Kedves Olvasó!

Szeretném Önnek bemutatni Gabit, aki 25 évig tanított klasszikus hangképzést. Ebből 20 évet, mint közalkalmazott, a többit pedig már, mint magántanár. Már elég korán kialakult, hogy az ő életfeladata elsősorban a tanítás, és csak másod sorban a koncerténeklés. Ideális helyzet volt, mert így sose kellett olyasmit vállalnia a megélhetésért, ami nem illeszkedik a hangjához vagy a személyiségéhez.

Aztán jött egy váratlan fordulat, amely megváltoztatta az életét.

Gabi így emlékezett vissza:
Legszívesebben Bach műveiben közreműködtem, mint szoprán szólista, de számos más, zömében barokk zeneszerző oratórikus darabját énekelhettem. Volt szerencsém néhány operaszerephez is, melyek többnyire a komika, és szubrett szerepkört jelentették, de mégsem tudott a műfaj annyira megfertőzni, mint kollégáimat.
A tanári pálya mellett döntöttem, és egy percre sem bántam meg. Ez lett az én utam.

Nagyszerű fiatalokkal volt szerencsém közösen dolgozni, köztük is többen vannak a pályán szólistaként vagy profi kórusok tagjaiként, de vannak, akik még egyetemi, főiskolai tanulmányaikat végzik.

Aztán 6 évvel ezelőtt nyaralni mentünk Horvátországba, Krk szigetére. Első látásra beleszerettem a szigetbe, és azt éreztem, itt szeretném leélni az életemet. Akkor még nem körvonalazódott bennem, miként sikerül ezt az álmot valóra váltani, de Sanyival, a párommal sokszor beszélgettünk arról, hogy miben tudnánk igazán kiteljesedni. Turizmussal még sosem foglalkoztam, de mindig érdekelt. Azt rögtön láttam, hogy pedagógiai tapasztalatomnak nagy hasznát fogom venni, hisz itt is emberekkel kell foglalkozni, rengeteg empátiára és türelemre van szükség.
Izgalmasnak találtam, hogy teljesen új dolgokat kell megtanulnom, és a művészi szemléletmódomat, úgy is mondhatnám, a művész személyiségemet, most fel kellett váltanom egy üzletasszonyéra. Ugyanakkor éheztem az információkra a sziget kultúrájával, történelmével kapcsolatban, és ma sem győzök betelni ezzel a sok kinccsel, ami jellemzi.

Igazi megújulásként éltem meg ezt a radikális váltást, változást, ami úgy hatott rám, mint egy frissítő vérátömlesztés. Ma sem állítom, hogy soha többé nem fogok tanítani, vagy énekelni, de jelenleg nem ennek van itt az ideje.

Az a természetközeliség, ami itt van, végtelenül megnyugtat. Naponta több órás sétára indulunk, mindig más és más helyekre. Hol a tengerpartra, hol erdőkbe, hol a hegyekre. Ezek az alkalmak mindig feltöltenek minket, gyönyörködünk a természet szépségében, és élvezzük a csendet, a nyugalmat, amely – a nyári szezont kivéve – egész évben körülvesz minket.

Úgy érzem, mindig is erre vágytam, a helyemen vagyok.


Ön is szeretne egy kicsit kiszakadni a mindennapok küzdelmeiből?
Ajánlom szeretettel Gabit, aki segít Önnek, hogy a Krk szigetén eltölthessen néhány felejthetetlen napot egyedül vagy családjával és megújulva, feltöltődve térhessen haza.

Talán a különleges, gyönyörű környezetnek köszönhetően lelkileg is megújulhat.

FELAJÁNLÁS ÖNNEK:

Gabi nagyon szereti a sziget történelmi kincseit, és igen nagy örömmel mutatja be a Heti Lélekemelő olvasóinak. Például akár a kora-keresztény romtemplomot, a római kori települést, vagy olyan rejtett helyeket, amiket a turisták még nem fedeztek fel.

Gabi felajánlja a Heti Lélekemelő olvasóinak, hogy ha 4 éjszakát eltöltenek Krk szigetén, az 5. éjszakát ajándékba adja! Csak annyit kell tennie, hogy a foglalási űrlapon a KUPONKÓD mezőbe beírja: „laudetur”. Így a rendszer levon 1200 kúnát a végösszegből!
Ide kattintva megtekintheti a szálláslehetőségeket »