Jer 17,5
Ezt mondja az Úr: Átkozott az az ember, aki emberben bízik, aki halandóra támaszkodik, és szíve elfordul az Úrtól. Olyan lesz, mint a cserje a pusztában: Ha valami jó jön, semmit sem lát belőle, hanem a kiaszott sivatagban tanyázik, sós és lakhatatlan földön.

Jer 17,7
Áldott az az ember, aki az Úrban bízik, akinek az Úrban van a reménye. Olyan lesz, mint a víz mellé ültetett fa, amely gyökereit egészen a folyóig ereszti. Ha jön a hőség, nem kell félnie, lombja mindig zöldellni fog. Szárazság idején sem kell aggódnia, akkor sem szűnik meg gyümölcsöt teremni.


Azért ezek ismét kemény szavak a Szentírásból. Milyen éles kontrasztot mutat a próféta a hívő, Istenben bízó és a csak magában, az emberekben bízó emberek között.

Nagy a kísértés, hogy annak higgyünk csak, azt fogadjuk el igaznak, amit látunk, amit tapasztalunk, amit testünkkel érzékelünk.

Azt mondják: amire figyelsz, az erősödik benned!
Minden imádság, minden gesztus, minden jó szó, minden nemes gondolat, a szép észrevétele a teremtett világban az Isten felé fordulásomat erősíti, és ha az Isten jelenléte erősödik az életemben, az garantáltan gyümölcsöt hoz. Olyan béke lesz bennem, amit semmi földi dolog és egyetlen ember sem adhat meg nekem.


TIPP:

Próbáld ki: figyelj oda ma a jóra, a pozitívumra, az örömre. Amire figyelsz, az fog erősödni benned!
Kíváncsi leszek, milyen napod lesz!

14 válaszok
 1. Keresztesné Angela
  Keresztesné Angela says:

  Istenem, dönts belátásod szerint !
  Erzsike, hidd el, Isten a legjobb döntést fogja meghozni.

  Válasz
 2. Edit Görgey
  Edit Görgey says:

  tegnap este mailt kaptam, hogy az indiai Olisabang tartományban 20 templomot gyújtottak fel, misszionáriusokat végeztek ki és üldözik a keresztényeket, és kérték, hogy továbbítsam sürgős imakérésüket.
  Ma ezt fogom tenni

  Válasz
 3. Siklós Endre
  Siklós Endre says:

  Kedves Erzsike!

  Szeretettel küldöm neked, mintegy erősítésként, az alábbi gondolatot:
  Uram, Istenem,
  mint hívőn is kereső, esendő gyermeked
  a miértre várom most válaszod…
  hiszen tudod – EMBER VAGYOK!

  Válasz
 4. Krisztina Berezvay
  Krisztina Berezvay says:

  Kíváncsian nézek a napi feladat elé:”fedezze fel mindenben a szépet, a jót, az örömöt.” Az idő szürke, takarítanom kellene a lakásban, de nincs hozzá sok kedvem, – de azért megpróbálom felfedezni a szépet, az örömet!

  Válasz
 5. Kaminek Andrea
  Kaminek Andrea says:

  Kedves Imatársak! Imádkozzunk ma este hét órakor mindannyian, akik a nagyböjti naplót olvassuk Horváthné Erzsébet szeme világának megmentéséért. Kedves Erzsike, szeretettel gondolok rád, sikerülni fog!!!

  Válasz
 6. Sümegi Csaba
  Sümegi Csaba says:

  Boldogok, akik jó szívvel fogadják Isten igéjét, és állhatatosságukkal gyümölcsöt hoznak.

  Válasz
 7. Horváthné Erzsébet
  Horváthné Erzsébet says:

  Kórházban a szemem világa visszanyeréséért küzdök. Köszönöm a megerősítést!❤

  Válasz
  • Csontos Gabriella
   Csontos Gabriella says:

   Imádkozom érted! Mi Atyánk, aki a mennyekben vagy, szenteltessék meg a te neved, jöjjön el a te országod, legyen meg a te akaratod, amint a mennyben, úgy a földön is. Mindennapi kenyerünket add meg nekünk ma és bocsásd meg a mi vétkeinket, miképpen mi is megbocsájtunk az ellenünk vétkezőknek és ne vígy minket kísértésbe, de szabadíts meg a gonosztól, mert tiéd az ország, a hatalom és a dicsőség mindörökkön örökké, ámen. Kérlek édes Jézusom lágy mellette bajában!

   Válasz

Hagyjon egy választ

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük