Bizonyára hallottál már dr. Csókay András idegsebészről, aki eredetileg mérnöknek készült, végül idegsebész lett belőle. Nevéhez több új idegsebészeti eljárás is fűződik. Szabadsága felét arra áldozza, hogy Nigéria legszegényebbjeit gyógyítsa. Mindemellett dr. Csókay András egy mélyen hívő ember, akinek munkáját is istenhite hatja át.

Csókay András majd 30 évvel a háta mögött sokat elért a szakmájában, amire egy idegsebész vágyhat, ám ő a mai napig keresi, hogy milyen módon tudna még segíteni az embereken.

A segíteni vágyás vitte Nigériába is. Így vallott:

A Szűzanya hívására mentem. Ott kezdődött az egész, hogy 2016-ban elzarándokoltam Međugorjéba, ahova meghívtak egy tanúságtételre. Ott találkoztam egy nigériai atyával, Francis Chiawával, akivel elkezdtünk beszélgetni, majd imádkozni. A közös imádság után egyértelművé vált számunkra a Szűzanya hívása, hogy szervezzünk egy idegsebészeti orvosi missziót Nigériába. Megbeszéltem az atyával, hogy 2016. december végén kimegyek felmérni a terepet. Kimentem, és végigjártunk kilenc, katolikus egyház által működtetett kórházat ott, Anambra szövetségi államban. 

Csókay András történetét azért hoztam most Neked, mert jól mutatja azt, hogy ha őszinte imádságban Istenhez fordulok – akár a leghétköznapibb dolgokban is -, akkor Ő megmutatja a helyes irányt.

Az első és legfontosabb a hozzáállásom: van-e erős hit bennem, mint a királyi tisztviselőben?

Jn 4, 46-50
Kafarnaumban volt egy királyi tisztviselő, akinek a fia beteg volt. Amikor meghallotta, hogy Jézus Júdeából Galileába érkezett, fölkereste, és arra kérte, menjen el, gyógyítsa meg a fiát, aki már a halálán volt. Jézus azonban így szólt: „Hacsak jeleket és csodákat nem láttok, nem hisztek.” De a királyi tisztviselő tovább kérlelte: „Gyere, Uram, mielőtt még meghalna a fiam!” Jézus megnyugtatta: „Menj csak, él a fiad!”

A második, hogy ezzel az erős hittel tudok-e Istenre figyelni, hogy meghalljam az Ő hívását, iránymutatását.


TIPP:

Kérem ma a hit ajándékát Jézustól, ahogy az apostolok tették: „Uram, növeld bennünk a hitet!” Utána pedig keressek olyan alkalmat, amikor egy kicsit elcsöndesedhetek, hogy ebben a csöndben meghalljam az Úr halk hangját!
1 válasz
  1. Keresztesné Angela
    Keresztesné Angela says:

    Amit Csókay dr. végez, az maga a csoda. Ő Isten kegyeltje. Ő az, aki megmutatja nekünk, hogy ha Isten akarja és neki megengedi véghezvinni, akkor az emberi tudományt meghaladó gyógyítás is bekövetkezhet.
    Tudjuk mi ezt, hiszen Szűz Máriához is így imádkozunk : …hol már ember nem segíthet, a Te erőd nem törik meg…

    Válasz

Hagyjon egy választ

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük