Dán 3,14-17
Nabukadnezár király kérdőre vonta őket: „Igaz-e Sadrak, Mesak és Abednegó, hogy nem tisztelitek isteneimet, és az aranyszobrot sem imádjátok, amelyet állíttattam? Nos, hát készen vagytok-e rá, hogy mihelyt meghalljátok a trombita, fuvola és citera, hárfa és lant, duda és a többi zeneszerszám hangját, leboruljatok és imádjátok a szobrot, amelyet készíttettem? Mert ha nem imádjátok, még ebben az órában tüzes kemencébe vettetlek benneteket. (…) Sadrak, Mesak és Abednegó így feleltek Nebukadnezár királynak: „Nincs szükség rá, ó király, hogy mi feleljünk parancsodra. Ha a mi Istenünk, akit tisztelünk, meg akar minket menteni, akkor a tüzes kemencéből és a te kezedből is kiszabadít, ó király. 
Jn 8,31
Jézus a benne hívő zsidókhoz fordult: „Ha kitartotok tanításomban, valóban tanítványaim lesztek, megismeritek az igazságot, és az igazság szabaddá tesz benneteket.”

Az ember – én is – olyan, hogy szeretne minél kevesebb erőfeszítésből elérni dolgokat. Szeretek minél kevesebb nehézséggel találkozni. Ha előkerül valami probléma, hamar előjönnek különböző félelmek is.
A kismadár is ilyen ebben a kisfilmben:

Sadrak, Mesak és Abednegó az ószövetségi történetből bátran kiálltak az Isten mellett. Legyőzték félelmüket, pedig halál várt rájuk.
A kismadár is legyőzte a félelmét az ismeretlentől.
Amikor legyőzöm a félelmeimet, illetve nem a félelmeimre fókuszálok, hanem arra, hogy most, ebben a pillanatban is szeret engem az Isten, akkor egészen szabaddá válok. Az Úr olyan „kincseket”, értékeket mutat meg számomra, ami boldoggá tesz.


TIPP:

Mi az, amitől ma tartasz? Amitől félsz? Ami aggodalommal tölt el?
Ha tudatosítod magadban, hogy most is szeret, egészen új lehetőségek, távlatok nyílhatnak meg előtted.

4 válaszok
  1. Fábián Ágnes
    Fábián Ágnes says:

    Minden napnak megvannak a maga félelmei. Idős szüleim vannak, tüdőembólia után vagyok…. de tudom, hogy szeret az Isten, folyamatosan szeret. A TENYERÉN HORD. Azért imádkozom, hogy viszonozni tudjam az Ő mérhetetlen szeretetét…Hála és Áldás!

    Válasz

Hagyjon egy választ

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük