Tíz földműves együtt indult a mezőre dolgozni. Vihar lepte meg őket. Tépdeste a fák koronáit, a kerteket, a szántóföldet meg teljesen letarolta.

A cikázó villámcsapások és a jégeső viharos verése ellen egy düledező templomba menekültek. A villámcsapások hangja egyre erősödött, a korhadt gerendák recsegtek. Attól tartottak, hogy rájuk szakad a mennyezet. A földművesek méltatlankodva zúgolódtak, hogy biztosan van közöttük egy nagy bűnös. Az ő méltatlan viselkedésének a következménye az égi háború. Féltek, hogy a gyakori villámcsapások áldozatai lesznek valamennyien.

– Meg kell találnunk a bűnöst – javasolták, és túl kell adni rajta.
– Akasszuk ki kalapjainkat a templom körüli kerítésre. Akinek kalapját előbb viszi el a szél, az lesz a bűnös és átengedjük sorsának. Megegyeztek a javaslatban.
Nagy nehezen kinyitották a templom ajtaját és a tíz szalmakalapot a kerítésre akasztották. A szél egyet azonnal elkapott. Kegyetlenül és határozottan kidobták a kalap tulajdonosát is. A szerencsétlen ember kétrét görnyedt a nagy szélben és alig tudott lábon maradni. Csupán pár lépést haladt előre a nagy viharban, amikor óriási dörgést hallott: a templomba becsapott a villám. Porrá égett az épület és a bennlévők.
(Bruno Ferrero tanulságos történeteiből)

Jer 11, 18-19
Bizony, még a testvéreid és a saját rokonaid is álnokok; a hátad mögött ők is teli torokkal ellened ágálnak. Még akkor se bízzál bennük, ha barátságos szavakkal fordulnak hozzád.” Én meg olyan voltam, mint a szelíd bárány, amelyet vágóhídra hurcolnak; nem tudtam, hogy terveket koholnak ellenem…

Előfordulhat, hogy azon kapom magam, hogy ítélkezek mások felett, irigykedek rájuk vagy éppen azt kívánom, bárcsak ne sikerülne nekik, stb. A gonosz ott van mindannyiunkban. Rajtam múlik, mit kezdek vele.

Ha vágyaidat kényezteted: párzanak és fiadzanak.
Ha vágyaidat 
megölöd: kísértetként visszajárnak.
Ha vágyaidat megszelidíted: igába 
foghatod őket és sárkányokkal szánthatsz és vethetsz,
mint a tökéletes 
hatalom maga.
(Weöres Sándor)


TIPP:

Ha van olyan személy, akit nem szívlelsz annyira, vagy ha találkozol ilyennel a mai nap, az azonnali ítélkezés helyett keress valami jót benne és aszerint viszonyulj hozzá!

1 válasz

Hagyjon egy választ

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük