Első levél – Istentől (adventi készülődés 1.)

Kedves Barátom!

Szeretettel köszöntelek!
Nagyon-nagyon örülök, hogy ma is itt lehetek veled, hogy itt ülhetek melletted. Örülök, hogy szólhatok hozzád és te figyelsz rám.

Köszönöm, hogy most el tudtál szakadni az elfoglaltságaidtól.

Ebben az adventi időszakban négy levéllel, üzenettel szeretnélek megajándékozni. Ezt azért teszem, mert fontos vagy nekem. Igen, fontos vagy, hiszen én teremtettelek. Akartam, hogy legyél és boldog életed legyen. 

Látom, előfordulnak olyan időszakok, amikor úgy érzed, mintha elhagynálak.
De megnyugtatlak, ilyen sosincs. Sosem hagylak el.

Azért jöttem a földre, hogy tudd, örökké melletted vagyok, a tenyeremen hordozlak. Veled érzek örömödben, bánatodban. Amikor fáj valamid, nekem is fáj.

Rám mindig, minden pillanatban, minden helyzetben számíthatsz.

 

Tudod mi az advent?

Egy olyan várakozási idő, aminek a célja, hogy újra és újra a szívedbe költözhessek. Lakásom legyen benned és minden nap újra és újra megszülethessek a gondolataidban, a szavaidban, a cselekedeteidben.
Viszont, néha azt látom, hogy rendkívül el vagy foglalva magaddal, tennivalóiddal, szükségleteiddel. Hidd el, ha rám figyelsz, amikor belekezdesz valamibe, sokkal több gyümölcsöt terem, mintha csak a saját erődre hagyatkozol. Próbáld csak ki! Ne félj, nem hagylak magadra! Bízz bennem!

Már Izajás próféta is arra biztatta övéit: “Gyertek, járjunk az Úr világosságában!”
Ha rám figyelsz, világosságot adok a szívedbe és az elmédbe! Tudod mit jelent ez? Érted és látod, mit és hogyan kell tenned. El tudod képzelni, mekkora ajándék ez az életedben?

Mennyi ismerősöd, rokonod “botorkál” a nagyvilágban és kuszálódik össze az élete csak azért, mert nem figyel a belső hangra. Ebben a hangban én vagyok jelen. 

Tanuld meg, én sosem nyilvánulok meg hangosan! Sosem kiabálok, hogy meghalld! Csöndben, alig hallhatóan szólok hozzád. Azért teszem ezt így, hogy megtanítsalak figyelni – befelé, a lelked mélyére.

Mit kell tenned, hogy világosságban járj? – kérdezheted.

Szent Pál megmondta: “Vessük le a sötétség tetteit!” (Róm 13,12) Általa üzenem ezt most neked is. Vesd le, hagyd hátra, mint szakadt, rongyos ruhát, azokat a szokásaidat, viselkedésedet, tetteidet, szavaidat, amelyek nem méltók hozzád, nem méltók Isten gyermekéhez. Mert igen, gyermekem vagy. Öröktől fogva és határtalanul szeretlek. El sem tudod képzelni, mennyire.

Ha ezt felfogod, legalább egy kicsit, akkor ugye már könnyebb “kidobnod” a hibáidat? 

Figyelj most rám, kérlek!
Ígérd meg nekem, hogy a következő héten éberebb leszel: “Legyetek hát éberek, mert nem tudjátok, melyik órában jön el Uratok.” (Mt, 24,42). Legyél állandóan készen! Valami történni fog. Én minden nap új reménnyel ajándékozlak meg. Neked annyit kell tenned, hogy észreveszed, ami nem jó az életedben és javíts rajta, amiben csak tudsz. Próbáld a hibáidat jósággá változtatni! Bízz bennem, adok kegyelmet hozzá, csak láss hozzá és csináld!

Nos, akkor mi lesz az első hibád, amit szeretetté változtatsz?
Határozd el most! Addig ne is olvass tovább!

Lukács evangélistánál olvashatod: “Bizony mondom nektek, hogy sok próféta és király akarta látni, amit ti láttok és nem látta, hallani, amit ti hallotok és nem hallotta.”

Sok-sok nemzedék szerette volna, hogy bűnei megbocsátást nyerjenek. A bűn képes megmérgezni az egész embert. A bűn minden rossz forrása. Vannak, akik annyira belemerülnek, hogy felemészti őket. Tudod, milyen lelkifurdalást okoz egy-egy rossz cselekedeted?

Hát persze, hogy tudod! Emlékezz csak rá, mennyire tud gyötörni!

Megváltód vagyok.
Azért jöttem, hogy megszabadítsalak, hogy levegyem a válladról a súlyt!

Gondold végig, melyek azok a terhek, amelyektől megszabadulnál, de nehezen megy?

Mondd el most nekem. Őszintén. Meghallgatlak.
Ha bizalommal fordulsz hozzám, segítek.

Akkor …, hallgatlak.

“Az Úr letörli a könnyet minden arcról” – mondja Izajás.

Jól jövendölt a próféta, mert az én eljövetelemkor – Máté is megírta  -, hozták hozzám a bénákat, sántákat, vakokat, némákat és más betegeket, letették őket a lábaim elé és én mind meggyógyítottam őket.

Ha hittel fordulsz hozzám, téged is meggyógyítalak, bekötözöm a sebeidet és megmutatom számodra az igazi világosságot. 

Kétezer évvel ezelőtt már bizonyítottam szeretetem. Miért kételkednél?
Én úr vagyok minden nyomorúságon.

Annyian felteszik a kérdést: hogyan legyek boldog?
Aztán csak magukra és a világi dolgokra (anyagiak) tekintenek és tőle, illetve maguktól várják a megváltást.
Ez hiábavalóság! Senki nem győzhet a maga erejéből!

“Nem jut be mindenki a mennyek országába, aki mondja nekem: – Uram, Uram! Csak az, aki teljesíti mennyei Atyám akaratát.” (Mt 7, 21)

Ha őszintén felém fordulsz és nem magad akarsz a saját erődből megoldani mindent, ha engeded, hogy felemeljelek a sárból, kihozzalak a sötétségből, akkor én ott vagyok, mindig és mindenkor.
Ha megfogadod azokat, amelyeket lelked mélyén vagy éppen az embertársaidon keresztül mondok neked, akkor jó úton jársz, akkor boldog leszel.
Tudod, én vagyok a szikla, rám kell építened! Ha csak magadban bízol, homokra építkezel!

Emlékszel, mit jövendölt Izajás?
“Azon a napon a süketek hallanak …, látni fognak a vakok”. (Iz 29, 18)

Az én eljövetelemmel ezek mind igazolódtak, mert én alkalmassá tettem a szívedet arra, hogy meghalld az Isten szavát. Neked semmi másra nincs szükséged, csak erre, hogy halld, amit mondok neked és aszerint cselekedj! És boldog leszel!

Emlékszel, mit kért tőlem a két jerikói vak? “Jézus folytatta útját. Utánament két vak, ezt kiáltozva: „Dávid fia, könyörülj rajtunk!” Amikor a házba érkezett, a vakok bementek hozzá. Jézus megkérdezte tőlük: „Hiszitek, hogy meg tudom tenni?” „Igen, Uram!” – felelték. Erre megérintette a szemüket, és így szólt: „Legyen hitetek szerint!” Nyomban megnyílt a szemük.!” (Mt 9, 27)

Szükséged van arra, hogy világosan lásd az életed dolgait, az életed értelmét, a célodat? Akkor higgy úgy, mint a két vak ember! Mond ki te is: hiszem, hogy meg tudod tenni! Ha valóban hit van a szívedben, számodra is világosság támad. Lehet, hogy nem azonnal, hanem amikor javadra válik.

Mindegyik levelemben több gondolatot is eléd teszek, hogy többféle módon is megérintődj.

Most melyek voltak azok, amelyek most legnagyobb hatással voltak rád?
Vajon miért? 

Mit érzel ezen gondolatok kapcsán? Békét, ellenkezést, szomorúságot?

Összefoglalva:

Melyik az az egy-két hibád, gyengeséged, rossz szokásod, bűnöd, amit szeretnél kijavítani, szeretetté változtatni.

Mi az a teher, amitől szeretnél megszabadulni (lehet ez, akár az előbbi bűnöd is)?

Mennyire hiszed azt, hogy meg tudlak gyógyítani minden bajból, kilátástalan helyzetből?

Hoztam egy ajándékot is számodra.

Igen, ez a szemed.
Ezzel képes vagy látni. Észrevenni a jelenlétemet, meglátni a fényt a sötétben.

Használd hát a következő héten a szemedet!
Hogy meglásd, amin változtatnod kell, hogy felfogd a szeretetemet, hogy észre tudj venni a másik emberben is és azokban a helyzetekben is, amelyek történnek veled!

Kérlek, a tapasztalatodat oszd meg velem a személyes imádságban, de akár itt a bejegyzés alatt, hogy gondolataid és tanúságtételed másoknak is hasznára váljon!

Szeretettel ölellek,
a te Megváltód

 

Ui.: Csütörtökön küldök egy emlékeztető emailt (a te Megváltód feladóval), hogy a sok tennivaló között, ne felejtsd el az üzenetemet.

9 válaszok
 1. Ilona
  Ilona says:

  NAGYON KÖSZÖNÖM!!!

  Köszönöm azt is, h KAPHATTAM E LEVELET, REMÉNYT, az esélyt,
  Köszönöm hogy olvashatom, hogy érezhetek, hogy gondolkodhatok és cselekedhetek,
  köszönöm a “szeretetet”.

  Válasz
 2. Tóth Jánosné
  Tóth Jánosné says:

  Köszönöm szépen, ezt a tartalmas és lelki feltöltődésre irányt adó első levelet! Végigolvasva, rájöttem, hogy
  bizony van amin egy kicsit el kell gondolkodnom, esetleg másképp viszonyulnom pozitív értelemben! Egyet viszont biztosan tudok, hogy nem csak hiszem, hanem érzem a jó Isten szeretetét és segítségét. Szoktam is mondani, hogy ha valami nem úgy alakul, ahogyan szerettük volna, ” minden azért van így, hogy javunkra váljon, így védelmez minket”! Hálás köszönet érte!

  Válasz
 3. Kolozsi Mihály
  Kolozsi Mihály says:

  Köszönöm Istenem!
  Hálás vagyok, hogy ma is tanítasz és segítesz közelebb kerülni hozzád.
  Köszönöm a szemem, nyisd fel kérlek, hogy lássak!
  Ölelés!

  Válasz
 4. Dr. Keller Margit
  Dr. Keller Margit says:

  Köszönöm ezt a gyönyörű, tartalmas levelet. Naponta elolvasom, úgy érzem, újabb és újabb gondolatokat, indíttatásokat fogok benne felfedezni. Ja, és tovább adom az ismerőseimnek.

  Válasz
 5. Kiss László
  Kiss László says:

  Ez a lélekemelő levél tele van gyöngyszemekkel, melyek lelki épülésemet szolgálják.
  Legjobban megérintettek az alábbiak : Ne félj, bízzál bennem.A naponta előforduló kisebb munkákba is vond be a Gondviselő Isten szeretetét. Gyümölcsözőbb lesz fáradozásod.(Isten kegyelméből már megtapasztalhattam).Ne csak magadban bízzál, mert akkor homokra építkezel! Sziklára kell építkezned,az Úr Jézus Gondviselő szeretetét igénybe véve.
  Hálásan köszönöm ezt az elhatározások megtételére serkentő levelet.
  Áldott adventi készületet kívánok!

  Válasz
 6. Cecília
  Cecília says:

  Köszönöm Istenem!
  Gyógyításodat többszőr megtapasztaltam. Legutóbb, februárban, egy hasi műtét után sajnos ujra kellett nyissanak, mert belső vérzésem lett. Egy percig nem féltem, még nevetve meg is kérdeztem, hogy meg fogok halni? Éreztem, Jézus jelenlétét. Tudtam, hogy a hátam mögött áll. Megmagyarázhatatlan érzés volt. Utólag megtudtam, hogy nagy baj volt. Teljes vérátömlesztést kaptam.
  Hálás vagyok, hogy meggyógyultam.

  Válasz
 7. Bai Aranka
  Bai Aranka says:

  Köszönöm! Csodás élményben volt részem! Minden szavát értettem, erőt is merítek belőle. A legjobbkor érkezett az üzenet, élek is vele! Hálámat küldöm érte!

  Válasz

Hagyjon egy választ

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük