Igazolja egész életünk, hogy Jézus feltámadt!

Kedves Barátom!

Az éjjel nem aludtam szinte semmit. Nem értettem az egészet. Miért kellett meghalnia Jézusnak? Hittem és mindannyian hittük, hogy ő a Messiás és most egyszerűen vége? Nem akartam elfogadni. Valami lázadt bennem: ennek nem szabad így véget érnie, hiszen akkor hiábavaló volt mindaz, amit Jézus mondott és tett.

Imádkoztam Istenhez e sötét éjjelen. Kértem, hogy adjon nekem világosságot! Kértem, hogy mutasson nekem utat, hogy megértsem, mit kell most tennem, hogyan éljem az életemet tovább!

Kedves Barátom!

Emlékszem, iszonyúan gyötrődtem azon az éjszakán. Bizonyára neked is vannak olyan időszakaid, pillanataid, amikor összecsapnak a fejed felett a hullámok, testi-lelki bajok érnek, összekuszálódik az életed. Keresnéd a miértet és a hogyant, de nem találod. Minden sötét, minden reménytelennek tűnik. Úgy érzed, mindennek vége. Velem is ez történt azon az éjszakán.

A fáradtságtól és a kimerültségtől már éppen elszundítottam volna, amikor dörömbölést hallottam az ajtómon. Felriadtam. Gyorsan ajtót nyitottam. Mária Magdolna volt az, aki köszönés nélkül már mondta is: “Elvitték az Urat a sírból és nem tudom, hová tették!”

 

Menjünk máris – mondtam.

Nem bírtam gyalogolni, futnom kellett, annyira izgatott voltam. Látni akartam mielőbb, hogy mi történt. Közben kavarogtak a fejemben a gondolatok. Vajon, mit fogok látni? Tényleg nincs ott Jézus teste, vagy valaki rémhíreket terjeszt? Egyre gyorsabban szedtem a lábamat.

Amikor egész közel értem a sírhoz, láttam, hogy tényleg elhengerítették a követ a sírtól. Ledöbbentem. Lelassítottam a lépteimet. Bevallom őszintén, féltem. Féltem attól, vajon mit fogok látni.
Amikor a bejárathoz értem, benéztem a sírba és láttam a gyolcsokat. Különös volt, hogy a kendő, amely a fejét fedte, külön helyen volt összehajtva. Szinte földbe gyökerezett a lábam. Mozdulni sem tudtam. Csak néztem az üres sírt.

Közben odaért Péter is, aki szintén futva jött. Ő nem habozott, rögtön belépett. Utána mentem én is. Azt hiszem, itt lett valódi hitem.  Most már szemernyi kétségem sem volt afelől, hogy Jézus feltámadt és él, ahogyan Lázárt is képes volt feltámasztani.

Kedves Barátom!
Számomra ez a döbbenetes élmény nyilvánvalóvá tette, hogy Isten szeretete végtelen,  mindennél nagyobb és erősebb, még a halálnál is.
“Történhet velünk ezernyi baj, veszély, Jézus így szól, ne félj! Mitől és miért is félhetnék én az Isten tenyerén?”

Csak Jézussal érdemes élni az életed és csöppet se kételkedj az Ő szeretetében!

Visszamentünk hát Péterrel a többi tanítványhoz és elújságoltuk, hogy mi történt. Rövidesen megérkezett Mária Magdolna is, aki szintén kint járt a sírnál és találkozott a Mesterrel, bár alig ismerte fel. Szinte hihetetlen volt. De ezután jött csak az igazi meglepetés.

Sötétedés után együtt voltunk, amikor mindannyian, egyszerre éreztük Jézus jelenlétét, aki rövid időre láthatóvá is vált számunkra.Köszöntött bennünket, szólt hozzánk és küldetést adott nekünk. 

Kedves Barátom!
Nem csak úgy élünk bele a vakvilágba. Mindannyiunknak: neked és nekem is feladatunk van. Istentől ajándékba kaptuk az életünket és az a küldetésünk, hogy beteljesítsük hivatásunkat. Az elsődleges hivatásunk, hogy a szeretet hírnökei legyünk.

A küldetésünkhöz rendíthetetlen hitre van szükségünk. Sosem szabad kételkednünk Isten gondviselésében. Azt hiszem, gyakran mi is Tamások vagyunk, akik addig nem hisznek, amíg valami konkrét, kézzelfogható dolgot nem tapasztalnak. Miután Tamás megkapta a bizonyság kegyelmet Jézustól, mély vallomást tett: “Én Uram, én Istenem!”

Boruljunk le az Úr előtt és engedjük, hogy Ő vezesse lépteinket!

Jézus még sok más csodajelet is mutatott tanítványai előtt, amelyeket nem jegyeztek föl. Ezeket azonban följegyezték, hogy higgyétek: Jézus a Messiás, az Isten Fia, s hogy a hit által életetek legyen az ő nevében.

János apostol

 

Személyes utóirat a Passió végén:

XVI. Benedek leírása szerint a feltámadás olyan volt, mint egy fényrobbanás, a mennyet és a földet összekapcsoló kozmikus esemény. De mindenekelőtt szeretetrobbanás volt. A lét új dimenziója követte, melyből új világ támadt. Új jövő felé való ugrás volt az evolúció és általában az élet történetében, egy új élet felé, mely Krisztusból kiindulva áthatja, átformálja, és magához vonzza a világot. A feltámadás egyesít minket Istennel és a többi emberrel. Ha így élünk, át fogjuk alakítani a világot.

„Krisztus feltámadását hirdetjük – mondja Ferenc pápa -, amikor fénye megvilágítja életünk sötét pillanatait, és ezt meg tudjuk osztani másokkal. Amikor tudjuk, mikor kell együtt mosolyogni a mosolygókkal, és sírni a sírókkal. Amikor odaállunk a szomorkodók, a reményüket vesztők mellé. Amikor elmondjuk, milyen tapasztalatokkal gazdagított a hitünk, olyanoknak, akik keresik életük értelmét és a boldogságot. Ilyenkor hozzáállásunkkal, tanúságtételünkkel, egész életünkkel igazolja a lelkünk, hogy „Jézus feltámadt”.

Kegyelemteljes húsvétot kívánok Neked és családodnak!

14 válaszok
 1. Éva
  Éva says:

  Mindaz amit Jézus mondott vagy tett hiábavaló volt?
  Imádkozzunk, hogy a kérdésre most pozitív választ adjon a világ!

  Válasz
 2. Kormos János
  Kormos János says:

  Kedves Barátaim!
  Köszönöm a 4 napos lelkigyakorlatot. Teljes szívvel várom az Úr feltámadását a szeretet kiáradását.
  Áldott húsvéti ünnepeket.
  Krisztus feltámadott!

  Válasz
 3. Irénke
  Irénke says:

  Kedves István és Réka!
  Hálásan köszönjük, hogy szebbé tettétek számunkra ezt a csodálatos ünnepet, Jézus feltámadását.
  Áldott, békés, kegyelemmel teli húsvéti ünnepeket kívánok mindenkinek.
  Jó volt együtt lenni veletek.
  Szeretettel üdvözlök mindenkit: Irénke

  Válasz
 4. Rádiné Gál Ilona
  Rádiné Gál Ilona says:

  Köszönöm ezt a felkészítést, amivel szebbé tettétek a Húsvétot!
  Köszönöm mindenkinek, akikkel együtt voltunk!
  Szeretettel kívánok mindenkinek Áldott ünnepeket!
  Feltámadt Krisztus!….Alleluja!
  Valóban Feltámadt!…. Alleluja!

  Válasz
 5. Tóth Mihály Zoltán
  Tóth Mihály Zoltán says:

  Koszonom nektek István és Rékaezt a csodálatos passiot amit a legkedvesebb tanitvánnyával Jézusnak a mi urunknak tanitvánnyával én is mint méltatlan szolgája az urnak végigjárhatam de ezt koszonomazoknak is akik eljutaták a mi urunkon Jézus krisztuson keresztul.Istentól megáldott békés husvétott kivánok minden testvéremnek.Misi

  Válasz
 6. Kalapos László
  Kalapos László says:

  Köszönöm ezt a csodálatos „Passiót” a készítőnek. Nagyon jó felkészülés a Húsvétra, Krisztus Urunk feltámadására. A magam részéről egy Gk. Tropár Énekkel kívánok, Minden Kedves Testvéremnek, Áldott Húsvéti Ünnepeket! ” Föltámadt Krisztus halottaiból, legyőzte halállal a halált és a sírban lévőknek életet ajándékozott”

  Válasz
 7. Horváth Lajosné
  Horváth Lajosné says:

  Nagyon köszönöm a megrendítő sorokat!
  Áldott, békés, vírusmentes húsvéti ünnepeket kívánok sok szeretettel és tisztelettel: Marika néni

  Válasz
 8. Bea
  Bea says:

  Istentől áldott, békés, kegyelemmel, reménységgel és erőben, egészségben teljes ünnepeket kívánok mindenkinek!
  Nagyon csodálatos ez a gondolat: Ne féljünk az Isten tenyerén, mert a feltámadás a szeretet robbanása, ami átformálja a világot, hogy a szeret hirnökei legyünk hit által Isten Dicsőségére. ÁMEN

  Válasz
 9. Garai István
  Garai István says:

  Köszönöm a Passiót készítőjönek és a tartalmas hozzászólásokat!

  Áldott, meghitt húsvétot minden Embertársamnak!
  Szeretettel:
  István

  Válasz

Hagyjon egy választ

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük