Mt 20, 25-27
Tudjátok, hogy akiket a világ urainak tartanak, zsarnokoskodnak a népeken, a hatalmasok meg a hatalmukat éreztetik velük. A ti körötökben ne így legyen. Aki közületek nagyobb akar lenni, legyen a szolgátok, s aki első akar lenni, legyen a cselédetek.

Rebecca Townsend, a connecticuti tinédzser még tizedik osztályban írt magának bakancslistát az egyik órán. Három dolgot akart mindenképpen teljesíteni mielőtt meghal: eljutni Spanyolországba, csókolózni esőben és megmenteni valakinek az életét.

A következő években sikerült is kipipálnia az első kettőt a listáján. Rebecca a családjával járt Spanyolországban és a barátjával csókolózott az esőben. 2015 tavaszán leérettségizett, ősztől pedig egyetemre járt volna.

Július 2-án a barátaival ment el tűzijátékot nézni. Hazafele úton őt és egy barátját, Bent, elütötte egy autó. Ben túlélte, Rebecca azonban belehalt a sérüléseibe. Miután Bent kiengedték a kórházból meglátogatta a Townsend családot és elmondta nekik, hogy Rebecca mentette meg az életét. „Az utolsó dolog, amire emlékszem, hogy Rebecca hátulról meglök, és azt mondja, hogy siessek” – mesélte Ben a lány családjának.

Rebecca halála után a testvére és az unokatestvérei a lány szobájában ültek, és régi történeteket idéztek fel. Ekkor találták meg Rebecca bakancslistáját. Rájöttek, hogy Ben megmentésével Rebecca beteljesítette utolsó álmát is. A család reménykedik benne, hogy az emberek azzal adóznak Rebecca emlékének, hogy segítenek másokon. „Tele volt szeretettel, kedvességgel, együttérző volt és szeretett jótékonykodni” – jellemezte testvérét Victoria.
A család arra buzdítja az embereket, hogy menjenek és csináljanak valami jó dolgot.


TIPP:

Én is arra buzdítalak: menj és csinálj valami jó dolgot ma. Legyél valamiben egy másik ember szolgálatára.

0 válaszok

Hagyjon egy választ

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük