Mt 20, 25-27
Tudjátok, hogy akiket a világ urainak tartanak, zsarnokoskodnak a népeken, a hatalmasok meg a hatalmukat éreztetik velük. A ti körötökben ne így legyen. Aki közületek nagyobb akar lenni, legyen a szolgátok, s aki első akar lenni, legyen a cselédetek.

Rebecca Townsend, a connecticuti tinédzser még tizedik osztályban írt magának bakancslistát az egyik órán. Három dolgot akart mindenképpen teljesíteni mielőtt meghal: eljutni Spanyolországba, csókolózni esőben és megmenteni valakinek az életét.

A következő években sikerült is kipipálnia az első kettőt a listáján. Rebecca a családjával járt Spanyolországban és a barátjával csókolózott az esőben. 2015 tavaszán leérettségizett, ősztől pedig egyetemre járt volna.

Július 2-án a barátaival ment el tűzijátékot nézni. Hazafele úton őt és egy barátját, Bent, elütötte egy autó. Ben túlélte, Rebecca azonban belehalt a sérüléseibe. Miután Bent kiengedték a kórházból meglátogatta a Townsend családot és elmondta nekik, hogy Rebecca mentette meg az életét. „Az utolsó dolog, amire emlékszem, hogy Rebecca hátulról meglök, és azt mondja, hogy siessek” – mesélte Ben a lány családjának.

Rebecca halála után a testvére és az unokatestvérei a lány szobájában ültek, és régi történeteket idéztek fel. Ekkor találták meg Rebecca bakancslistáját. Rájöttek, hogy Ben megmentésével Rebecca beteljesítette utolsó álmát is. A család reménykedik benne, hogy az emberek azzal adóznak Rebecca emlékének, hogy segítenek másokon. „Tele volt szeretettel, kedvességgel, együttérző volt és szeretett jótékonykodni” – jellemezte testvérét Victoria.
A család arra buzdítja az embereket, hogy menjenek és csináljanak valami jó dolgot.


TIPP:

Én is arra buzdítalak: menj és csinálj valami jó dolgot ma. Legyél valamiben egy másik ember szolgálatára.

1 válasz
  1. Anikó Kastner
    Anikó Kastner says:

    Igaz szívből jövő történet,,,én is készítek bakancslistàt és tovább folytatom nővérem és beteg lánya segítését és mindig pozitívan állok màsok azonnali segítésére minden ellenszolgáltatás nélkül!!! Ámen

    Válasz

Hagyjon egy választ

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük