Negyedik levél – Istentől (adventi készülődés 4)

Kedves Batárom!

Ez az utolsó levelem hozzád.
Rád bízom, mennyire gondolkodtál el azon, amit eddig mondtam számodra, mennyire fontoltad meg, hogy változtatsz-e az életeden.
Egyben biztos lehetsz, én mindig ott fogok állni melletted, akár figyelsz rám, akár nem.
Csak szólítanod kell és én válaszolok!

Egy új kezdetre hívlak.

Nézd az édesanyám és József kapcsolatát. A születésem előtti hónapok mindkettejük számára egy nehéz, fájdalmas időszak volt. Milyen érdekes, hogy az emberek fejében az adventről és a karácsonyról egy idilli kép villan be, és ezt az idilli állapotot próbálják megélni az ünnepek alatt.
De nem ez a valóság.
A valóságban mindig benne van a szenvedés és az öröm, a halál és a születés.

A valóság az, hogy az édesanyám kínlódott az angyali üdvözlet után: Mi lesz a szerelmével, Józseffel és mi lesz vele?
József számára is világos volt, hogy Mária hűtlenséget követett el, és ezért úgy döntött, nem veszi feleségül. Mekkora fájdalmat élhettek át mindketten! Máriának látnia kellett, hogy a férfi, akit szeret, már nem bízik benne, József pedig azt gondolta, hogy megcsalta a lány, akit szeret. Az evangélium nem számol be arról, mennyi ideig tartott ez a feszültség, mielőtt Józsefet is meglátogatta egy angyal, hogy elmondja az igazságot. Akármeddig tartott is, ha rövid volt, ha hosszú, ez az időszak nagyon fájdalmas volt az ifjú pár számára.
Tehát, az édesanyám és József lelkileg kemény hónapokon mentek keresztül.
A csúcspontot Betlehemben élték meg, amikor megtapasztalták a teljes kiszolgáltatottságot, a fizikai fájdalommal és nélkülözéssel karöltve.

Ehhez képes elnézem, ahogy az emberek vigasságot, vásárt rendeznek az adventből.

Tudom, hogy megtapasztaltad már az életed során, mennyire fáj, ha félreértenek, vagy ha becsapnak, ha lenéznek, levegőnek néznek, kiközösítenek. Átéltél már te is szakítást szerelmeddel, barátoddal, egy családtaggal?

Kérdezd meg magadtól: vajon milyen új kezdet rejlik ezekben a nehéz helyzetekben?
Ha a búzaszem nem hal el, nem hoz termést!
Valami befejeződik és valami új kezdődik. Ilyen a születés.
Minden küzdelem, minden probléma, minden baj egy új kezdet számodra.

Mit jelent a megtestesülés? Valami, ami eddig nem volt, testet ölt, létrejön, megszületik. Ez történt nagypénteken is, amikor meghaltam. Befejeződött a megszokott földi életem, és megszületett valami új, feltámadtam az Örökkévalóságra. Ezzel bizonyítottam számodra, hogy rád is ez vár.

Az egész életed a meghalásról és a születésről szól.

El kell engedni számodra megszokott, esetleg fontos dolgokat. El kell búcsúznod szeretett emberektől. El kell fogadnod, hogy változik az életed, a gondolkodásod, a tested, és helyet ad, hogy megszülethessen valami új. A földi életed végén te is otthagyod a földi dolgokat, hogy megszülethess az Örökkévalóságnak.

Higgy az új kezdetben!
Higgy az újjászületésben!
Higgy abban, hogy mindenből valami új, jó dolog fog megszületni („…mert az Istent szeretőknek minden a javukra válik”)
Higgy abban, hogy az Úr mindig nagyobb, mint amit te el tudsz képzelni. Mindig sokkal többet ad, mindig jobbat ki tud hozni az életedből, mint amit te valaha is megálmodhattál.
Higgy abban, hogy „Istennek semmi sem lehetetlen.”
Ezt bizonyítottam karácsonykor és ezt bizonyítottam húsvétkor is!

Emlékszel még Zakariásra, aki elnémult, amikor megtudta, hogy olyan csodálatos dolog fog történni vele, amire egész életében vágyott és amitől szégyent érzett?
Amikor elérkezett az idő, megszületett a fia és nevet kellett neki adni. Mit csinált, amikor visszakapta beszélőképességét? Azonnal magasztalta az Istent: „meglátogat minket a magasságból, hogy világosságot adjon az embereknek, akik a sötétségben és a halál árnyékában ülnek.” (Lk 1,78-79)

Zakariás mély hálát érzett a szívében az életéért. Megtapasztalta, hogy az Úr vezeti az életét, célja van vele és Neki semmi sem lehetetlen.

Zakariás és Erzsébet egész életükben vágytak a gyermekre, mindennél jobban. Imádkoztak érte. De a vágyuk akkor teljesült, amikor Isten elérkezettnek látta az időt.

Előfordul, hogy te is néha türelmetlen vagy? Szeretnél magadnak egy jobb életet MOST? Szeretnéd, ha munkahelyi problémáid, a családon belüli gondjaid, anyagi szükségleteid MOST megoldódjanak?
Bízz bennem! Alkalmas időben megsegítelek. Addig legyél türelemmel.

Az Úr mindig vezet

Szereted a sötétet? Szereted a homályt, ahol nem látsz semmit, ahol elesel, ahol félelem és rettegés tölt el, ahol a rossz, a bűn uralkodik?


Gondolom, nem szereted.
Én azért jöttem, hogy kivezesselek a saját sötétségedből, abból, ami körülvesz. Ha megnyílsz felém, ha átadod újra és újra magadat nekem (minden nap), akkor én leszek a világosság számodra, amely megmutatja neked a helyes utat, amin nem kell félned. Én leszek az út, amelyen stabilan járni tudsz. Én leszek az igazság, amely szabaddá tesz, és én leszek az élet, amelyben megtalálod a boldogságod.

Karácsonykor én megtettem az első lépést feléd!
Világosságot hoztam számodra!
Te is tedd meg a magad lépését felém, mert csak akkor fogsz rám találni!

Most nem is mondok többet.
Ennyi elég volt.
Tudom, hogy érted, mit akartam mondani.

Most menj, készülj az ünnepre, a találkozásunkra!
Gondold végig mégegyszer, mi az, amivel örömöt okozhatnál szeretteidnek!
Tegyél mindent szeretetből!

Amikor felhangzik a „Mennyből az angyal”, elkezded te magad is énekelni, akkor tedd a szívedre a kezed és érezni fogod, hogy betöltelek az én szeretetemmel.

Addig is szeretettel ölellek,

a te Megváltód

Ui.:  Köszönöm, hogy fogadtad és olvastad a leveleimet!

3 válaszok
  1. Ivády Réka
    Ivády Réka says:

    Köszönöm az egész 4 hétre szóló szép gondolatokat. Mindeninek békés, áldott ünnepeket kívánok!

    Válasz

Hagyjon egy választ

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük