Annyiszor feltesszük magunknak a kérdést az életünk során: “Vajon, most jól döntöttem? Helyesen cselekedtem egy adott helyzetben?”

Hogy egy adott szituációban, mi az, ami valóban fontos – nehéz eldönteni.

Lássuk most Tira esetét:

Lenyűgöző sportemberi magatartásnak lehettek szemtanúi a nézők a grossetói U20-as atlétikai Európa-bajnokságon a nyáron. A 3000 méteres akadályfutásban Tóth Lili Anna az első helyen esett hatalmasat, honfitársa Pavuk Tíra pedig nem foglalkozva a versennyel megállt, és igyekezett segíteni, ahogyan az alábbi videó is mutatja.

Utóbb Pavuk a Nemzeti Sportnak elmesélte, hogy próbálta bíztatni a földön fekvő társát, hogy álljon fel, menjen tovább, de Tóth azt mondta, hogy szédül, látszott, hogy sokkos állapotban van.

Pavuk aztán becsületből tovább ment, a közönség óriási biztatása mellett. A magyar lány azt mondta: először azt hitte, hogy más versenyszám miatt tapsolnak. Eltelt egy kis idő, amíg rájött, hogy a sportszerűségét díjazzák. A végén még előzni is tudott, 12. helyen ért célba.

Jó példa arra, hogy vannak olyan helyzetek, amikor a szeretet azt kéri tőlünk, hogy még a saját érdekeinket is tegyük félre. Igen, ez áldozatot kíván.
TIPP:
Amikor döntés előtt áll – bármilyen kicsi dologról is legyen szó -, tegye fel magának a kérdést:
Mit tenne most a szeretet?
Ha aszerint cselekszik, amit belülről érez, mindig jól fog dönteni és semmit nem kell megbánnia.
5 válaszok
 1. Dr.Gáll Ágnes
  Dr.Gáll Ágnes says:

  Folyamatosan döntéseket hozok a szakmámból adódóan /gyermekorvos vagyok/ és igyekszem sokat imádkozni,ha csak tehetem,hogy jól döntsek,segítsek.segítsek és ne ártsak,mert nagyon szeretem a gyerekeket.
  Köszönettel Dr.Gáll Ágnes

  Válasz
 2. Molnáry Irén
  Molnáry Irén says:

  Csak szeretetből és szeretettel lehet élni és cselekedni. Köszönöm ezt a szép történetet, sokat segíthet , ha döntenünk kell.

  Válasz
 3. Kürtiné Ani
  Kürtiné Ani says:

  Köszönöm az ilyen történeteket. A szeretet valóban mindent fölül ír, s egyben fel is repít az erkölcsi magasságba, mint a bátor sportágat.

  Válasz
 4. Menyhártné V Judit
  Menyhártné V Judit says:

  Nagyon figyelmeztető jel arra nézve hogyan kellene reagálnunk különböző helyzetekbe!A bibliánkat,ha fellapozzuk ott is megtaláljuk azokat a sorokat ,melyben le van írva:”minden dolgotok szeretetben menjen végbe. 1kor.16,14″.,erre tanít végig Jézus bennünket.Bárcsak ez jellemezné az életünket akkor a világ is jobb lenne!

  Válasz
 5. fehér istvánné
  fehér istvánné says:

  Nagyon tetszett a történet .Jó olvasni ilyeneket,mert ezek boldogság és örömet adóak a mai negatív töltetű világban még ha az ember komolyan hisz Istenben és ráhagyatkozik ezek az apró dolog írások feltudják emelni.Számomra ez üzenet volt.

  Válasz

Hagyjon egy választ

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.