. S az álmom: az Isten. Vele szeretnék találkozni, Az álmommal, nagy bolond hitben S csak ennyit szólni: Isten, Isten S újból imádkozni.” (Ady Endre: Álmom: az Isten). Most ennyit magamról és örülök, hogy mindezt leírhattam.
  „Az ember legszebb feladata imádkozni és szeretni. Imádkozzatok és szeressetek, mert ez az ember boldogsága a földön.” (Vianney Szent János)
  „Bocsáss meg nekem, testvérem, és áldj meg engem! – Bocsásson meg neked az Isten és áldjon meg téged!” Jelképesen a kiengesztelődési vecsernye szövegét Mindnyájatok felé odafordulva és elmondva köszöntelek Titeket.
  A kegyelem vezessen Benneteket, áldott Nagyböjtöt kívánok!
  Istent és embereket szolgálva, maradok testvéretek:

  Laczkó Zsolt atya
  beteglátogató munkatárs”
  Réka és István,áldott Nagyböjtöt kívánok! Isten kegyelme legyen veletek!

  Válasz
 17. Kati
  Kati says:

  Imát kérnék családom Istennel való bensőséges kapcsolatáért. Gyerekeimért és családjukért, A betegek szenvedésének enyhítéséért, gyógyulásukért.

  Válasz
 18. Ilona
  Ilona says:

  Köszönöm a a böjti naplót! Segít a változásban, erőt ad hitem növekedésében, a naponkénti megújulás jó alapja. Nehezen kezdődött a böjt, beteg a családban, aki nekem a legfontosabbak egyike. Átadom Istennek minden aggódásom, félelmem, dicsőüljön meg Isten a jelenlegi helyzetben. Sok időt töltök imával és szeretném kérni a közösséget, imádkozzatok értünk! Hiszek az ima erejében!
  Minden imaszándékot olvastam és imádkozom értetek! Isten áldása kísérjen Mindenkit!

  Válasz
 19. Éva
  Éva says:

  Nagyon örülök a Nagyböjti Naplónak! Mindenki kesereg az otthonlét miatt, számomra viszont leszámítva, hogy nagyon fáj az emberek elvesztése és a körülöttem élők fájdalma, ez az időszak örömmel tölt el. Azelőtt nem vehettem részt napi Szentmisén a családom megnem értése miatt. Amióta odahaza vagyok minden nap Szentmisével kezdődik a napom. Este pedig 20:00 órakor ima országunkért, önmagunk felajánlása a Fájdalmas Szűzanyának, ugyanis Szlovákiában élek, akkora erőt ad, amit el sem tud senki sem képzelni. Óriási a boldogságom, hogy szlovákul, magyarul is részt tudok venni egy Szentmisén. Elősször azt hittem, hogy az online Szentmisének nem lehet akkora ereje, mint annak, amelyen személyesen is részt vehetünk. De rá kellett jönnöm, hogy nincs így. Isten kegyelme, amely minden emberi gondolkodást felülmúl így is tud működni. Hogy, hogyan tudatosítottam? Hát a rengeteg támadás, amely ezért is ért. Hát miért támadna engem az ellenség, ha nem teszek ellene semmit? Nálunk Szlovákiában a napi szintű országos ima Sasváron egy szuper találmány, igaz online megy, de több ezer résztvevővel.
  Csak azt hiányolom, hogy Magyarországon nincs ilyen vagy én nem tudok róla. Olyan hely, ahol a Magyarok Nagyasszonyához szólnánk és az egész nemzet. Ja, Csíksomlyó az egy ilyen hely, de nem Magyarország szívében.
  Nagyon boldog vagyok, hogy nem vagyok egyedül és, hogy testvéreim imái értem is szólnak. Főleg a családomért, férjemért, fiamért menyemért és a kisunokámért kérek imát és mivel viszem az örömhírt másoknak is azokért is, akiknek tovább adom, meg bátorságot, mert abból is hílyán vagyok. Mindig ebből a Szentírási részből merítek erőt:
  Gondoljatok csak meghívástokra, testvérek! Nem sokan vannak köztetek olyanok, akik a világ szerint bölcsek, nem sok a hatalmas, nem sok az előkelő. Isten azonban azt választotta ki, ami a világ szemében balga , hogy megszégyenítse a bölcseket, s azt választotta ki, ami a világ előtt gyönge, hogy megszégyenítse az erőseket, s ami a világ előtt alacsonyrendű és lenézett, azt választotta ki az Isten, a semminek látszókat, hogy megsemmisítse azokat, akik valaminek látszanak. Így senki sem dicsekedhet Isten előtt. Általa van nektek életetek Krisztus Jézusban, aki Istentől bölcsességünkké, megigazulásunkká, megszentelődésünkké és megváltásunkká lett. Így teljesül az Írás: „Aki dicsekszik, az Úrban dicsekedjék.”
  Hát ha valaki, akkor én nagyon balga vagyok és kicsinek látszó, most már értem az okát, hogy Isten ereje nyilvánuljon meg általam.
  Köszönöm még egyszer a lehetőséget, hogy lelkileg együtt lehetek Veletek. Isten áldjon meg Benneteket és mindenkit, aki Őbenne bízik. Ölelés.

  Válasz
  • Papp János
   Papp János says:

   Évának üzenném:

   A Mária Rádióban minden este 20.00-órakor negyedórás ima van Magyarországért, a magyarságért, immár sok éve. Az imák Mária kegyhelyekről élőben szólnak. A mi egyházközségünkből is imádkozunk, havonta egy keddi alkalommal. Sajnos most nem tudunk adásba kerülni, a kijárási korlátozás miatt.
   Tudtommal a szlovákia Mária Rádió is közvetíti ezt az imát!

   Válasz
 20. Norbert
  Norbert says:

  Imát szeretnék kérni saját és családom beteg tagjainak gyógyulásáért. Imádkozni fogok a közösség valamennyi tagjáért.

  Válasz
 21. Veronika
  Veronika says:

  Szeretnék imát kérni a bátyámmal és nővéremmel létrejövő kapcsolatért, öröklési kérdések megoldásáért, visszaszerzéséért, jog és igazság szerinti döntésekért, rendért, egészségért, hitért, üdvösségért, Istennel való bensőséges kapcsolatért, Isten és az emberek iránti szeretetért. Hálásan köszönöm az imádkozóknak és Isten fizesse meg nekik. Áldás és békesség Mindenkinek!!!

  Válasz
 22. V.Gyöngyvér
  V.Gyöngyvér says:

  Ezt a nagyböjtöt szeretném igazán tartalmassá tenni. Ehhez igen nagy segítség ez a Nagyböjti Napló. Kívánom mindenkinek, hogy szeretettel erősödjön és végig tudja csinálni a kezdeti lendülettel. Én a szeretetemet a családom felé úgy erősítem, hogy igyekszem sokkal jobban odafigyelni az igényükre, és megadni nekik. Nem fárasztom őket a saját problémáimmal.
  Imát kérek a férjemért, hogy megtalálja az igazi értéket, és kitaláljon a pusztaságból, és kisebbik fiamért, hogy a hit érték legyen számára és ne futamodjon meg.
  Áldott ,békés vasárnapot mindenkinek.

  Válasz
  • Zentai Zoltánné
   Zentai Zoltánné says:

   Hálás szívvel köszönöm, hogy a kegyelmi időszakban, Űj szövetségben élhetek és csak rajta műlik, mennyi időt tölthetek Isten – az én Mennyei Apukám jelenlétében . A nagyböjti Naplőt örömmel forgatom, igazi forrás utamon, s külön öröm, hogy hittestvéreimmel együtt , hiszem hogy az elmélkedéssel imádsággal töltött idő , az űj megismerések formálnak, növekedést hoznak, Istené a dicsőség,.Pusztaség ., igen néha úgyérzem, hogy puszta, szárazság vesz körül, megfojtanak a körülményeim, az ATYA AZT MONDJA NE FÉLJ ÉN FOGOM A KEZEDs átvzetlek a pusztán, bizzál bennem, rám nézz, ne a körülményekre. Igen Ő jó és szeret ha megfáradt vagyok is,Győzni akarok! Megigérte, hogy együtt megyünk,Imakérésem, testi, lelki, szellemi erőnlétért, felülől jövó békességért, bölcsességért , Isten akaratát megtalálva vihessem a jó hirt továbbra is , szünjön a szorongás, aggodalmasködás, visszatérő félelmek hatása, minden családban, munahelyen közösségben egyre nagyobb tért nyerjen Isten szeretetének megismerése utáni vágy, érdeklődés, .lehessünk ebben használhatóak, Nyugodalmas jó éjszakát, Isten óvjon és őrizzen kedves István

   Válasz
 23. R.Zsuzsa
  R.Zsuzsa says:

  Ma a 9 órai szentmisén egy 3 gyerekes család ült előttünk. Már hetek óta figyeltem őket, mert az anyuka „pocakosodott” és a kicsi gyerekeik (6,4,2 éves) szépen , csendesen figyelték az oltáron történteket. Az anyuka ma már végig ülte a misét, csak az áldozáshoz ment ki nehezen. Az áldás után megkérdeztem: Mennyi ideje van még hátra? – Egy hét – válaszolta. Imádkozunk érte, nem lesz semmi baj, jól fog menni! – mondtam. Láttam, hogy örült. Az előző három nap nehéz volt. Sok bántalom ért. A keresztút elvégzése után (bár kevesen voltunk, de megtartottuk) megnyugodott a lekem. Jézus mennyit szenvedett értem, és mennyire szeret! Így indulok neki a következő hétnek. Köszönöm a vezetést.

  Válasz
 24. G.Ica
  G.Ica says:

  Engedem,hogy szeresen az Isten.
  Imát kérek gyerekeimért,unokáimért és
  elhunyt szereteimért.Köszönöm.

  Válasz
 25. János
  János says:

  Köszönöm az eddigi lelki segítséget.
  Imát szeretnék kérni ahhoz, hogy a Bátyámmal rendezni tudjam a kapcsolatomat.
  Köszönöm.

  Válasz
 26. Blenessy
  Blenessy says:

  Köszönöm az eddigi lelki támogatást. Imát kérek feleségem Ági gyógyulásáért s én értem is, hogy változni tudjak.

  Válasz
 27. Jaskó Sándorné
  Jaskó Sándorné says:

  Kérem az imát a családomért, mi értünk fférjem és Én !!! Az egész világért politikát vezetö emberekért akik napi szinten küzdenek a felfordult világ betegsége ellen !!! Rossz irányba menö fiatalságért !!! Köszönöm !

  Válasz
 28. Gyöngyi
  Gyöngyi says:

  Szeretetbõl ebédre hívom bátyám és nõvérem , unokákra heti többször vigyázok. Imát kérek megkereszteletlen vejemért, unokámért.

  Válasz
 29. Joli
  Joli says:

  Ez a nagybőjt számomra egy különleges a Laudetur segítségével! Boldog vagyok, hogy rátok találtam!
  Imát kérek tőletek iskolás unokám lelki egészségért!

  Válasz
 30. Nagy-Doszpoly Gertrud
  Nagy-Doszpoly Gertrud says:

  . Koncentrálok,hogy több és tartalmasabb időt töltsek velük.
  . Férjemmel,aki külföldön van munkája miatt,csak kamerán keresztül találkozom.Ezekre a beszélgetésekre is különösen odafigyelek.Több dicséretet,pozitív dolgot és lehetőleg kevesebb panaszt ,elêgedetlenséget mondok…vagy inkább ezek közül egyet sem.
  . Kêrnêm a közösség imáját két beteg kollégámért.Éváért,Katalinért.
  Köszönöm.Isten áldása legyen mindenkivel.

  Válasz
 31. Csenkey Dóri
  Csenkey Dóri says:

  úgy próbálom jobban szeretni a hozzátartozómat,hogy kedvesebb vagyok velük,több időt töltök velük,odaafigyelek amit mondanak,beszélgetek velük olyasmiról ami őket érdekli,
  a nagyböjt számomra úgy indult,hogy elkezdtem olvasni ezt a nagyböjti naplót,hamvazoszerdán nem főztem húst,és igyekszek jobb példa lenni családomnak,mert eddig nem mindig sikerült, próbálom magamat, családomat jobban Isten felé irányitani,
  az imaszándékom:kérlek Titeket miértünk imádkozni,hogy erős és élő hitünk legyen,szeretnék egészségben,békességben,szeretetben,bölcsességben élni,és tudni elfogadni azt amit az Isten tervez velünk

  Válasz
 32. Zoltan
  Zoltan says:

  Testi-lelki-szellemi egeszsegert, Isten megismeresenek a novekedeseert.

  Azert, hogy ahol megjelenunk ott megvaltozzon az eroter es tularadjon Isten kegyelme.

  Iamdkozzunk azert, hogy felismerjuk kiserteseinket es a leheto legjobban ellen tudjunk allni.

  Szemelyes imaszandekom, az emesztorendszerem gyogyulasaert kernrk szepen imat, egy fohaszt.

  Aldott szent idot!

  Válasz
 33. Sz. Mónika
  Sz. Mónika says:

  Fiam lelki megújulásáért szeretnék imát kérni
  Hálásan köszönöm!
  Áldjátok az ég Istenét,mert irgalma örökkévaló! Zsolt 136,26

  Válasz
 34. Horváthné Mária
  Horváthné Mária says:

  Imádkozzunk, hogy a családjaink megérezzék az összetartozás örömét Istennel és egymással.
  Tudjunk jól kérni és elfogadni a segítséget.
  Imádkozzunk gyermekeink egészséges fejlődéséért hitükben, gondolataikban és mozgásukban.
  Imádkozzunk, hogy mindannyian észrevegyük és elfogdjuk Isten tapintatosan szerető figyelmét, amellyel oltalmaz bennünket. És lehessünk jó eszközei egymás segítésében.

  Válasz

Hagyjon egy választ

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük