Miért kívül keressük a megoldást? (Nagyböjt 5. vasárnapja)

A mai mondandómra nagy hatással voltak Thomas Keating trappista szerzetes nagyböjti gondolatai. Azt mondja:

„Elvesztettük a boldogság kulcsát, és önmagunkon kívül keressük, ahol pedig nem fogjuk megtalálni. Kívül keressük a megoldást, mert kellemesebb és egyszerűbb. Több ember is vesz így körbe minket, hiszen ha a biztonságban, az elismerésben és a hatalomban keressük a boldogságot, rengeteg segítségre lelhetünk, elvégre mindenki más is ugyanígy próbál boldogulni. Ha viszont ott keressük a boldogság kulcsát, ahol meg is található, azzal találhatjuk szemben magunkat, hogy egyedül vagyunk.”

Nézd meg, hogyan fordítottam le az előbbi gondolatokat a saját életemre:

„Ha úgy döntünk, hogy hallgatunk Krisztus hívására, rájövünk, hogy saját boldogságkeresési programjaink ellentétben vannak az evangélium értékrendjével, amelyet pedig elfogadtunk. Hamis belső rendszerünk gyerekkorunk óta megszilárdult, és nem fog parancsszóra összeomlani.

A régi és az új én harca állandó témája az Újszövetségnek. Hamis énünk készségesen alkalmazkodik a lelki út körülményeihez, ha nem kell megváltoznia. Nagyon sokféle tevékenységben ki tud fejeződni önközpontúsága: anyagi javak, például az egészség hajszolásában; érzelmi elégedettségben; intellektuális célokban, például doktori fokozat megszerzésében; társadalmi célokban, például státusz és megbecsültség kivívásában.

Az evangélium arra hív, hogy alakítsuk felelősen a belső világunkat.

Hajlamosak vagyunk másokat és a körülményeket hibáztatni, ha felkavarodnak bennünk a dolgok. Ha azonban zaklatottak vagyunk, egészen biztos, hogy bennünk van a hiba.

Ha nem teszünk lépéseket annak érdekében, hogy megváltoztassuk azokat a törekvéseinket, amelyeknek eleinte talán nem is vagyunk tudatában, akkor életünk végéig uralni fognak minket. Amíg ezek a nem is tudatos törekvéseink irányítanak, nem tudunk meghallani másokat: mindent, ami mások felől érkezik, a saját belső szükségleteinken szűrjük át.

A keresztény aszkézis, a nagyböjti munka lényege, hogy szembenézünk nem is tudatosított értékeinkkel, és megváltoztatjuk őket.

Ehhez fegyelmezetten végzett szemlélődő imádságra és rendezett cselekvésre van szükségünk.”

A szemlélődő imádság tekintetében úgy segítünk neked, hogy A REMÉNY NAPJAI címmel megtartjuk 4 napos nagyheti lelkigyakorlatunkat nagycsütörtök és húsvét vasárnap között. Ezen a Laudetur Klubtagok alanyi jogon résztvesznek.
Ha te nem vagy Klubtag, akkor figyeld a leveleinket, hogy mikor és hogyan csatlakozhatsz hozzá.

A cselekvésben, a szeretetkapcsolataid fejlesztésében is a segítségedre akarunk lenni. Néhány nap múlva erről küldök számodra egy nagyon hasznos lehetőséget.

***

Mi történt veled az elmúlt héten? Mi az, amiben sikerült előrébb lépned? Megoszthatod velünk mindazt, ami jólesik.
Írd le ide imaszándékodat, ha szeretnéd, hogy itt a Közösségben imádkozzunk érted, a szándékodra, hozzátartozóidért!

28 válaszok
 1. Tulipán
  Tulipán says:

  Kedves Klubtagok, köszönöm szépen imáitokat. Kedves Réka és István az Önök imáit is köszönöm és azt, hogy úgy ahogy itt a helyi templomba bemehettem a covid előtt és nyitva volt és bemehettem egyszer-egyszer, amikor úgy hozták a feladatok imádkozni, most úgy érzem, hogy ide is „bejöhetek” imádkozni. S annál jobban megismerem Istent – én is úgy érzem – minél többet vagyok a természetben. Igen. Őneki is, a színek feltalálójának van célja azzal, hogy mi néha-néha megálljunk és megnézzünk egy szép természeti vagy utazásról szóló filmet is – ami nálunk amíg férjem élt elég ritkán lett választva. Pedig amerre Jézus, a mi drága Megváltónk járt ott is voltak a természeti értékek: madarak, bogarak, virágok, fák, bokrok és az őket jellemző sokszínűség, a levelek változatos formái. Igen csakhogy mi mindig kívülről szemlélünk dolgokat. Pedig egy nagyon fontos dolgot értettem meg egy nagyon egyszerű dologból és ez mostanában háromszor is előfordult velem, én úgy mondtam, hogy „megvilágosodtam” például, hogy a fa miért nem tud (növénytársaival együtt) énekelni, repülni, menni és úgy mozogni mint mi? Mert neki is van hivatása, küldetése: mégpedig igazán ő sem tudja úgy tudatosan a dolgokat (a növekedést, a virágainak a kinyílását, és a terméssel kapcsolatos teendőit), hanem ahol van, ahova ültették ott osztja szét azt amije van. Ezt értettem meg Máté Péter dalából: „irigy szomszédok között mindig valamit viszek, mindig valamit hozok és mindig otthagyok egy darabot a szívemből”.
  Igazán most megint volt ebben a két hétben valami eleve elrendelt számomra: egyszerűen az, hogy ki kellett pihennem valahogy (nem a kényelemre téve a hangsúlyt) ahol éppen rámjött a lakásban az álmosság és úgy érzem már ezt sem szégyenlem, hogy néha ima és online misehallgatás végébe is belealudva) azt a sok rohanást, készülést, feszültségekkel teli küzdelmet, ami a férjemmel volt kapcsolatos, amíg még tudtak neki segíteni az orvosok, azaz kellett neki a segítség.
  A harmadik a bizalom, de két erős pólusát kellett látnom. Egyenlőre azt, hogy én megbíztam nagyon a férjem előre gondolkodásában és a betegsége miatt-e, vagy a gyógyszerek mellékhatása miatt-e, de amennyit vártam pénzt az ő félrerakásából annak a felét sem kapom meg szinte. Ez egészen mostanáig bántott. De most, hogy azt olvasom, hogy nem csak nálunk „feledékenyek, és sajnos alkohol és dohány függőségben szenvednek (kivéve azokat az alkohol fogyasztókból, akik bortermelők minőségi borát a vashiány pótlására fogyasztják)” érzem, hogy igen ahogy a Mennyei Atya örökké munkálkodik, úgy nekem is örökké, azaz Ővele és Önökkel és Istvánnal, Rékával és még az online misékkel (egy nap egyszer) és az itteni szentmisét megélve vasárnaponként én is szeretném ha megéreznék, megértenék ők is és mi is, hogy a szeretetnél jobb feszültségoldó nincsen. S ha igazán derűs emberrel akarunk találkozni, akkor azt naponta és többször is keresnünk kell. Azért ez is benne van a nagyböjtben úgy érzem. Az, hogy nem magamra figyelek, hanem például viszek egy tányér levest, egy kis édes tésztát beteg édesapámnak, aki most derült ki számomra csak igazán, hogy a lábával érte balesetet (amit én nem emlékszem, hogy mikor történt már) és annak következményeit régóta hordozva nem panaszkodik, de fáj neki nagyon és kűzd idősen is.. Isten szeretete a szülők szeretetében is megjelenik. Kérek szépen imát értük, és visszajelzek, hogy hogyan hatott rájuk. Múlt héten nem tudtam betartani ígéretemet ezért bocsánatot kérek. Sok nehézség között az volt a múlt hét ajándéka számomra, hogy a Mennyei Atya megengedte, hogy a nagyobb
  3 éves unokám itt lehetett egy napig. De nem volt azért felhőtlen vele az együttlét, mert nagyon kialvatlannak tűnt és a lányom azt mondta ne aludjon én meg azt, hogy igen és amíg elkészült a kiflikók, és megettük volna, addig a fáradt gyermek felment az általam kinyitott szobai létrára és addig ficánkolt míg leesett. Hát nagyon megijedtem. Egyenlőre úgy néz ki, hogy nem tört el semmilye, de azért őérte és most tegnaptól lázzal, megfázással küzdő kishúgáért is kérek szépen imát. Ez is gyógyír egyébként, néha a bajok azok amik a családot összehozzák – ezt abban látom, hogy amikor itt vannak az unokák, akkor a kisebb fiam sem megy el csavarogni és italozni. Sok hely kellene és sok gyerek. Én valahogy úgy érzem, belőlük kapjuk – én legalábbis – azt a tiszta, őszinte, érdek nélküli szeretetet. Csak az a baj, hogy mi felnőttek ezt el is rontjuk elég sokszor és ajándékokkal, pénzzel és kajával, vagy más egyéb általunk kitalált dolgokkal akarunk megfelelni és azt hisszük, hogy az elvárásoknak kell megfelelnünk és akkor jó nagyszülők leszünk a gyermekeink és unoka szemében is. Nem-nem. Szerintem ezért van most az amit én is kaptam. Az, hogy a továbbtanulásomat nagymamaként, özvegyként és kevés pénzzel együtt, de folytatnom kell és be kell hoznom a lemaradásaimat és ehhez állandóan figyelnem kell a határidőket is, de Isten segítségét is és úgy is, hogy kipakolom a szekrényeket a Nagyhét előtt, és letörölöm a polcot és visszapakolok és azért szanálok is. Közben figyelemmel kísérem a kisebbik lányom online tanulását és nem erőszakosan, de próbálok a háttérből készenlétben lenni. Hát ha valamit én is tudok segíteni. Egyenlőre – igaz én is munkanélküli vagyok és egyre többet vagyok benn a lakásban a vírus miatt – talán azzal segítek, hogy amikor ő fölkel addigra én is próbálok fitten és vidáman fogadva őt reggelizni is és indulni is ővele. Most megköszönöm imáikat és ígérem, hogy ezentúl is fölajánlok – ahogy eddig is – minden online szentmisét és a vasárnapi itteni offline szentmisét. Mert így is nagyon sokra 8 szentmisére nem mentem el, amióta a vírus (2020 márciusától) tart. Bízom Benned Uram! Segíts minket az utadon járni és adni abból ott ahol vagyok amim van és amit Tőled kapok minden nap – az időmből, a ruhámból, az ételemből, az asztalomból, a figyelmemből és a lemondásaimból fakadó szeretetedből. Hogy már ne én éljek, hanem Te élj igazán bennem, kiárasztva a Szentlelkedet mindenki felé és mindenkinek a boldogságáért elkérted a férjemet, hogy (nem csak nekünk, hanem barátoknak, a plébániánkhoz tartozó testvéreknek és a klubtagoknak) előkészíthesse az utat. S hogy Nálad megpihenhessünk majd a feladatok elvégzése után, a mi Urunk Jézus Krisztussal együtt a hegyre érve a nyeregből Csíksomlyóról is és más szép és szent helyekről is.
  Áldott nagyhetet és boldog Húsvétot kívánok, a legnagyobb ajándékkal, a föltámadással Jézus Krisztusban és kívánom ezt őszintén a klubtagoknak és Rékának és Istvánnak is. Isten áldása kísérjen mindnyájunkat és bár a locsolás elmarad, de a szenteltvizet talán sikerül a templomból és a szentelt barkát is megkapni. Tojás és alkohol helyett pedig sok derűs beszélgetést, és akár medvehagyma szedést is kívánhatok mindenkinek és magamnak is, hogy azért is a derű győzzön bennünk, bár mennyire is támad az aki gyermekeinket el akarja tőlünk marni. Ne engedjünk neki. A mai rózsafűzért este a családok békés együttéléséért, célokért, derűs beszélgetés létrejöttéért és a fiatalok boldogulásáért: munkahelyért, kitartó tanulásukért, céljaikért, családalapításukért és vállalkozásaik sikerességért és bizalomért – a kudarcokból való tanulásért is – szívesen fölajánlom. A más vallású testvérekért is szívesen imádkozom a szentmisében, hogy legyen áldott, szép húsvéti ünnepük a családjaikban és mint útonlévőkkel tudjunk egységben Istenhez közelebb kerülni szeretettel, a másik ember felé és irigység nélkül mindenkit segítő szándékkal is mindig egymást tisztelve szeretni. Dícsértessék a Jézus Krisztus.

  Válasz
 2. Gyöngyi
  Gyöngyi says:

  Köszönet István gondolatáért, a Régi és az Új én harcáról. Ebben a Nagyböjtben (is) szeretném, hogy Jézus-arca, Jézus – szíve szerint formálódjak. Igen ám, de a Régi én vissza akar húzni. A fejemben nyüzsögnek a feladatok, ránézek az órára. Mindjárt 3 óra. Nocsak, 5 perc múlva kezdődik a Mária rádióban az Irgalmasság rózsafűzére . Nagyon szeretem imádkozni. De én most nem ezt terveztem ! ! Más feladatot akartam elvégezni !! Fausztina rózsafüzére kb. 15 perc. Ennyit sem akarok kiszakítani az időmből, életemből ? Aztán végre döntök. Igen, most imádkozni fogok, EGYÜTT a rádióban hallható emberekkel,és sok-sok otthon imádkozó, ismeretlen testvéreimmel.
  Kívánom a Laudétur tagoknak a Szentlélek megerősítő kegyelmét minden döntésünkben !

  Válasz
 3. Ágnes
  Ágnes says:

  A múlt héten kevés időm jutott elmélkedésre. Sok időt töltöttem csendben a kerti munkákat végezve. Kimondottan jó érzés volt hallgatni a madarakat ahogy szívből vidáman-boldogan énekeltek. Sok a beteg körülöttünk is, és kicsit félünk is. Nehéz bevallani, de így van! A csicsergő madarak felnyitották a szememet: az élet nem állt meg!!!! de a félelem sok mindentől visszatartott. Az ima fontos volt, de előtérben mindig a kéréseim voltak, a hálaadás háttérbe szorult…… Aztán egy Karitasz csoport tagunk bekerült Mátraházára kórházba. Asztmás beteg és pozítív tesztes. A tehetetlenség megbénított először. Aztán átadtam magam teljesen Isten szolgálatára. A félelem megbénít, de sikerült túllépnem rajta. Imaláncot indítottam a csoportban, majd egy kicsit kifelé is nyitottam. Most csatlakoztam egy ( országos kezdeményezés) adomány gyűjtő csoporthoz, és helyben koordinálom a gyűjtéseket. Az adományokat a környékbeli kórházak „frontvonalon” dolgozóinak juttatjuk el. A gyermekcsoporttal rajzokat készítünk. Nagyon lelkesek az anyukák is. A nehéz hétköznapok megváltoztak. Van erőm, időm, segítségem. Észre sem veszem az örömteljes szolgálatot!

  Válasz
 4. Zsuzsa
  Zsuzsa says:

  Kedves Testvérek!
  Imát kérek fiam testi lelki gyógyulásáért, depressziótól, függőségektől való szabadulásáért, hitéért, rendeződjön mihamarabb megnyugtatóan az élete. Családom egészségéért. Köszönöm.

  Válasz
 5. Judit
  Judit says:

  „Ehhez fegyelmezetten végzett szemlélődő imádságra és rendezett cselekvésre van szükségünk” – mármint a változáshoz, írja Vereb István. Ezt én is így gondolom, de a járvány közepette ezzel küzdöm meg a legjobban. Megszűntek a rendszeres elfoglaltságaim, feladataim, gyakran hagyom kifolyni az időt a kezeim közül, halogatom a tennivalókat. Pedig van egy kulcsa a megoldásnak számomra, amit megtapasztaltam: ha a napot az elmélkedéssel kezdem (és nem azzal fejezem befejezem be), egész más a napom. Gördülékenyebb, minden símábban megy.
  Átadom Neked, Uram, minden szétszórtságomat, rendezetlenségemet, egyedül nem tudok velük mit csinálni. Itt vannak, a lábad előtt. Hálás vagyok, hogy letehetem Eléd. Köszönöm.

  Válasz
  • Zita
   Zita says:

   Kedves Judit! Ugyanezekkel a problémákkal küzdök. Adjon nekünk a jó Isten erőt, h megoldjuk a nehézségeket!

   Válasz
 6. Mária
  Mária says:

  Szeretném, ha fiam és férjem függőségeinek megszűnéséért imádkozzanak. Köszönöm szépen!

  Válasz
 7. KMM
  KMM says:

  Sikertelen vállműtét után a keservesen fájdalmas rehabilitációt végzem. Fájdalmammal csatlakoztam Krisztuséhoz.
  Kérem a Közösség imáját a gyógyulásért, valamint családtagjaimért.
  Imádkozzunk mindannyiunkért. Köszönettel

  Válasz
 8. Laszlo & Maria Boros
  Laszlo & Maria Boros says:

  Halas koszonet az imakert, a videoert  az ertekes gondolatokkal .Az imatkozast gyakorolni kell a cselekvessel egyutt. Miyen igaz hogy a problemakban nem  masokat kell hibaztatni, hanem nekunk kell megvaltozni..”Tiszta szívet teremts bennem, Isten, s az erős lelket újítsd meg bensőmben” (Psalm 51: 12). A jo Isten aldasat kerjuk mindenkire es tovabbra is matsagos szeretettel.gondolunk egymasra.

  Válasz
 9. Eszter Szabóné Pataky
  Eszter Szabóné Pataky says:

  Én is köszönöm a lelki útravalót. Általában este olvasom el, amikor már a napi teendők nem zavarhatják meg az elmélkedést. Úgy túnik a hozzászólásokból, hogy a lelki béke sok családban (vagy családtagból) hiányzik– ez nálunk sincs másképp.. Ha megoldható, javaslom, hogy a Nagycsütörtökön kezdődő lelkigyakorlatban is kapjon helyet ! János „globálgazdi” kifejezése is sokatmondó, talán Húsvét után ezzel érdemes volna külön foglalkozni
  (mármint a kifejezés mögötti tartalommal, főként az „elvárásokkal”).
  Rékának és Istvánnak kitartást és sok-sok pozitív visszajelzést kívánok:
  Eszter

  Válasz
 10. Arató Lászlóné
  Arató Lászlóné says:

  Köszönöm a 4. hét napi gondolatait! Mindegyik nap kiírtam egy-egy gondolatot, amelyek megérintettek:

  Uram, növeld bennem a hitet, segíts elcsendesedni, hogy meghalljam, ha szólsz hozzám.
  Ha akarod meggyógyíthatsz Uram, aggodalmaimat Rád hagyom, a megoldás Nálad van.
  Meghallani Isten szavát elbizonytalanodott döntés esetén kérni segítségét és ami elsőként eszembe jut még ha nehéz is, de legbelül jónak tűnik tegyem meg!
  Kerüljem az ide-oda vergődést, búskomorságot, kishitűséget, nemtörődést, lustaságot, a minden-mindegy érzést! Egyszóval a helyben toporgást, a napfény nélküliséget!
  Felfedezni Isten szeretetét, még a rossz dolgokban is!
  Ítélkezés helyett a jót keressem!
  Nino élete, lelki gyógyulási kegyelme nagy tanulság lehet mindenki számára!
  Hát ezek a gondolatok formálták, alakítgatták a napjaimat.
  Köszönöm!

  Válasz
 11. Veszelovszki Lászlóné
  Veszelovszki Lászlóné says:

  Mária
  2021.03.21.
  Most,hogy közel vagyunk a nagyhéthez, a három Szent naphoz, szeretnék köszönetet mondani Réka és István testvérünknek.A nagyböjti időszakban felemlek vigasztalást küldtek a mindennapjainkhoz , ahhoz anem könnyü helyzethez, amiben élünk, ami körülveszi a családokat, az egyedül élőket.
  Ugy gondolom, hogy legfontosabb az egymásért való imádkozás. Magam részéről is megteszem mindennap és a közöségben is, betegekért, fiatalokért, családokért, egyházért, magányosokért.
  Uristen, reménységünk alapja.
  Add nekünk a Szentlelkedet, hogy életünk minden megpróbàltatásàban, de az öröm napjaiban is, mindig a remény éltessen benünket:
  „Nem tudsz jobbat elképzelni magadnak, mint a mit Isten tervez neked,”

  Válasz
 12. Márti
  Márti says:

  Az utóbbi időben egyre többet imádkozom elhunyt férjemért, és korona vírusban szenvedő betegekért.
  Imát szeretnék kérni beteg családtagjaim gyógyulásáért.

  Válasz
 13. János
  János says:

  Sziasztok!
  Ugye, köszönhetek nektek így. Úgy gondolom, hogy ebben a (tágítandó) körben ül mindkét napi történet megállja való világunk próbatételét. Fontos, hogy magunkba tudjunk nézni, még mielőtt kimondanánk a veszélyes fegyvert, az ítélkező szót, a fegyvertelenekkel szemben. Szemünk előtt kell hogy lebegjen az a tudat, hogy Isten, bármi nehézséget is állít elénk, azzal a javunkat akarja (lásd tolókocsis korombeli). A kérdés csupán annyi, hogy a keresztjeink felvételével bele tudunk- e simulni Isten tenyerébe, aki a hűeket majd egyik kezéből a másikba teszi át. A keresztény voltunk nem sétagalopp. Nem is ígérték ezt számunkra. A kereszthordozás Jézusunkat követve, az igazi célba érés, legyünk akár tolókocsiba kényszerülve, akár hitvallásunk nem véka alá rejtésével a”Globálgazdi” befolyásoltjai által. ferde szemmel nézettek

  Válasz
 14. Icu
  Icu says:

  A videóban halottakat, még egyszer , egyes részeit pedig újra meghallgattam.
  Számtalan érzést, gondolatot indított bennem.
  Oda jutottam, hogy minden tehetetlen testnek szüksége van egy külső hatásra/ motivációra, hogy mozgásba jöjjön. A harangnak a nyelv érintése adja meg a lehetőséget, hogy az érc megszólaljon, életre keljen, az embereknek pedig valaminek a hiánya, szüksége sarkall cselekvésre.
  Sokak halogatók, a kezdő lépést nem tudják megtenni, v. a sors útelágazásánál tévelyegnek, hogy merre is, hogyan is tovább?
  Sokan nem ismerik sem értékeiket, sem hibáikat, v. nem ismerik el, mert önismereti problémákkal küszködnek.
  Ahogy István is, mások is legbelül tudják, érzik, mi az oka a megtorpanásaiknak, lemaradásaiknak, és elmaradásaiknak.
  Születésünktől ott az ezer ” miért?”, s ahogy cseperedünk, elveszítjük az őszinte válaszokat, mert az emberrel született kíváncsiságot, okkeresést kinevelik , elfojtják, v. maga az ember érzi azt, hogy a miértek egyenes válaszai rosszabb színben tüntetik fel, mint amilyen szeretne lenni és amilyen valójában. Az elvárások, amik sokszor ismereti hiány miatt túlzók, az elhajlásokhoz ,hamis beállításokhoz vezetnek.
  Amiről István is említést tesz, a körülményekre, külső hatásokra hivatkozás is elfogadott a világban, ha valami másképpen sikerül, mint kellene.
  Velem is megtörtént már, hogy a halogatás, mulasztás bűnébe estem, mert „megbénultam”,az akaraterőm megroskadt, és olyan is, amikor az ördög a kényelem, lustaság képében incselkedett velem. Kinek ne esne jól, hogy néha letegye a mindennapok kötelességének pakkját(?), különösen ha azt önkéntes szolgálatként végzi… Erre sincs mentség!
  Aztán az esti hálaadáskor, Istenem, Jézusom színe előtt, a szégyentől perzselten , az eltékozolt percek, órák, nap, napok tudatának kárhozata szaggatta a szívem.
  Ugye veletek is megtörtént már?
  Olykor nincs lehetőség, hogy az okkal – ok nélkül megélt boldogtalanságot az öröm nyom nélkül kitörölje.Az a perc. az nap, ami elmúlt, már nem élhető meg újra…
  Az életünket, s az abban akadó megpróbáltatásokat nekünk kell megoldani, lehet néha külső segítséggel- ami lehet tevőleges egy más embertől, lehte ima általi, és Isten és Jézus kegyes, oltalmazó szeretetéből, akaratából fakadó is mindenek mellett.
  Mindenesetre a mai videó üzenet az emberi nagyság egy olyan bizonyítéka is számomra, hogy ami velem, és veletek Testvérek megtörténtek, megtörténhettek, még nem ok , hogy fejeteket lehajtsátok, botorkáljatok, hiszen egy ilyen vallomásban, mint Istváné, benne a szándék a jóra törekvésben „mindhalálig”. S hogy mennyire emberi, még lelki vezetői mivoltában is, az kitetszik a vallomásból.
  Imádkozok, imádkozzatok hogy a jóra törekvés szándéka, és az őszinte szembenézés képessége önmagunkkal, életünk végéig megmaradjon bennünk, és örömesőben fürödjék lelkünk ,szívünk, és hálával tudjuk áldani érte azt, akiket mindezekért, legfőképpen megillet a köszönet!

  Válasz
 15. Veronika
  Veronika says:

  Ahhoz, hogy a belső béke meglegyen, a külső dolgoknak is rendben kell lenni, mert a belső békétlenséget a megoldatlan problémák, a tehetetlenség okozzák.

  Szeretnék imát kérni az elvesztett és elvett dolgaim visszaadásához, mint ahogy Jóbtól azördög elvette
  Isten engedélyével, de Isten mindent vissza adott neki kétszeresen. A veszteség, a kifosztás, a csalódás okozza a saját és családom békétlenségét, szeretetlenségét, megvetését, utálatát irányomban is. Ezért lenne számomra nagyon nagyon fontos visszakapni mindent, mert nem szeretném átvinni a cselekedetem eredményét a túlvilágra. Isten áldását kérem a Laudetur Közösség tagjaira és az ügyemért, az Istenben való hitért, bizalomért és a lelki békémért imádkozókra. Köszönöm!

  Válasz
 16. É. Ildikó
  É. Ildikó says:

  Hálásan köszönöm a napi Gondolatokat és Tippeket!
  Van egy kérésem: szeretnék többet hallani, tudni a „szemlélődő” imádságról, amit már sokszor hallottam, de igazán nem tudom, hogyan „gyakoroljam!
  Köszönöm előre is!

  Válasz
 17. Judit
  Judit says:

  Hálásan köszönöm a napi gondolatokat!
  Imát szeretnék kérni férjem megtéréséért, hogy visszataláljon hozzánk, a családjához. A gyerekeimért, hogy megtalálják a lelki békéjüket velem együtt.
  Köszönöm!
  Isten áldása kísérjen Mindenkit!

  Válasz
 18. Csenkey Dóri
  Csenkey Dóri says:

  A múlt héten felkeresett engem egy falumbeli asszony segiséget kinált nekem a gyogyulásomhoz,pedig ez az asszony egy régebbi dolog miatt, nagyon mérges volt rám, azóta már kibékültünk, eltelt pár év. Örültem neki, főleg azért,mert felkeresett engem. Nem volt ez könnyű lépés számára, tanulhatok tőle, hogyan kell letenni a régi megbántásokat,és újrakezdeni, megbocsátani, és minden nap,meg kell tenni.
  Imádkozzatok értem,férjemért,gyerekeimért, hogy egészségben, szeretetben,békességben éljünk,tudjunk megbocsátani egymásnak, köszönöm a videot

  Válasz
 19. Timi
  Timi says:

  Köszönöm a lélekhez szóló szép szavakat!
  Imát szeretnék kérni a családtagjaim megtéréséért,anyagi áldásokért.
  Pártalálásomért,hogy megtaláljam az a férfit akit Isten nekem választott.
  Köszönöm szépen!
  Isten áldjon mindenkit!

  Válasz
 20. Aradi Tímea
  Aradi Tímea says:

  Köszönöm a lélekhez szóló szép szavakat!
  Imát szeretnék kérni a családtagjaim megtéréséért,anyagi áldásokért.
  Pártalálásomért,hogy megtaláljam az a férfit akit Isten nekem választott.
  Köszönöm szépen!
  Isten áldjon mindenkit!

  Válasz
 21. Mária
  Mária says:

  Kőszőnőm a tanulságos videot igen bennűnk van ne kivűlről keressűk .
  Imát kérek a gyermekeim megtéréséért a két fiam a dohányzás abba tudja hagyni és aRobert fiam az alkoholtol megszabaduljon és magam gyogyulásáért Mi is imádkozunk barátnőmel mindenkiért
  Kőszőnőm

  Válasz

Hagyjon egy választ

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük