1) A sérelmeink és a megbocsátás próbája

Mindenképpen szánjon egy kis időt a hallottak átgondolására! Vegye elő a Személyes fejlődési naplót és írja bele gondolatait, elhatározásait!

A következő próba videóját szeptember 8-án küldöm.


Milyen hatással volt Önre ez a videó? Milyen érzéseket váltott ki Önből?
Volt már hasonló helyzetben? Hogyan élte meg?
OSSZA MEG VELÜNK GONDOLATAIT, TAPASZTALATAIT ITT LENT A HOZZÁSZÓLÁSNÁL!
Fogalmazza meg kérdéseit! Ha tudunk, válaszolunk!

Lehet, hogy az Ön hozzászólása fog másnak segíteni, vigasztalást, erőt adni!

8 válaszok
 1. Ágnes
  Ágnes says:

  Sokat hallom másoktól: „..megbocsájtok, de nem felejtek….”. Én is sokáig úgy gondoltam ez a helyes. Mivel nem „felejtettem el” a megbántásokat, sokszor előjöttek gondolataimban, újraéltem és újra gyötrődtem a sérelmektől. Saját magamat kínoztam, újra és újra átélve azokat a rossz perceket és a miérteket kerestem – bár kifelé, látszólag MEGBOCSÁJTOTTAM. Ma már tudom, mit jelent teljesen megbocsájtani és elengedni a múltat. (nem volt egyszerű ez az út!!!)Tudok tisztán és őszintén nyitott lenni minden ember felé, még azokhoz is akik a múltban megbántottak. A szeretet szó átértékelődött bennem, és életem motiválója lett. … Az élet értelme a szeretet maga…..

  Válasz
  • Vereb István
   Vereb István says:

   Kedves Ágnes!
   Köszönöm, hogy megosztotta velünk tapasztalatát!
   Valóban nem könnyű az út.

   Válasz
 2. Baló Ildikó
  Baló Ildikó says:

  Elnézést, de a küldésnél „elszállt a gépem, mire újra visszajött üres volt a hagyjon választ rublika, nem tudhattam, hogy sikerült a küldés, mert nem reagált amikor rákattintottam. Nem akartam ismételni saját magamat, először úgy gondoltam kihagyom az első napot, de erőt vett rajtam a jobbik énem. Bocsánat, ha ezzel gondot okoztam.
  Üdvözlettel
  Baló Ildikó

  Válasz
 3. Baló Ildikó
  Baló Ildikó says:

  Baló Ildikó
  Szabadságunk első lépcsőfoka valóban a megbocsátás „másoktól szabadon”. Mire is tanította Jézus az apostolokat és minket imájában? …bocsásd meg vétkeinket miképpen mi is megbocsátunk az ellenünk vétkezőknek. Hányszor elmondjuk ezt és még sem tesszük. Ajjaj mi lenne, ha valóban csak ekkor kapnánk feloldást vétkeink alól. Hányszor elmondtuk Uram, én megbocsátok Neki és így is gondoljuk. De döbbenten tapasztaljuk, ha újra felbukkannak az emlékképek ugyanazt a dühöt és fájdalmat váltja ki belőlünk.
  Megbocsátottam, talán igen szavakkal, de nem a szívemmel – ez nem hoz gyógyulást, ugyanúgy uralkodik fölöttem az a másik.
  Szívből megbocsátani – valóban az elengedés, és ha ilyenkor felbukkannak a régi sérelmek, már nem fájnak, hagyjuk „elúszni” békésen, már nincs hatalma fölöttünk. Ez az igazi megbocsátás, elnyertük szabadságunkat.

  Válasz
 4. Stumpf Melinda
  Stumpf Melinda says:

  A videó meghallgatása után a hála érzése töltött el, hogy milyen jó az Isten. Ezzel a tanítással is azt mutatta, hogy milyen fontos vagyok Neki, hogy mennyire törődik velem, és a videó által nekem személyesen ezt üzente: Én leszek szabad azzal, ha megbocsátok, elengedek. Teljesen függetlenül a másiktól . Ez nem a másikról szól, hanem, hogy én találjam meg a szabadságot.

  Válasz

Hagyjon egy választ

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük