Bevezető gondolat

„Becses vagyok az Úr szemében, és Istenem az erőm.” – olvashatjuk Izajás prófétánál.

Újra és újra be kell vallanom magamnak, mennyire jó az Isten hozzám, mennyi ajándékkal elhalmoz. Csak sokszor nem is becsülöm és inkább panaszkodom, amikor valami nem úgy történik, ahogy gondolom.

MILYEN GONDOLATOKAT, ÉRZÉSEKET, ELHATÁROZÁSOKAT VÁLTOTT KI ÖNBŐL A MAI NAP ANYAGA?
Képzelje el, hogy Jézus itt ül vagy áll Ön mellett. Mit mondana neki?
Ha teheti, kérem, ossza meg velünk gondolatait!

8 válaszok
 1. Ágnes
  Ágnes says:

  „..mások szemében a szálkát, magam szemében a gerendát….” Magam is sokszor beleesek ebbe a hibába, amit a lelkiismeret rögtön vagy „évek múlva” visszajelez. Édesapám 4 éve elhunyt. Egy alakalommal szóvá tettem, hogy valamit nem jól cselekedett a konyhában….a kenyérvágó deszkát letörölte és eltette mosogatás nélkül, kevés morzsával került be a helyére….apróság badarság, rossz napom volt akkor. /Bár ez is mentegetőzés/ Most a napokban már késve voltam, siettem és én is ugyanezt tettem. Megszólalt bennem a lélek….Neked lehet?…Rögtön minden eszembe jutott. Elszégyeltem magam, és mélyen elgondolkoztam a történteken. Uram, végtelen és hosszantűrő a Te szereteted. Úgy szeretném hogyha a Te kereszthalálod az én életemben sem lenne hiábavaló, ezért mostmár igyekszem jobban figyelni szavaimra, cselekedeteimre. Köszönöm hogy símogató szereteteddel mutatsz rá hibáimra, amin javítanom kell.

  Válasz
  • Vereb István
   Vereb István says:

   Köszönöm a történetét! Ez a jó, amikor „rajtakapjuk” magunkat, hogy mi sem vagyunk különbek másoknál.

   Válasz
 2. Judit
  Judit says:

  Drága Jézusom!
  Most, ahogy ígéretem Neked – újra elindulok Veled erre a lelki zarándokútra! Látom magam előtt, ahogy a második napon is itt vagy mellettem. Egyelőre én még nagyon csak lefelé nézek, gyenge önmagamra, de aztán felemelem a fejem, és akkor felismerlek. Látlak itt mellettem térdelni. Te sem délceg testtartásban és mégis valami Fény ragyogja be alakodat. Te vagy, aki ma is megfogja a kezemet. Ettől az érintéstől azt is megérzem, nem lehetek remény veszett és gyenge, pedig a mai napom is úgy indult, hogy alig tudtam erőt felmutatni.
  Mindenem fájt és a feladataim túl nagynak tűntek előttem. Nem vagyok szerethető és nem vagyok jó szolgád sem. Ekkor értek el a szívembe a sorok, miszerint – „Becses vagyok az Úr szemében, és Istenem az erőm.”
  Lassan újra felemelem a fejemet, látom, hogy Te is fentről nézel már rám. Ahogy ezeket a szavakat ízlelgetem, olyan, mintha Magadhoz emelnél, és azt is tudatosítom magamban, hogy még nem én nézek felfelé, hanem egyelőre a Te szemeidet adtad kölcsön nekem. Köszönöm Jézusom! – Akkor most belekapaszkodom ebbe a kis vígaszba, és így tudok majd ma is továbblépni – szembenézni az előttem álló nap nehézségeivel. Ámen.

  Válasz
 3. Kovács Istvánné
  Kovács Istvánné says:

  Drága Jézusom! Hálát adok, hogy megint segítettél egy nehéz és fontos feladatunkat megoldani! Gondoskodtál rólunk! Dicsőség az Atyának, a Fiúnak és a Szentléleknek miképpen kezdetben most és mindörökké! Amen
  A jelenlegi nehéz helyzetünkben ismét kérem segítségedet, adj nekünk szerető nyitott szívet, hogy a Húsvét minden napját a Te szereteteddel tudjuk átélni a családunk minden tagjával együtt. Elfogadjuk ezt a helyzetet, ha ez a Te akaratod, és csak Rád tekintve éljük át a következő napokat! Amen

  Válasz
 4. Csapô Jánosné
  Csapô Jánosné says:

  Saját bőrömön tapasztaltam, hogy a leg kilátástalanabb helyzetben is segítséget kaptam istentől. Erőt adott hogy meg tudjam oldani a pronlémáimat.
  Isten nem emel ki minket a problémákból, hanem átvisz rajtuk úgy, hogy közben megerősít.
  Ne halgass a félelem hangkára.
  ISTEN veled van!

  Válasz
 5. Cecília
  Cecília says:

  Drága Uram, már régen csak beléd kapaszkodva telnek a napjaim. Hálás vagyok a sok segítségér gyógyitásodért! Kérkek maradj velem, és családommal! Ámen

  Válasz

Hagyjon egy választ

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük