Mi a kedvenc imádságod?

32 válaszok
 1. Tulipán
  Tulipán says:

  Kedves Vereb István úr, Réka asszony és kedves Testvéreim! Most éppen rátaláltam Józsa Judit kerámiaművész rövid imájára, amelyet megtalálhatunk – aki arra járhat, ha maszkban is nagyon szerencsés – a budapesti Belvárosi Nagyboldogasszony Főplébánia templomának keresztelőkápolnájában, én még nem láttam, a művésznő szerint életnagyságúra akarta megalkotni, tehát megéri megnézni egyszer az életben ezt is:-). Egy erdélyi születésű és keramikus hölgy verse – amely a megkeresztelelésre elvitt gyermekeket, szüleiket és keresztszüleiket fogadja – így hangzik:

  „Hiszek egy Istenben,
  hiszek a hazában.
  Hiszek a nemzetben,
  hiszek az összetartozásban.
  Hiszek a szeretetben,
  hiszek a családban.”

  Nagyon megfogott Assisi Szent Ferenc élete, a róla szóló film, címe: Napfivér, Holdnővér – de van már két másik feldolgozás is, de nekem a régebbi jobban tetszik. Lehet, hogy másnak más a véleménye – azt is el tudom fogadni és kész vagyok átelmélkedni, írjanak nyugodtan ha Önök mást is látnak benne – az én szűrőmön az maradt meg, hogy Klára és Ferenc lehettek kortársak, de mivel Klára gazdagabb volt, ezért nem találkozhattak ennyit (ezt egy ismerős atya is állítja a róluk szóló könyv alapján), természetesen tudtak arról, hogy ki hol lakik, és milyen családja van. De az igazi lényege a filmnek Ferenc élete, annak a kornak a betegjei, szegényei – akiket félredobott a társadalom és ezért a szegényekből, betegek majd leprások lettek – és elesettjei, ők fogták meg a szívét és Klára is találkozik a leprásokkal és segíti élelemmel őket. De amikor ő úgy dönt, hogy elhagyja otthonát és elmegy a helyi apácákhoz, nem sokáig lehet náluk, mivel ők a nemes emberek alamizsnáiból, juttatásaiból is élnek – akkor még – és így félnek, ezért inkább kiteszik Klára szűrét és ő valahogy találkozik Ferenccel, talán üzenet útján és Ferenc elmondja neki az általa alapított ferenceseknek az életét. Majd megalapítja a klarisszák rendjét.
  Mikor általános iskolába jártam – a 70-es és 80-as években – tiltották a hitet, a hittant. Gondolataim keresték a kiutat a kettős életből, mert nagymamám elvitt egyszer már nagyobb koromban (de már ő és én sem emlékszem hogy hányadikos voltam, talán 6-os?) a húsvéti feltámadást megünneplő szentmisére, körmenetre nem emlékszem, így valószínűbb a húsvét vasárnapja. Fontosak számomra a népdalok és a mostani gitáros dalok között is vannak kedvenceim. Például: „Kenyered és borod táplál engem, te gyógyítod szívem, hogy ha fáj. Maradj velem, úgy kérlek Jézus, maradj velem, Tied vagyok, Néked élek már.” De szép az is, hogy: „Mint szarvas hűs vizek után, szívem eped, vágyik hozzád. Lelkem repes az élő Úr felé. Mikor jössz el, hogy elvigyél? Könnyek között telt életem, mert az Urat NEM ISMERTEM. Szomjaztam én az igazság után, s nem tudtam, hogy Ő RÉG VÁRT RÁM.”
  Kedvenc idézetem a szentírásból: „Mert úgy szerette Isten a világot, hogy egyszülött Fiát adta oda érte, hogy aki hisz őbenne el ne vesszen, hanem örök élete legyen.”
  Napi imáim: Reggeli ima a jezsuitáktól. Napi egy rózsafűzértizedet – néha nem sikerült elmondanom – amikor tudom elmondom a Dévai Szent Ferenc alapítvány befogadott árváiért és a nevelőikért és önkénteseiért, támogatóiért. Próbálom őket anyagilag is segíteni. Egyébként most nagyon zaklatott vagyok, egyrészt a karantén megszakította a jól kialakított napi rendemet nagyon alaposan, mert én naponta főiskolára jártam és nem csak az ösztöndíjamat veszítettem el így egy hónapra, hanem főleg azt a tudást és személyes előadásban elmondott tapasztalatokat, tanácsokat, tudományt, amit nekem a diplomához meg kell tanulnom. De talán – mivel elmaradtam a gyónásban is régóta – az a reményem, hogy előbb-utóbb kitalálják azt, hogy most a papok jönnek el a hívekhez és akkor lesz lehetőségünk ÁLDOZNI. Én megköszönöm, hogy figyeltek rám és hogy írásaikon keresztül István és Réka is, de Önök is, kedves Testvéreim „közel engedtek magukhoz” persze lelki és jó értelemben, azért jó lenne látni az arcukat, amikor az imáikat elmondják. Megnyugvással megyek most el az oldalról, és Isten áldását kérem Önökre és Istvánra és Rékára. A magnificat.ro-n vagyok egyébként minden nap fenn, ajánlom Önöknek is olvasgatni az oldalt és ha akarnak segíteni Jézusnak, az árváknak („mert aki befogad egy ilyen gyermeket, az engem fogad be”) én is próbálom a magam keresztgyermekét itt is megtalálni, most ezért imádkozom és ez hajt előre. Az én gyermekeim már megnőttek, de ez is egy lehetőség: hogy az élet tovább éljen és hittel éljen tovább az árva gyermekek nagy része is, mert sajnos sokan elkallódnak közülük is. Szeretettel kérdezem: gondolom Önök sem viszik a sírba a pénzüket? 🙂 és a legjobb befektetés és a legjobb pirula a betegségre szerintem is: A GYERMEK:) Dicsértessék a Jézus Krisztus!+

  Válasz
 2. Bartyikné Putz Janka
  Bartyikné Putz Janka says:

  Istenünk, te azt akartad, hogy egyszülött fiad magára vegye minden gyöngeségünket és betegségünket, hogy kinyilatkoztasd a szenvedés titokzatos értelmét. Áldd meg beteg testvéreinket, hogy fájdalmaik és aggodalmaik közt se érezzék magukat egyedül, hanem tudják, arra választottad ki őket, hogy a világ üdvösségéért szenvedő Krisztussal egyesüljenek. Vigasztald meg éltető szentlelked jelenlétével mindazokat, akik a betegség terhét hordozzák. Krisztus, a mi Urunk által Ámen.

  Válasz
 3. Laszlo & Maria Boros
  Laszlo & Maria Boros says:

  Eloszor is koszonetet mondunk Vereb Urnak hogy ismet resztvetunk a barati korben. Szeretettel koszontjuk az uj lelki baratokat, szivesen osztjuk meg a kedvenc imainkat. A napod mindig koszonettel es halaadassal kezdjuk s azzal fejezzuk be . Az uj napot es minden cselekedeteit felajaljuk a josagos Atyank dicsosegere, kerjuk aldasat rank, legyen meg az O akarata, az O oromfenyet es szeretetet vigyuk mindenkinek. Kerjuk Szuz Maria, Szent Mihaly arkangyal, orzoangyalunk, vedoszentjeink, Istennek mindan szentjei imatkozzanak ertunk. Dicserjuk az orok Atyat, dicserjuk egyszulott Fiat, s a Szentlelket, Vigasztalot most es orok idokon at. Amen .A legjobb reggeli ima a szentmisehallgatas. En szeretem elmelkedo imat, sziv imajat. „Csendesedjetek és ismerjétek el, hogy én vagyok az Isten!”( Zsoltárok 46:11) Szeretjuk a rozafuzert imatkozni, szentirasi idezetekkel, Jézus Krisztus életének, szenvedésének, feltámadásának titkairól meditalunk, csodalatos imatsag, nagy ereje van es beket hoz a szivunkben.. A Szűz Anya, csak egyet kért: „Minden nap imádkozzátok a rózsafüzért!” mos van ra a legnagyobb szukseg. Az ima a lelek taplaleka. Az Isteni Irgalmassg rozsaferet naponta imatkozom lelkesen. Eroteljes ima, mert irgalmat kerunk maguknak, es az egesz vilagnak. Jezusom, bizom Benned.. „Ezzel az imával mindent elnyersz, ha az, amit kérsz, megegyezik akaratommal” (Napló 1731). Kerjuk mindenhato Istennek, Atyanak, Fiunak es Szentlelkenek aldasat, hogy szalljon rank es maradjon velunk Imatsagos szeretettel, Marika es Laci

  Válasz
 4. Zsuzsanna Magdolna
  Zsuzsanna Magdolna says:

  Miatyánk – latinul/olaszul is csodálatos
  Úr angyala
  Üdvözlégy, örökké áldott légy…….- Szt. II. János Pál pápa imája

  Reményik Sándor: Csendes csodák, Babits Mihály: Esti kérdés, Turcsányi Elek versei – A Katolikus Lexikonban fantasztikus írókra, versekre lehet bukkanni –
  még rengeteg „Istenes” vers, és más versek is.

  Szabó Magda, Jókai Anna, Wass Albert, Márai Sándor; a novellákat is szeretem.

  Fekete Sándor vallomása a hitéről – gyönyörű és igaz

  Film: sok van, ami megfogott. Nemrégen néztem meg újra egy régi, híres filmet, a Tízparancsolat címűt. Ajánlom.

  Ments meg, Uram! (1995) – talán kevesen ismerik, én Susan Sarandon-t nagy színésznőnek tartom.

  Válasz
 5. Cecília
  Cecília says:

  Kedves Vereb úr!
  Olyan sok a kérdés,hogy agyam dús erdejéből nem lehet kiválasztani.
  Elnézést de ha én írok ,imádkozom,szavalok,minden kedves nekem.
  Nehéz kiválasztani.
  Üdvözlettel, Cecília.

  Válasz
 6. Ica
  Ica says:

  Bocsi.Egymás mellé irtam a verseket és összekeverte.
  Nem tudtam ,hogy ez igy müködik.
  Középpen válaszátok ketté.
  Remélem sikerül.Ezzel is okosabb lettem.
  Tanulok a hibáimból.

  Válasz
 7. Ica
  Ica says:

  Miatyánk!
  1 2
  Hozzád könyörgök térdre esve, A Te nevedet zengje ajkam,
  Irgalmas Isten,reggel,este, Öröm ha ér,vagy szörnyű bajban.
  Ó,tars meg engem szent kegyedben, Mindenüt,ahol járok-kelek,
  Miatyánk,ki vagy a mennyekben Szenteltessék meg a Te neve
  3 . 4
  Veszély közeleg,gond fenyeget, Hatalmas Ur!-én törpe féreg,
  Ne hagyj el Istenem engemet. Hatalmadtól Ó mit is kérjek.
  Nem rettentenek a sors csapások, Ahogy Te bölcsen elhatározod,
  Csak jöjjön el a Te országod. Legyen meg a Te akaratod.
  5 . 6
  Arasznyi pályám,mig lejárom, Önts testeinkbe friss erőt,
  Szent akaratod lesz irányzom. Ne álljunk tétlen vész előt,
  Sugalmazzon végig örökkön, S végzésül kötelmeinket,
  Miképp a mennyben,aképp, itt a földön. Minden nap add meg kenyerünket.

  Ámen.

  Válasz
 8. Ágota
  Ágota says:

  A Miatyánk, Hiszekegy, Üdvözlégy imádságokon kívül, nagyon szeretem a következő fohászt:
  Istenem, adj nekem erőt, hogy tudomásul vegyem mindazt, amin úgysem változtathatok. Bátorságot annak megváltoztatására, amire képes vagyok, és bölcsességet, hogy mindig el tudjam dönteni, mi a különbség a kettő között.

  Nekem is kedves két Reményik Sándor vers, melyek az alábbiak:

  Reményik Sándor: Valaki értem imádkozott
  (Ne becsüljük le a másikért elmondott imádság erejét! Szüntelenül imádkozzatok!)

  Mikor a bűntől meggyötörten
  A lelkem terheket hordozott
  Egyszer csak könnyebb lett a lelkem
  Valaki értem imádkozott.

  Valaki értem imádkozott,
  Talán apám, anyám régen?
  Talán más is, aki szeret.
  Jó barátom vagy testvérem?

  Én nem tudom, de áldom Istent,
  Ki nékem megváltást hozott,
  És azt, aki értem csak
  Egyszer is imádkozott.

  Reményik Sándor: Ne ítélj

  Istenem, add, hogy ne ítéljek
  Mit tudom én, honnan ered,
  Micsoda mélységből a vétek,
  Az enyém és a másoké,
  Az egyesé, a népeké.
  Istenem, add, hogy ne ítéljek.

  Istenem, add, hogy ne bíráljak:
  Erényt, hibát és tévedést
  Egy óriás összhangnak lássak –
  A dolgok olyan bonyolultak
  És végül mégis mindenek
  Elhalkulnak és kisimulnak
  És lábaidhoz együtt hullnak.
  Mi olyan együgyűn ítélünk
  S a dolgok olyan bonyolultak.

  Istenem, add, hogy minél halkabb legyek –
  Versben, s mindennapi beszédben
  Csak a szükségeset beszéljem.
  De akkor szómban súly legyen s erő
  S mégis egyre inkább simogatás:
  Ezer kardos szónál többet tevő.
  S végül ne legyek más, mint egy szelíd igen vagy nem,

  De egyre inkább csak igen.
  Mindenre ámen és igen.
  Szelíd lepke, mely a szívek kelyhére ül.
  Ámen. Igen. És a gonosztól van
  Minden azonfelül.

  Válasz
  • irén moravcsik
   irén moravcsik says:

   Irén vagyok.
   Nekem is van még kedves imá Zsolzsma imádkozása melyet nagyon szeretek imádkozni sok szép zsoltár van benne! És van egy kedves versem.
   Obecsey István: Szeressétek az öregeket úgy gondolom most ebben nehéz napokban nagyon aktuális vers.
   Nagyon szépen kérlek titeket,
   Szeressétek az öregeket,
   A reszkető kezű ősz apákat,
   A hajlott hátú, jó anyákat,
   A ráncos eres kezeket,
   Szeressétek az öregeket…

   Válasz
 9. Tóth Mihály Zoltán
  Tóth Mihály Zoltán says:

  Kedven imám a Miatyánk benne van minden ami szukséges a létfentartáshoz ez a kenyér a bunbocsánat és a kisértés elleni gyozelem vagy az udvozlégy Mária. Mária az egyház édesannya aki kozbenjár értunk a Fiánnál Jézusnál és o is imátkozik.Konyvem kozul ami tobbszor is a lezembe volt annak a címe:Ugye lángolt a mi szívunk nagyon jo konnyv ami arra int egyrészt hogy mindig legyen idonk az imádságra akár horgolás kozben is egy-egy fohász is jo. A filmek kozul minden ami lelki feltoltodéssel jár Pl.Jézus Élete ami a szerezettre a példamutatásra ossztonzi a nézótt.

  Válasz
 10. irén moravcsik
  irén moravcsik says:

  Legkedvessebb imám a Miatyánk ebben az imában minden benne van.
  Assisi Szent Ferenc elmélkedésével el lehet valóban el mmélkedni rajata.
  A nevem Irén.

  Válasz
 11. Hetényi Károlyné
  Hetényi Károlyné says:

  Az Úr imádsága a legkedvesebb imádság.Azért ,mert ebben tömören rámutat arra , hogyan éljünk Neki tetsző életet . Az imádság közepe a mindennapi kenyerünkről szól ,de ez csak a létünk kielégítésére szolgál . A másik ami sokkal,de sokkal fontosabb az eukarisztia kenyere , amely a lelkünk táplálékául szolgál. Ez hitünk szent titka ! Amennyiben az igazán hitből fakad ,akkor az örök élet zálogát vesszük magunkhoz .Ebben az egyesülésben az Isten és a mi szeretetünk szorosan összefonódik.Megköszönhetjük a szeplőtelen Szűzanyának is hogy az Ő Szent fia által részesülhetünk ebben a csodálatos ajándékban.

  Válasz
 12. Ágnes
  Ágnes says:

  Kedvenc filmem : Az út (The Road) 2009-es amerikai filmdráma John Hillcoat rendezésében
  Kedvenc versem : Reményik Sándor: Üres templomban

  Így szoktam ezt: ha száll az alkonyat,
  az üres templomba besurranok.
  Egy lélek, aki Istent látogat.
  A szentek komoly arca rámragyog.

  Ha násznép járt ma itt: feledve rég,
  és mise sincs, se karinges papok,
  az oltáron két öröklámpa ég,
  az Istenemmel egyedül vagyok.

  A templom üres, a lelkem tele.
  Megértjük egymást, pedig nincs szavunk,
  itt állok, szemben állok Ő vele
  s nem látja senki, hogy együtt vagyunk.

  Állok, térdre nem hajt a vágy hatalma
  csak fürkészem a nagy Akaratot;
  úgyis addig állok, míg Ő akarja
  s ha nem akarja: összeroskadok.

  Olyan végtelen áhitat fog el,
  mintha erdőben néznék csillagot,
  ahol az örök, ős csend ünnepel,
  pedig – csupán egy templomban vagyok.

  Válasz

Hagyjon egy választ

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük