Kiv 32, 7-8, 11-12
Az Úr így szólt Mózeshez: „Siess, menj le, mert vétkezett a nép, amelyet kihoztál Egyiptomból. Hamar letértek az útról, amelyet előírtam nekik.”
Mózes igyekezett kiengesztelni az Urat, az Istent, s így szólt: „Uram, miért lobbannál haragra néped ellen, amelyet nagy hatalommal és erős kézzel hoztál ki Egyiptomból? 12Az egyiptomiak nemde megállapítanák: csalárdul kivezette őket, hogy a hegyek között megölje és eltörölje a föld színéről? Lohadjon le tehát haragod és vond vissza a csapást, amellyel a népet sújtani akarod. 

Mi tett Mózes, amikor látta, hogy a nép rossz útra tért? Alkudozott az Úrral. Mindent megtett annak érdekében, hogy az Úr megkönyörüljön a népén, bár a nép nem akar Isten útján járni.
Néha a könnyebb utat választom, mert úgy tűnik, az a jobb. Viszont a könnyebb út nem biztos, hogy a javamat szolgálja. Sőt, lehet, hogy bűnt jelent.

Sokszor talán könnyebb feladni, és nem kitartani a jóban, mert azt érzem, az túlságosan nehéz. Nem bírom én azt. Túl sokat kér az Úr! Képtelen vagyok rá!
Önnek volt már ilyen gondolata, élménye?

Íme egy kis inspiráció:
(Nem kell aprólékosan kivesézni a történetet! Én csak egy dologra fókuszálok: sok mindent képesek vagyunk megtenni – Isten kegyelméből. Függetlenül attól, hogy a videóban nincs szó Istenről).

Igen, vannak olyan helyzetek, amikor azt érzem, mintha az Úr erőmön felül próbálna meg. Valóban képtelenek vagyunk megtenni dolgokat, ha csak a saját erőnkre támaszkodunk.
Isten hisz bennünk, tudja, hogy képesek vagyunk megtérni, megváltozni, a jót tenni. Ő is azt mondja: „Meg tudod csinálni!”


TIPP:

Mi az, amivel régóta bajlódsz az életedben, de nehezen vagy nem nagyon tudsz változtatni? Határozd el magad! Tedd meg az első lépést! Mi lesz az? Utána pedig kérd Isten kegyelmét (mert nélküle semmit sem tehetünk)!

3 válaszok
 1. Józsefné Grüll
  Józsefné Grüll says:

  Már többször láttam ezt a kisfilmet, mindig és most is megkönnyeztem. Hit és akaraterő! Ez, ami nekem nem mindig megy!

  Válasz
 2. Pintér Ibolya
  Pintér Ibolya says:

  Emlékszem erre a hihetetlen történetre. Csodás volt látni akkor is és most ismét. Sportoló voltam én is és pontosan tudtam min megy keresztül ott az a Kislány. Igen, van, hogy a hitünk Istenben oly erőt ad, hogy hegyeket vagyunk megmozgatni képesek.
  Ízületi betegséggel élek közel 40 éve. Másként mint ahogy az általában elképzelt. Isten nélkül a hitem nélkül nem menne így egy napom sem. És igen az álmaimért én is mindig megküzdök azóta is.❤

  Válasz
 3. Molnár Margit
  Molnár Margit says:

  Agyérgörcs utáni , még részben bénult, de gyógyulásos állapotban elvégezni a házi és kerti munkákat túlságosan nagy kihívás számomra. Pedig Isten ezt várja most tőlem. Ahhoz kérem a kegyelmét, hogy tudjam megszervezni…

  Válasz

Hagyjon egy választ

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük