3. nap: 9 atléta a győzelem helyett ezt választotta (02.24.)

Néhány évvel ezelőtt az egyik paraolimpiai játékokon 9 atléta (akik mind mentálisan, vagy fizikailag sérültek) felálltak a 100 méteres futás startvonalához. A pisztolylövés felhangzásakor elkezdődött a verseny, ahol (bár nem mindenki a lábain futva), de a cél felé törekedett a beérkezés és a győzelem reményében.

2. nap: Ami számodra az életet jelenti (02.23.)

Mi az, ami számomra az életet jelenti? Mi az, ami előre visz! Mi az, amit örömmel csinálok? Mert abban fog Isten szólni hozzám.

1. nap: Áldozat nélkül nem fog menni (02.22.)

Ahhoz, hogy jobbá váljak, több legyek, elégedettebb legyek változásra van szükségem, mert folyamatosan, észrevétlenül rakódnak rám rossz szokások. Változtatni kell.

Hibázásokból megérteni a lényeget

Hibázásokból megérteni a lényeget, avagy a bénázásaim elsegíthetnek-e egy békésebb élethez önmagammal Ez a történet csupán egy abból a sokból, amiket már átéltem figyelmetlenségemnek köszönhetően. Mégis újra és újra gazdagítottak.

60 éves kor után csak kistányér legyen otthon

Gyaloglásra, mozgásra biztatja a nagyszülőket a volt világbajnok tájfutó. Sok évvel ezelőtt egy kullancs miatt majdnem meghalt, nem gyógyult meg teljesen. Monspart Sarolta azt mondja, nem él vissza a betegségével, de akinek csak teheti megmutatja, hogy ő problémás mozgással is minden nap tesz egészsége megőrzéséért.

Mennyei tantárgyak, avagy hogyan lehetünk boldogok?!

Tudásalapú társadalomban élünk – halljuk nap mint nap, és gyűjtjük is az információkat életünk első pillanatától az utolsóig. Ismereteink túlnyomórészt e világra vonatkoznak: igen sokat tudunk a működéséről, tanuljuk, hogyan lehetünk hatékonyak, sikeresek, versenyképesek – azaz hogyan boldoguljunk. De mintha eközben megfeledkeznénk arról, hogyan lehetünk boldogok.

Beindult a verkli, jókedvvel dolgozni

A munkához, a mindennapi feladatokhoz való hozzáállásunkon sok minden múlik. Ezek hatékonyságát bizonyára sok minden befolyásolja. Erről olvashatja most Uzsalyné dr. Pécsi Rita neveléskutató, pedagógiai szakértő írását.

Újévi ajándék: a Szeretethimnusz mai tolmácsolása

Szeretet nélkül tetteink, szavaink nem sokat érnek, szinte hiába valóak. Fabiny Tamás (evangélikus lelkész, teológus, püspök) fogalmazta meg az alábbi gondolatokat, melyek bemutatják, mennyire nagy szükség van a szeretetre!

Bódás János: Valahol ki van jelölve a helyed…

/
Azért van síró, hogy vigasztald, Az éhező, hogy teríts neki asztalt. Azért van seb, hogy bekösse kezed, Vak, elhagyott azért van, hogy vezesd.

Honnan tudja, mit kell tennie egy adott helyzetben?

Annyiszor felesszük magunknak a kérdést az életünk során: "Vajon, most jól döntöttem? Helyesen cselekedtem egy adott helyzetben?" Hogy egy adott szituációban, mi az, ami valóban fontos, nehéz eldönteni. Lássuk most Tira esetét.