Az öröm forrásai idősebb korban

Az idő gyorsan telik és ha akarjuk, ha nem, megöregszünk.

Idősnek lenni nem csak azt jelenti, hogy gyengül a látásunk, és őszül a hajunk, esetleg jönnek a betegségek, hanem olyasmiket birtokolhatunk, amit fiatalabb éveinkben soha. Senki nem figyelmeztet, hogy ne azon iparkodjunk, hogy megőrizzük a fiatalságunkat, hanem készüljünk az elégedett öregségre, mert akkor egészen új kalandok is várhatnak ránk!

Összeszedtünk néhány olyan szempontot, jó tanácsot, amelyek az idősebb emberek életét egészen boldogabbá tehetik.

Remélem, talált az eddigi összeállításokban olyan témákat, melyek aktuálisak, érdekesek és hasznosak voltak az Ön számára!
Jó hírem van! Hasonló témákról hamarosan bővebben olvashat!

3 válaszok
 1. Tóth Zsuzsanna
  Tóth Zsuzsanna says:

  Majdnem mindenkinek van egy listája olyan “tennivalókról”, amiket nyugdíjas korában szeretne majd lebonyolítani, kipipálni. De mint mindenre, erre is készülni kell. Szánjunk idöt a tervezésre, hogy évtizedek kemény munkája után igazán tudjuk élvezni a megérdemelt pihenést.
  Ha valaki a zarándokutakon igazán jó fényképeket szeretne készíteni, jelentkezzen most egy fotó tanfolyamra.
  Aki írói ambícióval rendelkezik, nem csupán a naplójába írhatja le történeteit, de talán magazinok is megjelentetnék.
  Aki állatkedvelö, de eddig nem tudott elegendö idöt szentelni kedvtelésének, s netán kertes házban él, tarthat néhány csirkét vagy kacsákat. Hamar megnönek és kötödnek a gazdihoz, csoda jó élményekben lehet része. Nyelvtanulással kitárul a világ elöttünk, igazán érdemes idötöltés.
  Müvészi alkotások szemlélése elmélyítheti bennünk Jézus tanításait. Festmények, szobrok, kisplasztikák meditálásra késztetnek, és közelebb vihetnek Krisztus megváltó müvéhez.
  Olvasás, zenehallgatás felemelö élmények lehetnek.
  Csak körül kell nézni és hálát adhatunk az Istennek, hogy ennyi mindennel elhalmoz minket. Kívánok mindenkinek napsugaras nyugdíjas éveket!

  Válasz
 2. Haraszti Zsuzsa
  Haraszti Zsuzsa says:

  Köszönöm.. Vannak elolvasatlan könyvek a polcomon.plPassuth László szenzációs regényei..
  vannak elrendezetlen papirhalmazok ,lehet abból egy memoárt írni az utódoknak
  vannak fényképek melyek visszahozhatatlan időket idéznek. jó dolog azokat is elrendezni.
  Vannak receptek melyeket valamikor elraktam ,jó dolog azt is kipróbálni, esteleg megosztani másokkal a sütés főzés tapasztalatait.(a süteményt el lehet vinni egy szeretetvendégségbe pl. a templomhoz)
  Régi fonalakból csodát lehet művelni. kötni -horgolni és megtanítani egy fiatalt,akinek fogalmas incs mi a horgolótű vagy kötőtű,esetleg a himzésfajtákról sem hallott..vannak tájak melyeket nemláttam pedig jó ideje élek e földön isten kegyelméből Somogyot ismerem de pl.az északi megyéketalig. Ajánlom Nógrád megye kis falvait városait, Heves megye kis városait,termálfürdőit..a busz szinte ingyen elviszi a korombeliket/az Aréna metró állomástól).Jó alaklom megnézni a templomokat,egyházi intézményeket. múzeumokat. Ajánlom a főváros Duna-parti látványait,a várkert Bazár testőrpalotáiban vagy a Vigadóban 70 felettiek ingyen jutnak be. Má s múzeumokba is. Isten óvja a fiatalokat, akik átadják a helyet a buszon villamoson, Isten óvja a szüleiket,akik jóra nevelték őket és Isten óvja az idősebb-nagyszülő generációt ,akik életet adtak az utódaiknak.

  Válasz

Hagyjon egy választ

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.