Jer 17,5
Ezt mondja az Úr: Átkozott az az ember, aki emberben bízik, aki halandóra támaszkodik, és szíve elfordul az Úrtól. Olyan lesz, mint a cserje a pusztában: Ha valami jó jön, semmit sem lát belőle, hanem a kiaszott sivatagban tanyázik, sós és lakhatatlan földön.

Jer 17,7
Áldott az az ember, aki az Úrban bízik, akinek az Úrban van a reménye. Olyan lesz, mint a víz mellé ültetett fa, amely gyökereit egészen a folyóig ereszti. Ha jön a hőség, nem kell félnie, lombja mindig zöldellni fog. Szárazság idején sem kell aggódnia, akkor sem szűnik meg gyümölcsöt teremni.


Azért ezek ismét kemény szavak a Szentírásból. Milyen éles kontrasztot mutat a próféta a hívő, Istenben bízó és a csak magában, az emberekben bízó emberek között.

Nagy a kísértés, hogy annak higgyünk csak, azt fogadjuk el igaznak, amit látunk, amit tapasztalunk, amit testünkkel érzékelünk.

Azt mondják: amire figyelsz, az erősödik benned!
Minden imádság, minden gesztus, minden jó szó, minden nemes gondolat, a szép észrevétele a teremtett világban az Isten felé fordulásomat erősíti, és ha az Isten jelenléte erősödik az életemben, az garantáltan gyümölcsöt hoz. Olyan béke lesz bennem, amit semmi földi dolog és egyetlen ember sem adhat meg nekem.


TIPP:

Próbáld ki: figyelj oda ma a jóra, a pozitívumra, az örömre. Amire figyelsz, az fog erősödni benned!
Kíváncsi leszek, milyen napod lesz!

0 válaszok

Hagyjon egy választ

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük